پاپ مسیحی در سخنانی که در شب کریسمس در حضور هزاران نفر از مؤمنان کاتولیک در واتیکان ایراد کرد، از جامعه جهانی خواست که موقعیت دشوار پناهجویان و آوارگان را از یا نبرند. رهبر کاتولیکهای جهان گفت بسیاری از پناهجویان به این دلیل آواره شدهاند که رهبران سیاسی برای تحکیم پایههای قدرت خود از خونریزی ابایی نداشتهاند.
رهبر کاتولیکهای جهان نیمهشب گذشته سخنرانی شب کریسمس خود در دفاع از حقوق پناهجویان و آوارگان را در جمع بیش از ۱۰ هزار نفر از مسیحیان کاتولیک کلیسای پطرس حواری در میدان سن پیترو واتیکان ایراد کرد.
او در این سخنان وضع پناهجویان را با تمثیل یوسف نجار و مریم مقدس در کتاب مقدس مقایسه کرد:
«گامهای انسانهای بیشماری بیشباهت به قدمهایی که مریم و یوسف برداشتند نیست. ما امروز شاهدیم که اعضای یک خانواده، مجبور به ترک خانه و کاشانهشان میشوند. در بسیاری از اوقات ترک دیار با امید و آرزوهایی درآمیخته است: امید به آینده. در بسیاری از اوقات هم انسانها دیارشان را ترک میکنند فقط به یک دلیل: برای زنده ماندن. خدا گاهی در وجود میهمانان ناخواندهای جلوهگر میشود که گاهی آنها را نمیتوان به سادگی شناخت، در وجود کسانی که از شهرهای ما میگذرند یا در همسایگی ما زندگی میکنند و سوار بر اتوبوسهای ما میشوند و در ِ خانههای ما را میزنند.»
رهبر ۸۱ ساله کاتولیکهای جهان در فراز دیگری از این سخنان گفت بسیاری از پناهجویان به این دلیل آواره شدهاند که رهبران سیاسی برای تحکیم پایههای قدرت خود از خونریزی ابایی ندارند.
در چهار سال گذشته بیش از ۱۴ هزار پناهجو در راه آفریقا به اروپا در دریای مدیترانه جان خود را از دست دادهاند و بیش از نیمی از مردم سوریه هم در اثر جنگ داخلی آواره شدهاند. این بحران همچنان ادامه دارد.
پاپ فرانسیس ظهر امروز پیام «اوربی ات اربی» (به شهر و به جهان) را از بالکن کلیسای پطرس حواری صادر میکند.
کریسمس در سوریه و عراق
در سوریه و عراق اقلیت مسیحی اولین کریسمس بعد از شکست داعش را جشن گرفت. در کلیسایی در شهر موصل دهها نفر از مسیحیان عراقی، عشای ربانی شب کریسمس را با نواختن سرود ملی عراق آغاز کردند.
لوئیس رافائل ساکو، رئیس شوراهای کلیساهای خاورمیانه در کلیسای موصل از مسیحیان عراقی خواست برای ثبات و پایداری صلح در این کشور تلاش کنند.
در حمص در سوریه هم مسیحیان بری نخستین بار در طی این سالها در کلیسای شهر گرد آمدند و مراسم شب کریسمس را به جای آوردند.
در شهر رقه دو کلیسا وجود دارد که هر دو مینگذاری شده بودند اما اکنون از مینها پاک شدهاند و در انتظار بازگشت مسیحیان این شهر.