روز دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰ (۲۱ نوامبر ۲۰۱۱)، ویدئویی همراه با تعدادی عکس‌ و خبر در فضای مجازی پخش شد که از لحظه هجوم ماموران دادستانی تهران به ساختمان موسسه روزنامه ایران گزارش می‌داد.

 
 
در قسمتی از این فیلم شاهدیم که عده‌ای پشت یک در بسته جمع شده‌اند و از هجوم عده‌‌ای دیگر جلوگیری می‌کنند. کمی بعد آن‌ها فریاد “حیدر! حیدر!” سر می‌دهند. سایت‌های خبری از جمله به نقل از دادستانی تهران از این واقعه به عنوان اقدامی برای دستگیری علی‌اکبر جوانفکر، مدیرخبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی و مشاور محمود احمدی‌نژاد نام بردند. میعاد صادقی، مدیر روابط عمومی روزنامه ایران به رادیو زمانه می‌گوید: “حکمی بود که آن‌ها می‌خواستند اجرا کنند ولی شما بهتر است به روزنامه ایران مراجعه کنید. ما متن اتفاق‌های اخیر را به طور کامل در صفحه‌ سه توضیح داده‌ایم. همینطور توضیح تیتر سفید هم کنارش هست.”
 
روز سه‌شنبه ۳۱ آبان‌ماه (۲۲ نوامبر) روزنامه‌ ایران در صفحه اول، بخش تیتر اصلی را خالی گذاشت. تنها در صفحه‌ سوم با تیتر کوچک “دیگه چه خبر”، به توضیح چگونگی هجوم عوامل دادستانی به این موسسسه پس از نشست خبری علی‌اکبر جوانفکر، پرداخت و آن‌ها را “نیروهای علامت سئوال و علامت تعجب (؟!)” خطاب کرد.
 
 در این متن آمده بود: “بیش از ۸۰ نفر که بعضاً به سلاح‌های سرد و گرم مجهز بودند به تحریریه روزنامه‌های، دیلی، الوفاق، ورزشی و شبکه یورش بردند و با فحاشی‌های رکیک به خبرنگاران، تعداد ۳۷ نفر از آنان به همراه چند تن از پرسنل خدمات مؤسسه را بازداشت کردند.” در این متن کوتاه همچنین بر “تعرض” نسبت به عکس آیت‌الله خمینی و ضرب و شتم و مصدوم شدن چندتن از خبرنگاران اشاره شده است.
 
وب‌سایت خبرگزاری دانشجویان ایران خبر داد که عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، علت این اقدام را مصاحبه‌ علی‌اکبر جوانفکر با روزنامه اعتماد اعلام کرده است که روز شنبه گذشته منتشر شد. این مصاحبه در آخرین شماره روزنامه‌ اعتماد چاپ شد و آقای جوانفکر در آن اقدامات برخی مسئولان ازجمله غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و همچنین مقام‌های ابلاغ‌کننده فرمان آیت‌الله علی خامنه‌ای در مورد ابقای وزیر اطلاعات در فروردین ماه گذشته را به تندی مورد انتقاد قرار داده بود. این مصاحبه دلیلی برای توقیف روزنامه اعتماد.ملی شد.
 
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، درتوضیح چگونگی بازداشت آقای جوانفکر در پیوند با مصاحبه‌ با روزنامه اعتماد، گفته است: “اطلاع حاصل شد که مشارالیه قصد دارد روز دوشنبه هم با برگزاری نشستی مطبوعاتی این اظهارات را تکرار کند. در اجرای قانون، دوتن از نمایندگان دادستان به محل مصاحبه مطبوعاتی وی اعزام شدند و پس از استماع اظهارات آقای جوانفکر و انعکاس به دادستانی تهران مقرر شد نامبرده به دادسرا معرفی شود.” آقای دولت‌آبادی همچنین اظهار تاسف کرده است از این‌که کارکنان روزنامه با ماموران دادستانی همکاری نکرده‌اند.
 
روزنامه ایران در توضیح امروز خود اشاره کرد که جلوگیری خبرنگاران از دستگیری آقای جوانفکر به این دلیل بوده است که عوامل دادستانی حکمی مبنی بر بازداشت وی ارائه نکرده بودند. این روزنامه همچنین با تاکید بر این‌که روز دوشنبه مدیر مسئول و ۳۹ تن از خبرنگاران و کارکنان روزنامه ایران بازداشت شدند، نوشته است: “از آنجا که میل به تشویش اذهان عمومی نبوده و در برابر مسئولیت اجتماعی خود در قبال مردم نیز احساس تعهد می‌کند، لذا بخش سفیدخوانیروزنامه را به یادآوری این ماجرا اختصاص داده با این امید که هرگز چنین حادثه‌ تاسفباری تکرار نگردد.”
 
“سفیدخوانی‌ها” و “کم‌گویی‌ها”- به قول روزنامه ایران- می‌تواند به تهدید دادستان تهران مربوط باشد. او در گفت‌وگویی با وب‌سایت خبرگزاری دانشجویان ایران گفته بود: “هرگونه اعتراض نسبت به صدور آرای قضایی باید از طریق مجاری قانونی پیگیری شود و نسبت به تکرار اعتراضات و اظهارات مشابه که موجب تحریک جامعه و برهم خوردن فضای آرام سیاسی کشور شود هشدار می‌دهیم.”
 
آقای صادقی، مدیر روابط عمومی روزنامه ایران در مورد وضعیت خبرنگاران بازداشت شده می‌گوید: “همه آزاد شدند و الان دیگر مشکلی نداریم و از طریق مراجع ذی‌صلاح پیگیری لازم انجام می‌شود. هم از طریق مراجع قضایی و هم از طریق مجمع دولت روال قانونی را دنبال می‌کنیم. روزنامه ایران هم همچنان به کارش ادامه خواهد داد.”