شبکه خبر صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۱۱ دی گزارش کرد که در جریان اعتراض‌های یکشنبه ۱۰ دی ۱۰ نفر در شهرهای مختلف ایران کشته شدند.

کشته شدن دو نفر در جریان اعتراض مردم در ایذه تائید شد.

تا به حال جزئیاتی در باره هویت کشته شدگان منتشر نشده است. پیش از این فرماندار دورود کشته شدن چهار نفر در این شهر را تائید کرده بود.

همچنین هدایت‌الله خادمی نماینده ایذه در مجلس هم به خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفته بود که ۲ نفر در ایذه کشته شدند.

خبرگزاری فارس نیز از کشته شدن سه نفر در شاهین‌شهر اصفهان خبر داده است. این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران گزارش کرد که این سه تن توسط «افراد ناشناس» کشته شدند. هویت کشته شدگان شاهین شهر تا به حال منتشر نشده است.

شبکه خبر ایران معترضان را «آشوبگرانی که بعضی از آنان مسلح بودند»، نامید که در یکی از شهرها برای «تصرف یک پاسگاه پلیس با ماموران نظامی درگیر شدند».

جزئیات بیشتری در باره نام این شهر منتشر نشده است.

هدایت‌الله خادمی هم به ایلنا گفت که برخی از معترضان در شهر ایذه «مواد منفجره» به همراه داشتند.

برخی منابع خبری روز گذشته ۱۰ دی از کشته شدن هشت نفر در جریان تظاهرات مردم ایذه خبر داده بودند. مصطفی سمالی‌زاده، فرماندار ایذه اما به خبرگزاری مهر گفت که تنها دو نفر «مجروح شدند» و دولت توانسته است «اغتشاشات‌ را به خوبی مدیریت کند».

به گفته نماینده ایذه در مجلس شورای اسلامی، این درگیری پس از آن آغاز شد که مردم «شیشه تعدادی از بانک‌های این شهرستان را شکسته و تجمع را تا نیمه‌های شب ادامه دادند».

او گفت که هنوز اطلاعی ندارد که تیراندازی از جانب معترضان و یا نیروی انتظامی بوده است.

به گفته خادمی تعدادی از معترضان دستگیرشده‌اند و منازل آنها مورد بازرسی قرار گرفته است.

در خبر دیگری در پیوند با اعتراض‌های سراسری در ایران، ماشاءالله نعمتی فرماندار دورود آمار کشته‌شدگان در این شهر را ۴ نفر اعلام کرد. پیش از اینمنابع دولتی و خود فرماندار دورود کشته شدن دو نفر را تائید کرده بودند. به گفته نعمتی در روز اول اعتراض‌ها در دورود ۲ نفر کشته و ۶ نفر زخمی شدند. او گفت که هنوز آمار دقیقی از تعداد کشته‌شدگان و مجروحان در روز دوم اعتراض‌ها ندارد.

نعمتی، قبل از این مرگ دو نفر را به معترضان نسبت داده و گفته بود: «یکی از ماشین‌های آتش‌نشانی که برای خاموش کردن حریق در بانک ملی رفته بود، زمان برگشت به آشیانه توسط اغتشاش‌گران به زور گرفته می‌شود و روی پل وحدت آن را رها می‌کنند. یک فرد میان‌سال و یک پسر ۱۲ تا ۱۵ ساله زیر این خودرو کشته می‌شوند.»

شامگاه روز گذشته، یکشنبه ۱۰ دی ماه، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران ضمن آن‌که گفته بود مردم «حق اعتراض» دارند بر این نکته تأکید کرده بود که «دولت گروهی را که بخواهند اموال عمومی را تخریب کنند یا نظم اجتماعی را به‌هم بزنند و یا در جامعه اغتشاشی ایجاد کنند، حتماً‌ تحمل نخواهد کرد.»

چند مقام‌ دولتی، از جمله عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز گفته بودند که با «توطئه‌گران» و کسانی که «ثبات جامعه» را به‌هم می‌زنند برخورد خواهد شد.

اعتراض‌های اخیر در ایران روز جمعه ۸ دی آغاز شد و تا یکشنبه شب ۱۰ دی در تهران، سنندج، بانه، شیراز، درود، زنجان، اردبیل، مشهد، خرم‌آباد، اصفهان، تاکستان، کرمانشاه، رشت، تویسرکان، نهاوند، شهر قدس، ارومیه، ایلام، چابهار، قشم، الیگودرز، سمنان، بهشهر، خوی، شاهین شهر، شهرضا، قزوین، اراک، تاکستان، گناوه، خرمدره و مراغه ادامه داشته است. این اعتراض‌ها حتی پس از سخنان شب گذشته حسن روحانی نیز در تهران و چند شهر دیگر تا پاسی از شب ادامه داشت.

بیشتر بخوانید:


در همین زمینه: مجموعه مطالب زمانه درباره برآمد جنبش اعتراضی (از دی‌ماه ۱۳۹۶)