وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که اين کشور ديگر از ايران نفت نمیخرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برنارد والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، امروز پنجشنبه سوم آذرماه (۲۴ نوامبر) ضمن اعلام اين خبر گفت دولت اين کشور اين تصميم را در ارتباط با همپيمانان اروپايی خود گرفته است.
والرو با استقبال از فشارهای بيشتر عليه ايران گفت: “ما تحريمهای بيشتری نيز پيشنهاد کردهايم و بهطور يکجانبه تحريم نفت ايران را اجرا خواهيم کرد.”
پيش از اين آمريکا و بريتانيا از روز دوشنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۳۹۰) تحريمهای تازهای عليه ايران برقرار کردند.
بريتانيا بانک مرکزی و مؤسسات مالی ايران را تحريم و تمام معاملات اقتصادی خود را با اين کشور متوقف کرد. جرج آزبورن، وزير دارايی بريتانيا اعلام کرد اين تصميم به علت نقش اين مؤسسهها و بانک مرکزی ايران “در توسعه برنامه اتمی نظامی” گرفته شده است.
کشورهای اروپايی تنها ۱۸ درصد از نفت ايران را وارد میکنند که از اين ميان ايتاليا هفت درصد؛ اسپانيا شش درصد و فرانسه تنها دو درصد که ۴۹ هزار بشکه در روز است، سهم دارند
آمريکا نيز ايران را در فهرست “بزرگترين” حاميان پولشويی قرار داد. ايالات متحده همچنين صنعت پتروشيمی ايران را تحريم کرد.
همچنين کانادا خبر داد که تحريمهای تازهای عليه بخش انرژی ايران اعمال میکند.
فرانسه دو روز پيش اعلام کرده بود که تحريمهای تازهای را عليه نظام بانکی و صنايع نفتی و گازی ايران برقرار میکند.
همچنين نيکلا سارکوزی، رئيس جمهور فرانسه به آلمان، کانادا، آمريکا، ژاپن و بريتانيا پيشنهاد داده بود که برای جلوگيری از خريد نفت ايران به مسدود کردن دارائیهای بانک مرکزی ايران بپردازند.
برپايه آمار وزارت انرژی آمريکا (EIA)، در سال ۲۰۱۰ ميلادی بزرگترين بخش از نفت ايران به آسيا صادر شده است که به ترتيب ۲۲ درصد به چين، ۱۴ درصد به ژاپن و ۱۳ درصد به هند را شامل میشود.
کشورهای اروپايی تنها ۱۸ درصد از نفت ايران را وارد میکنند که از اين ميان ايتاليا هفت درصد؛ اسپانيا شش درصد و فرانسه تنها دو درصد که ۴۹ هزار بشکه در روز است، سهم دارند.
شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۱۰، ۴۵ ميليون بشکه نفت خام که معادل ۱۲۳ هزار بشکه در روز است به مبلغ ۲.۵ ميليارد يورو خريده است. اين بدان معناست که توتال در فعاليتهای تجاری خود در سال گذشته ۵.۵ درصد از صادرات نفت ايران را خريده است.
شرکت توتال که از نيمه سال ۲۰۱۰ فروش توليدات پالايششده به ايران را متوقف ساخت هنوز فعاليتهای کوچکی با شرکتهای ايرانی دارد.
تحريمهای تازه عليه ايران پس از انتشار گزارش دو هفته پيش يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی که ايران را به “وجود ابعاد نظامی” در برنامه اتمیاش متهم کرده بود، برقرار شده است.
برای چی از ایران بخرنند.
در حالی که مجانی از لیبی می برنند.
کاربر مهمان / 25 November 2011
این یک بازی است فردا دوباره میایند و میخرند با قیمت خیلی نازل
کاربر مهمان / 24 November 2011
شدیدتر شدن حرکات ضد ایران خبر از نزدیک تر شدن برنامه ی اتمی ایران به هدفش می ده. هر چی به ساخت بمب نزدیک تر می شیم اروپا شدیدتر واکنش نشون می ده ت اروزی که هسته ای شیم مثل هند و پاکستان سنگین و رنگین تحریم هارو بر می دارن. کشوری که توان اطلعاتی مالی و علمی ساخت بمب اتم رو داشته باشه و تهدید امنیتی ملموس هم داشته باشه به هر قیمتی هسته ای می شه هر چقدر هم تحریمش کنن. هیچ نیازی هم به مطالعه ی آمار و ارقام نیست. رییس دولت ایران چه احمدی نژاد باشه چه دالایی لاما مطمئنا به بقای خودش در ساختار سیاست جهانی که با بمب اتم تضمین می شه بیش تر فکر می کنه تا این که فرانسوی ها پول بابت نفت بهش بدن یا نه.
کاربر مهمان / 25 November 2011