در مذاکرات کره جنوبی و کره شمالی، دو طرف توافق کردند که در مراسم گشایش المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ ورزشکاران‌ دو کشور زیر یک پرچم رژه بروند و تیم مشترک هاکی روی یخ زنان دو کره در مسابقات شرکت کند.

بازی‌های المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ کره جنوبی از ۹ تا ۲۵ فوریه برگزار خواهد شد. - عکس از آرشیو
بازی‌های المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ کره جنوبی از ۹ تا ۲۵ فوریه برگزار خواهد شد. – عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، نمایندگان کره جنوبی و کره شمالی برای نخستین بار پس از دو سال، از هفته گذشته در حال مذاکره بر سر چگونگی شرکت در مسابقات المپیک زمستانی در ماه فوریه هستند.

بازی‌های المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ کره جنوبی از ۹ تا ۲۵ فوریه (۲۰ بهمن تا ۶ اسفند) برگزار خواهد شد.

وزارت امور اتحاد کره جنوبی چهارشنبه ۱۷ ژانویه / ۲۷ دی در بیانیه‌ای اعلام کرد که کره شمالی هیئتی با بیش از ۴۰۰ نفر، از جمله ۲۳۰ دختر و پسر جوان رقصنده، ۱۴۰ هنرمند و ۳۰ تکواندوکار برای برگزاری مراسم المپیک زمستانی اعزام خواهد کرد. کمیته المپیک شمار دقیق ورزشکاران کره شمالی را اعلام خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه نوشته است که کره شمالی هفته گذشته اصل اعزام ورزشکاران خود به المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ را پذیرفت.

در روز ۳۱ دسامبر / ۱۰ دی، کره جنوبی به کره شمالی پیشنهاد داد که در جریان مراسم گشایش المپیک ورزشکاران دو کشور در کنار یکدیگر رژه بروند و یک تیم مشترک هاکی روی یخ زنان در مسابقات شرکت کنند که هر دو پیشنهاد از سوی کره شمالی پذیرفته شدند.

پیش از بازی‌های المپیک، دو طرف دوره مشترکی برای اسکی‌بازان در شمال و یک رویداد فرهنگی در کوهستان «کومگانگ»، برگزار خواهند کرد. مقامات سئول قصد دارند هفته آینده از این محل‌ها بازدید کنند.

شنبه آینده نمایندگان دو کشور به لوزان، مقر کمیته بین‌المللی المپیک، خواهند رفت تا درباره شرایط مشارکت خود و تأیید توافقات صورت گرفته بین دو کشور با مسئولان این کمیته گفت‌وگو کنند.

ورزشکاران دو کره پیش از این در جریان مراسم گشایش المپیک سال ۲۰۰۰ سیدنی، ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۰۶ تورین زیر یک پرچم رژه رفته بودند. از سوی دیگر، آن‌ها هرگز یک تیم مشترک برای بازی‌های بین‌المللی ارائه نداده بودند، تنها در سال ۱۹۹۱ در مسابقات قهرمانی جهان تنیس روی میز، تیمی با ورزشکاران دو کشور انتخاب شده بود. کره شمالی بازی‌های المپیک تابستانی سئول در سال ۱۹۸۸ را تحریم کرده بود.

هیئت کره شمالی از ۲۵ ژانویه وارد کره جنوبی خواهد شد.

کره شمالی همچنین هیئتی متشکل از ۱۵۰ نفر به بازی‌های پارالمپیک اعزام خواهد کرد.

تحریم‌های شدیدتر علیه کره شمالی

این توافق‌ها در حالی صورت می‌گیرد که نمایندگان ۲۰ کشور جهان روز گذشته، سه‌شنبه ۱۷ ژانویه / ۲۶ دی در شهر ونکوور کانادا گرد آمدند و تصمیم گرفتند که برای وادار کردن کره شمالی به دست کشیدن از فعالیت‌های نظامی هسته‌ای و موشکی خود، این کشور را مورد تحریم‌های شدید قرار دهند.

در ماه‌های اخیر تنش زیادی بر سر آزمایش‌های موشکی کره شمالی ایجاد شد. ادامه این آزمایش‌ها منجر به آن شد که در چند ماه اخیر دو بار کره شمالی مورد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار گیرد.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا بعد از اجلاس ونکوور در جمع خبرنگاران گفت: «کره شمالی می‌داند که کانال‌های دیپلماتیک ما باز است و آن‌ها می‌دانند که چگونه می‌توانند به ما دسترسی پیدا کنند.»

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به برنامه موشکی و هسته‌ای کره شمالی گفت: «این واقعیت دارد که تهدید کره شمالی رو به افزایش است. اگر پیونگ‌یانگ راه سازش و گفت‌وگو را در پیش نگیرد، آن‌وقت به گزینه‌های دیگر فکر می‌‌کنیم.»

تیلرسون اظهار امیدواری کرد که پیونگ‌یانگ سرانجام پیام «جامعه جهانی» را دریافت کند و از برنامه هسته‌ای خود چشم بپوشد: «ما هرگز کره شمالی را به‌عنوان یک قدرت هسته‌ای به‌رسمیت نخواهیم شناخت. بنابراین وقت مذاکره فرارسیده. اما گام اول را آن‌ها باید بردارند.»

تارو کونو، وزیر خارجه ژاپن گفته است که جهان در جریان بازی‌های المپیک نباید در برابر «هجوم جذابیت» کره شمالی ساده‌لوحی کند: «زمان کاهش فشار یا پاداش به کره شمالی نیست. این‌که کره شمالی وارد گفت‌وگو می‌شود می‌تواند نتیجه تأثیر تحریم‌ها باشد.»

به‌رغم تحریم‌های سازمان ملل، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی تاکنون حاضر نشده است که از توسعه برنامه موشکی هسته‌ای خود که توانایی حمله به خاک آمریکا را دارد، دست بکشد.

رسانه‌های دولتی کره شمالی در این هفته کره جنوبی را تهدید کردند که اگر بر خلع سلاح هسته‌ای این کشور پافشاری کند روابط داخلی دو کره نیز تخریب خواهد شد. روزنامه «رودونگ سینمون» کره شمالی نوشت: «ما فعالانه برای بهبود روابط کره شمالی و جنوبی کار خواهیم کرد، اما در برابر اقدامات علیه اتحاد ایستادگی نخواهیم کرد.»

بیشتر بخوانید: