عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش برای حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی پیغام فرستاده و بابت سرکوب معترضان (تا اینجای کار) از او تشکر کرده. او در پیغام خود آورده: «اگر لازم می‌شد ارتش هم رو در روی فریب‌خوردگان شیطان بزرگ می‌ایستاد تا آتش زنندگان بی‌هویت پرچم مقدس ایران سربلند اسلامی، خبر ضربت سیلی محکم انقلاب اسلامی را به گوش اربابان شکست‌خورده خود برسانند.»

عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش

در این حمایت و تمجید فرمانده کل ارتش از فرمانده نیروی انتظامی به او (اشتری) اطمینان داده شده که «اگر لازم می‌شد، همرزمان شما در ارتش جمهوری اسلامی، بازو در بازوی دلاوران آن نیروی سربلند، رو در روی فریب‌خوردگان شیطان بزرگ می‌ایستادند.»

ارتش در ایران معمولا از درگیر شدن در مسائل سیاسی و امنیتی داخلی اجتناب می‌کند و به همین دلیل همچنان در میان عده زیادی از مردم، احترام دارد. در جریان زلزله اخیر در کرمانشاه نیز مردم زلزله‌زده در ویدئوهایی که از این مناطق منتشر شد، از عملکرد ارتش قدردانی کردند.

فرماندهان ارتش اما از سوی رهبر جمهوری اسلامی تعیین می‌شوند و سازمان عقیدتی-سیاسی نیروهای مسلح نیز بازوی موثر رهبری در کنترل و نظارت بر کارکنان ارتش است.

به این ترتیب فرمانده کل ارتش هم حرف‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را تکرار می‌کند: «شیطان بزرگ و رژیم نحس صهیونیستی، پیاده‌نظام روسیاه خود، منافقین جنایتکار را به میدانی که خالی تصور می‌کردند فرستادند تا با سوءاستفاده از برخی کاستی‌ها، امنیت مثال‌ زدنی ایران سربلند اسلامی را مختل کنند.»

موسوی گفته است «حضور هوشیارانه مردم» و «دست پرتوان نیروی انتظامی مقتدر و صبور جمهوری اسلامی»، باعث شده «دشمنان ایران» ناکام شوند: «یک روسیاهی دیگر برای فریب‌خوردگان، یک شکست دیگر برای نظام سلطه و یک برگ زرین دیگر بر کارنامه فرزندان انقلاب افزوده شد.»

او اعتراضات سراسری در ایران را «فتنه کور» خوانده و گفته است: «این جریان آن‌قدر حقیر بود که صرفا با بخشی از توان نیروی انتظامی در نطفه خفه شد.»

به گفته فرمانده کل ارتش، «شیطان بزرگ (آمریکا)، به دور از ابتدایی‌ترین ملاحظات دیپلماتیک معمول، ذوق‌زده و عریان به حمایت از آشوبگران قاتل پرداخت تا دوباره چهره کریه دشمنی عمیق خود را به ملت بزرگ ایران نمایان سازد.»

عبدالرحیم موسوی همچنین از همراهی اقشار مختلف مردم و عوامل نیروی انتظامی و «برادران بی‌ادعای بسیجِ سپاه پاسداران» برای سرکوب اعتراضات قدردانی و بر آمادگی کامل ارتش در کنار دیگر نیروهای مسلح، برای اجرای دستورات رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده است.

تظاهرات سراسری و راهپیمایی‌های اعتراضی در شهرهای مختلف ایران بر اساس اخبار رسمی تاکنون بیش از ۲۰ کشته بر جا گذاشته و صدها نفر هم بازداشت شده‌اند. پیام‌رسان تلگرام در ایران فیلتر شده و دسترسی به اینترنت نیز با دشواری‌های فراوانی رو‌به‌روست.

با وجود این‌ شرایط اما فرماندهان ارشد نظامی از «پایان فتنه ۹۶» خبر می‌دهند.

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران روز گذشته با اعلام پایان فتنه از حضور موردی سپاه در سرکوب اعتراضات سه استان اصفهان، لرستان و همدان خبر داده بود.

این در حالی است که کوتاه زمانی پیش از آن، رمضان شریف، مسئول روابط عمومی و سخنگوی سپاه پاسداران، هر گونه حضور و دخالت سپاه برای خاموش کردن آتش اعتراضات را تکذیب کرده بود.


  • در همین زمینه
در همین زمینه: مجموعه مطالب زمانه درباره برآمد جنبش اعتراضی (از دی‌ماه ۱۳۹۶)