شماری از مهاجمان مسلح انتحاری از جمله چهار شهروند پاکستان به اتهام اقدام به انجام حمله بر شورای ملی افغانستان و لوی جرگه اين کشور در کابل بازداشت شدند.
لطفالله مشعل، سخنگوی اداره امنيت ملی افغانستان روز يکشنبه ۲۳ آبانماه در يک نشست خبری در کابل گفت که متهمان برنامهريزی حمله به شورای ملی افغانستان ۱۰ نفر هستند که در مناطق پل چرخی و مجمتع مسکونی مکروريان کابل بازداشت شدهاند.
وی گفت: “اسلحه، مهمات و کمربندهای انتحاری از اين گروه که چهار عضو آن شهروندان پاکستان هستند بهدست آمده است. اين افراد اسحله و کمربندهای انتحاری را در داخل چند کيسه محتوی قرآن از پاکستان به افغانستان انتقال داده بودند.”
مشعل افزود که بازداشتشدگان اعتراف کردهاند که قصد داشتند با هدايت شورای کويته و شورای پيشاور (دو شورای رهبری طالبان مستقر در پاکستان) حملههايی را به شورای ملی افغانستان انجام دهند.
طالبان با انتشار اطلاعيهای ضمن اعلام اينکه به جزئيات طرح امنيتی نشست لوی جرگه دست يافتهاند تأکيد کردهاند که با همه توان، از جمله حملههای مسلحانه با برگزاری لوی جرگه مقابله خواهند کرد
شماری از افراد بازداشت شده در نوار ويدئويی که از سوی امنيت ملی افغانستان در دسترس رسانههای اين کشور قرار گرفت به چگونگی جذب به گروه طالبان و آموزش حملات تروريستی در پاکستان، اعتراف کردهاند.
بر پايه اطلاعات امنيت ملی افغانستان، هشت عضو ديگر گروه طالبان به اتهام برنامهريزی حملههای تروريستی در ولايات کاپيسا و سمنگان در شمال اين کشور بازداشت شدهاند.
از سوی ديگر وزارت کشور افغانستان اعلام کرد که چندين تن را که مجهز به اسلحه خودکار و مواد انفجاری بودند بازداشت کرده است.
عبدالرحمان رحمان، معاون وزارت کشور افغانستان روز يکشنبه در يک نشست خبری در کابل گفت که اين افراد قصد داشتند حملههايی را به لوی جرگه انجام دهند.
رحمان، شمار بازداشتشدگان را مشخص نکرد اما خاطر نشان ساخت که جزئيات بيشتر اين قضيه پس از کامل شدن تحقيقات اعلام خواهد شد.
قرار است لوی جرگه (نشست بزرگ سنتی افغانستان) با شرکت حدود دو هزار نفر از نمايندگان اقشار مختلف مردم افغانستان روز ۲۵ آبانماه جاری در کابل برگزار شود.
دولت افغانستان اعلام کرده است که اين نشست بهمنظور مشاوره با دولت اين کشور در زمينه چگونگی صلح با طالبان و پيمان استراتژيک با آمريکا برگزار می گردد.
اما موضوع گفتوگو بر سر پيمان استراتژيک با آمريکا که گفته میشود بر اساس بخشی از مواد آن به آمريکا اجازه داده میشود در مناطقی از افغانستان پايگاههای نظامی دائمی ايجاد کند حساسيتهای زيادی را بهويژه از سوی پاکستان و ايران برانگيخته است.
کشورهای پاکستان و ايران که از سوی آمريکا و ناتو به پشتيبانی از طالبان متهم شدهاند پيشاپيش با امضای اين پيمان مخالفت کردهاند.
طالبان نيز با انتشار اطلاعيهای ضمن اعلام اينکه به جزئيات طرح امنيتی اين نشست دست يافتهاند تأکيد کردهاند که با همه توان، از جمله حملههای مسلحانه با برگزاری لوی جرگه مقابله خواهند کرد.
شماری از شرکتکنندگان در اين نشست گفتهاند که پيامهای تهديدآميزی دريافت کردهاند و حتی روز يکشنبه پليس کابل تأييد کرد که يک مهاجم انتحاری را که قصد داشت وارد حوزه بهشدت تحت حفاظت لوی جرگه شود از پای در آورده است.