رياض المالکی، وزير امور خارجه فلسطين گفت که فلسطينیها هيچ پيشنهاد ديگری را بهجز عضويت کامل در سازمان ملل متحد نمیپذيرند.
به گزارش رويترز، اين اظهارات نشان میدهد که مقامات فلسطينی پس از رد احتمالی درخواست عضويت آنها در سازمان ملل، با پذيرش فلسطين بهعنوان يک ناظر در سازمان ملل راضی نمیشوند.
گردهمايی تازه ديپلماتهای شورای امنيت سازمان ملل روز گذشته تأييد کرد که ظاهرأ آمريکا از حق وتوی خود در مورد درخواست فلسطينیها استفاده نخواهد کرد.
کميتهای در شورای امنيت در حال بررسی درخواست عضويت رسمی فلسطين در سازمان ملل است و گزارش نهايی خود را هفته ديگر در روز جمعه ۲۰ آبانماه (۱۱ نوامبر) به اعضای اين شورا ارائه خواهد کرد.
رياض المالکی، وزير امور خارجه فلسطين گفت: “پس از اينهمه مبارزه، دادن قربانی و تلاشهای همه مردم فلسطين، از اينکه بهعنوان ناظر در سازمان ملل هستيم خشنوديم اما ما کمتر از عضويت کامل که شايسته آن هستيم را نمیپذيريم.”
بيشتر ديپلماتهای سازمان ملل معتقدند که فلسطينیها تنها هشت رأی در تصميم نهايی شورای امنيت بهدست خواهند آورد
فلسطين هماکنون بهعنوان کشور ناظر غير عضو در سازمان ملل حضور دارد. تنها کشور ديگری که در اين وضعيت قرار دارد واتيکان است.
به نوشته رويترز، ناظران سياسی معتقدند که اين اظهارات المالکی لزومأ بازتابدهنده موقعيت محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين نيست و بيشتر حرکتی است در برابر آمريکا و اسرائيل تا آنها را به انعطاف بيشتر وادارد.
محمود عباس، روز جمعه يکم مهرماه گذشته درخواست تاريخی عضويت کشور فلسطين را در نيويورک، مقر سازمان ملل مطرح کرد.
اين اقدام عباس از سويی با مخالفت شديد آمريکا و اسرائيل روبهرو شد و از سوی ديگر گروههای تندروی فلسطينی از جمله حماس نيز با آن به مخالفت پرداختند.
آمريکا و اسرائيل حتی موضوع تحريمهای مالی عليه فلسطين را مطرح کردند.
در همين راستا کنگره آمريکا ۲۰۰ ميليون دلار کمکی را که به فلسطين قول داده بود مسدود کرد و اسرائيل نيز پرداخت ماليات به دولت خودگردان فلسطين را معوق ساخت.
همچنين پس از آنکه روز دوشنبه گذشته يونسکو عضويت فلسطين در اين سازمان را بهعنوان يک کشور پذيرفت، آمريکا و اسرائيل پرداخت بودجه خود به سازمان يونسکو را معوق ساختند.
رياض المالکی تأکيد کرد که دولت خودگردان فلسطين درخواست عضويت در نهادهای ديگر سازمان ملل را مطرح نخواهد ساخت.
وی گفت: “موضع رسمی فلسطين اين است که تنها بر روی عضويت کامل در سازمان متمرکز شود.”
فلسطينیها درخواست پذيرش کشور خود در سازمان ملل را که با موافقت ۹ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنيت همراه شد يک “پيروزی اخلاقی” میدانند که موجب گرديد آمريکا اعلام کند از حق وتوی خود در اينباره استفاده خواهد کرد.
رويترز مینويسد بيشتر ديپلماتهای سازمان ملل معتقدند که فلسطينیها تنها هشت رأی در تصميم نهايی شورای امنيت بهدست خواهند آورد.
به نظر آنها روسيه، چين، برزيل، هند، لبنان و آفريقای جنوبی موافقت خود را با پذيرش دولت فلسطين در سازمان ملل اعلام کردهاند اما آمريکا، فرانسه، بريتانيا و کلمبيا از دادن رأی خودداری خواهند کرد.
هنوز پنج کشور وضعيت خود را در اين رأیگيری روشن نکردهاند. گابن، و نيجريه احتمالأ از عضويت فلسطين پشتيبانی خواهند کرد، آلمان و پرتغال به احتمال قوی مخالف خواهند بود و رأی بوسنی همچنان در ابهام است.
بوسنی اعلام کرده است در صورتی که رؤسای جمهور سه کشور صربستان، کرواسی و بوسنی در اينباره به توافق مشترک نرسند در رأیگيری شرکت نخواهد کرد.
رياض المالکی در برابر اين سئوال که اگر فلسطينیها در شورای امنيت رأی نياورند چه اقدامی خواهند کرد، پاسخ داد: “ما برای بار دو، سوم و چهارم درخواست خواهيم داد؛ تا زمانی که به عضويت رسمی و کامل سازمان ملل درآييم. از اين کمتر را نخواهيم پذيرفت.”