نماینده آمریکا در سازمان ملل‌ خواهان برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت درباره اوضاع ایران شد. نیکی هیلی گفت فوریت آزادی و صلح در هیچ کجای جهان بیش از ایران نیست. اعمال تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفته است.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل

نیکی هیلی، سه‌شنبه ۱۲ دی‌/۲ ژانویه، در نشست خبری آغاز سال ۲۰۱۸ خود در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، گفت:

«در این نخستین روزهای سال ۲۰۱۸، فوریت امنیت صلح و آزادی، در هیچ‌ کجای دنیا، بیش از ایران نیست.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل برخی شعارهای معترضان را به زبان انگلیسی تکرار کرد و با اشاره به مسدود بودن رسانه‌های اجتماعی و محدودیت اینترنت برای کاربران ایرانی گفت:

«حکومت ایران فعالانه تلاش می‌کند رسانه‌های اجتماعی و دیگر راه‌های ارتباطی ممکن برای شنیده ‌شدن صدای شهروندان آن کشور را مسدود کند. بنابراین ما می‌خواهیم به تقویت صدای مردم ایران کمک کنیم.»

در همان حال، همزمان با سخنان نماینده آمریکا در سازمان ملل، وزارت خارجه آمریکا هم  روز گذشته از جمهوری اسلامی ایران خواست از اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی رفع فیلتر کند.

در روزهای گذشته برخی مقامات جمهوری اسلامی، برای مثال علی شمخانی و علی اکبر ولایتی ادعا کرده بودند که تظاهرات سراسری ایران منشأ خارجی دارد و از سوی «دشمنان» ایران هدایت می‌شود. نیکی هیلی در نخستین نشست خبری خود در سال ۲۰۱۸ در پاسخ به این اتهامات گفت:

«حکومت ایران می‌کوشد همان کاری را کند که همیشه انجام داده است و آن این است که خواهد گفت این اعتراضات را دشمنان ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند. ما می‌دانیم که چنین ادعایی کاملاً بی‌پایه  است. این اعتراضات که تقریباً در همه شهرهای ایران برپا می‌شود کاملاً خودجوش است.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل سرانجام خواهان نشست فوق العاده شورای امنیت برای بررسی اوضاع ایران شد:

«سازمان ملل متحد باید در روزهای پیش رو، صدای اعتراض خود را بالا ببرد. در روزهای آینده، آمریکا خواهان برگزاری نشست اضطراری سازمان‌ملل برای رسیدگی به اوضاع ایران، هم در نیویورک و هم در شورای حقوق بشر این سازمان در ژنو خواهد شد.»

خیرات عمروف نماینده دائم قزاقستان در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت در ماه ژانویه را به‌عهده دارد، اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل در حال حاضر قصد ندارد در خصوص اوضاع داخلی در جمهوری اسلامی ایران نشستی برگزار کند، اما آماده بررسی این موضوع است:

«ایران در دستور کار شورای امنیت قرار ندارد، البته اگر هر یک از اعضای شورا تقاضای بررسی این موضوع را مطرح کند، این درخواست بررسی می‌شود و ما قطعاً آمادگی داریم تا روی این مسئله کار کنیم..»

کلیان کانوی، مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به اعتراضات ۶ روز اخیر در شهرهای مختلف ایران در گفت‌وگو با فاکس نیوز از احتمال اعمال تحریم‌های حدید علیه ایران سخن گفته است:

 «اگر جمهوری اسلامی ایران از اعتراضات جلوگیری کند، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع خواهد کرد.»

 دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۱۲ دی در تازه‌ترین اظهار نظر خود درباره ایران در توئیتر گفته است که آمریکا اوضاع ایران را زیر نظر دارد:

 «مردم ایران سرانجام بر علیه رژیم سرکوبگر و فاسد خودشان وارد عمل شده‌اند. همه پول‌هایی که رئیس جمهور اوباما بسیار ابلهانه در اختیار این رژیم گذاشته، خرج تروریسم و در جیب آنها رفته است. مردم کشور با گرسنگی و تورم روبرو هستند و هیچ حقوق بشری ندارند. آمریکا نظاره‌گر اوضاع ایران است.»

دو هفته آینده رئیس جمهور آمریکا می‌بایست درباره اعمال تحریم‌های اقتصادی تازه علیه ایران در چارچوب توافق هسته‌ای تصمیم خود را اعلام کند.

در همین زمینه: مجموعه مطالب زمانه درباره برآمد جنبش اعتراضی (از دی‌ماه ۱۳۹۶)