دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ايران گفت نظام قضائی ايران کاملأ شفاف است و همه از محاکمه‌های قضائی باخبر هستند.

محمدجواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه و مشاور بين‌الملل رئيس قوه قضائيه ايران که در صدر يک هيأت بلندپايه ايرانی در نيويورک به سر می‌برد، در اين شهر با رسانه‌های مختلف گفت‌وگو کرد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در گفت‌وگو با شبکه تلويزيونی الجزيره گفت: “در نظام قضائی ما به اندازه کشورهای پيشرفته شفافيت وجود دارد. هر پرونده‌ای در نظام قضائی در رسانه‌های داخلی ما مطرح می‌شود.”

لاريجانی با بيان اين‌که “گاهی اوقات گزارش‌های رسانه‌ای پيش از اطلاعات رسمی به دست من می‌رسد”، افزود: “هيچ کس در ايران نيست که زندانی يا در حال محاکمه يا در هر مرحله‌ای از محاکمه قضائی باشد و همه از آن اطلاع نداشته باشند. همه چيز در رسانه‌ها منتشر می‌شود.”

مشاور بين‌الملل رئيس قوه قضائيه ايران با اشاره به گزارش سازمان ملل از وضعيت حقوق بشر در ايران گفت: “در ايران هيچ نوع اعدام سری وجود ندارد و نتوانستند نام حتی يک نفر را اعلام کنند که به‌صورت سری در ايران اعدام شده باشد. آن‌ها در گزارش خود شايعه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. اين گزارش هيچ توجيهی ندارد.”

“کميته ضد اعدام و مجازات مرگ” چندی پيش اعلام کرد از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا مهرماه گذشته ۱۷۳ نفر در ايران اعدام شده‌اند که تنها ۱۳۵ مورد از اين اعدام‌ها توسط منابع رسمی در ايران تأييد شده است و ۳۸ اعدام ديگر نيز از منابع غيررسمی و گروه‌های مدافع حقوق بشر ثبت شده که هيچ‌کدام از آن‌ها از منابع رسمی اعلام نشده است.

محمدجواد لاريجانی: موضوع گزارشگر ويژه اين نيست که به ايران بيايد يا نياد. به نظر من اين مهم نيست. موضوع مهم اين است که او واقعأ دنبال چيست و چه هدفی را دنبال می‌کند

۲۲ مهرماه گذشته بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد در گزارش تفصيلی ۱۹ صفحه‌ای خود درباره وضعيت حقوق بشر در ايران به‌نقل از سازمان عفو بين‌الملل نوشته بود به‌طور رسمی ۲۵۲ اعدام در سال ۲۰۱۰ به اجرا گذاشته شده اما گزارش‌ها از ۳۰۰ اعدام پنهانی ديگر که بيشتر آن‌ها در زندان وکيل‌آباد مشهد رخ داده است، خبر می‌دهند.

فعالان حقوق بشر در ايران طی يک سال گذشته بارها خبرهايی از اعدام‌های دسته‌جمعی، “بدون رعايت موازين حقوقی” و به شکل مخفی در زندان وکيل‌آباد مشهد (زندان مرکزی) را منتشر کرده‌اند.

بازتاب اين اعدام‌های مخفی چنان گسترش يافت که خردادماه گذشته محمود ذوقی،دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: “روی اين موضوع سايت‌های بيگانه و ضد انقلاب خيلی مانور می‌دهند در حالی که بايد به اين نکته توجه داشت که با توجه به همسايگی خراسان رضوی و شهر مشهد با کشور افغانستان، اين استان محل ورود مواد مخدر به کشور است.”

وی افزود: “با اين حجم پرونده مربوط به مواد مخدر، تعداد اعدام‌ها متناسب است و رسانه‌های بيگانه بی‌خود در اين موضوع بزرگ‌نمايی می‌کنند.”

محمدجواد لاريجانی در نيويورک گفت جمهوری اسلامی به گزارش سازمان ملل در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران اعتراض دارد.

وی گفت: “اين گزارش به وضع حقوق بشر در ايران توجه نمی‌کند، بلکه اين گزارش نتيجه استفاده نادرست از سازوکارهای سازمان ملل با اهداف سياسی است.”

وی افزود: “گزارش‌هايی عليه ما در مورد حقوق بشر تدوين می‌شود اما کشورهايی وجود دارند که در آن‌ها يک انتخابات هم برگزار نشده است. بيش از ۶۴ درصد از دانشجويان دانشگاه‌ها در ايران از دختران هستند و می‌توان اين ارقام را با ديگر کشورها مقايسه کرد که اين مسئله نشان‌دهنده وضع حقوق زنان در ايران است.”

دبيرستاد حقوق بشر در جمع رسانه‌های آمريکا در مورد اجازه ورود احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل به ايران، گفت: “موضوع گزارشگر ويژه اين نيست که به ايران بيايد يا نياد. به نظر من اين مهم نيست. موضوع مهم اين است که او واقعأ دنبال چيست و چه هدفی را دنبال می‌کند.”

لاريجانی افزود: “اگر او می‌خواهد يک قطعنامه ديگر عليه ايران را توسط آمريکا تمهيد کند، خوب ديگر نيازی نيست خود را زحمت بدهد و به ايران بيايد. مثل همين کاری که الان کرده يک سری اخبار و اظهارات مغرضانه منش‌تر شده در سايت‌های ضد ايرانی را کپی کند و منتشر کند.”

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه همچنين گفت: “غربی‌ها و هرکس ديگری که واقعأ به‌دنبال اين است که از وضعيت حقوق بشر در ايران خبر دارد شود به عملکرد ايران در مکانيزم يوپی‌آر مراجعه کند. ما در آن‌جا ۱۲۳ عنوان را مطرح کرده‌ايم و اعلام کرده‌ايم به همه آن‌ها پايبند بوده و برای ارتقاء آن‌ها برنامه‌ريزی کرده و کار می‌کنيم.

يوپی‌آر (The Universal Periodic Review) بررسی کارنامه حقوق بشری کشورهای عضو سازمان ملل متحد است که به‌منظور بهبود وضعيت حقوق بشر در جهان هر چهار سال يک بار برگزار می‌شود.

محمدجواد لاريجانی در بخش ديگری از سخنان خود درباره پنهان نگه‌داشتن بازداشت خانگی ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران، گفت: “حضور ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در حبس خانگی مسأله‌ای سری نيست که ادعا شده است.”

مقام‌های حکومتی ايران گزارش اخير احمد شهيد از وضعيت حقوق بشر در ايران را بخشی از “توطئه جهانی” عليه جمهوری اسلامی می‌دانند و تاکنون پاسخ روشنی به موارد ذکر شده در اين گزارش نداده‌اند.