حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان می‌گويد پيمان استراتژيک اين کشور با هند و گفت‌وگو با آمريکا در مورد پيمانی مشابه به زيان و يا بر عليه هيچ کشور ديگری نيست.

بر پايه پيمان استراتژيک افغانستان با هند که ماه گذشته به امضا‌ رسيد روابط دو کشور در بخش‌های مختلف، به‌ويژه امنيتی توسعه می‌يابد. امضای اين پيمان خشم پاکستان، رقيب اتمی هند را بر انگيخته است.

حامد کرزی، اما در سخنانی در اجلاس رهبران سازمان سارک، در واکنش به نگرانی‌ها در مورد اين پيمان و گفت‌وگوهای جاری افغانستان با آمريکا بر سر بستن پيمانی مشابه گفت که اين اقدامات به‌خاطر “ترويج صلح” است.

نشست سارک با حضور رهبران کشورهای هند، پاکستان، سريلانکا، بنگلادش، بوتان، مالديو،‌ نپال و افغانستان در مالديو برگزار شده است.

حامد کرزی خطاب به رهبران کشورهای عضو سارک گفت: “ما به همسايگان خود اطمينان می‌دهيم که اين پيمان و پيمان‌های آينده بر عليه هيچ کشور همسايه و يا منطقه نخواهد بود.”

هند پس از سقوط رژيم طالبان، روابط نزديکی با دولت افغانستان داشته است و به تازگی اعلام کرده است که دو ميليارد دلار را برای بازسازی امور زيربنايی افغانستان کمک می‌کند

پيش از اين آمريکا نيز با استقبال از اين پيمان اعلام کرده بود که امضای اين پيمان در راستای طرح راه ابريشم جديد است که قرار بود هند در آن شرکت داشته باشد و آمريکا از آن استقبال می‌کند.

روابط هند و پاکستان، دو قدرت اتمی منطقه، از زمان استقلال دو کشور در سال ۱۹۴۷، همواره همراه با بدبينی و تنش بوده است و اين دو کشور تاکنون سه بار با يکديگر جنگيده‌اند.

مان موهان سينگ، نخست‌وزير هند و يوسف رضا گيلانی، نخست‌وزير پاکستان در حاشيه نشست مالديو با يکديگر ملاقات کردند و خواستار توسعه روابط دو جانبه شدند.

حامد کرزی،‌ رئيس جمهور افغانستان نيز با ابراز خوش‌بينی نسبت به گفت‌وگوهای هند و پاکستان گفت که برای مبارزه با تروريسم به يک همگرايی منطقه‌ای نياز است و برای تحقق اين هدف بايد فضای بی‌اعتمادی بين کشورها از بين برود.

هند پس از سقوط رژيم طالبان، روابط نزديکی با دولت افغانستان داشته است و به تازگی اعلام کرده است که دو ميليارد دلار را برای بازسازی امور زيربنايی افغانستان کمک می‌کند.

اما در مقابل؛ پاکستان از سوی افغانستان و آمريکا متهم شده است که از گروه‌های شورشی، به‌ويژه طالبان برای ادامه جنگ در افغانستان پشتيبانی می‌کند اما پاکستان اين اتهامات را رد کرده است.

رئيس جمهور افغانستان در حالی در مورد پيمان استراتژيک با هند اظهارنظر می‌کند که دولت اين کشور در حال آمادگی برگزاری لوی جرگه (نشست بزرگ سنتی)‌ با حضور صدها تن از نمايندگان اقشار مختلف مردم اين کشور است.

قرار است اين نشست به منظور مشاوره با دولت افغانستان در زمينه چگونگی صلح با طالبان و پيمان استراتژيک با آمريکا، ۲۵ آبان‌ماه جاری در کابل برگزار شود.

از سوی ديگر ايران، يکی ديگر از همسايگان افغانستان که در حال حاضر به دلايل متعدد از جمله اتهام تلاش برای استفاده نظامی از فن‌آوری هسته‌ای تحت فشار جهانی قرار دارد نيز با پيمان احتمالی استراتژيک افغانستان و آمريکا مخالفت کرده است.

دولت ايران به صراحت هشدار داده است که با هرگونه پيمانی که حضور نيروهای خارجی را در افغانستان قانونمند سازد مخالف است.