آمريکا در واکنش به پذيرفته‌شدن فلسطين به عنوان عضو کامل نهاد علمی و فرهنگی سازمان ملل (يونسکو) اعلام کرد کمک ۷۰ ميليون دلاری خود را به اين نهاد قطع می‌کند.

کمک ۷۰ ميليون دلاری سالانه آمريکا ۲۲ درصد کل بودجه يونسکو را تشکيل می‌داد.

از بين ۱۷۳ کشورع ۱۰۷ کشور به عضويت فلسطين در يونسکو رأی مثبت، ۱۴ کشور رأی منفی و ۵۲ کشور نيز رأی ممتنع دادند.

آمريکا، اسرائيل، کانادا و آلمان از جمله کشورهای بودند که رأی منفی دادند. فرانسه، برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی رأی مثبت و بريتانيا و ژاپن نيز رأی ممتنع دادند.

آمريکا بر اساس قوانين‌اش، کمک مالی خود را به هر نهاد يا سازمانی که فلسطين را به رسميت بشناسد، قطع می‌کند

به گزارش الجزيره، ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفت: “ايالات متحده براساس قانونی قديمی هيچ راه ديگری به جز توقف حمايت‌های مالی‌اش از اين سازمان ندارد.”

آمريکا بر اساس قوانين‌اش، کمک مالی خود را به هر نهاد يا سازمانی که فلسطين را به رسميت بشناسد، قطع می‌کند.

ديويد کيليون نماينده آمريکا در يونسکو نيز گفت تصميم يونسکو راه آمريکا را برای حمايت از برنامه اين نهاد پيچيده می‌‌کند.

همچنين سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل گفت: “موافقت يونسکو با عضويت کامل فلسطينی‌ها شديداً به ضرر اين سازمان است و هيچ جايگزينی برای مذاکرات صلح وجود ندارد.”

نيمرود بارکان، نماينده اسرائيل در يونسکو گفت: “از اينکه سازمان علم و معرفت يونسکو قطعنامه‌ا ی را تصويب کرد که به داستانی تخيلی-علمی می‌ماند متأسفيم. متأسفانه کشوری به نام فلسطين وجود ندارد و اين عضويت امروز نبايد انجام می‌شد.”

اما رياض المالکی، وزير امور خارجه تشکيلات خودگردان، عضويت فلسطين در يونسکو را “پيروزی بزرگ و لحظه‌ای تاريخی” در زندگی فلسطينيانی دانست “که برای تحقق چنين لحظه‌ای بيش از ۶۰ سال صبر کرده بودند و اکنون آن به‌دست آورده‌اند.”

تحليلگران می‌گويند عضويت کامل فلسطين در يونسکو، فشارها را بر آمريکا و اسرائيل برای پذيرش فلسيطن به عنوان يک کشور مستقل را افزايش می‌دهد.

درخواست تشکيل کشور مستقل فلسطين، سپتامبر سال جاری ميلادی از سوی محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد ارائه شد.

پيشنهاد تأسيس کشور مستقل فلسطين ابتدا بايد به تصويب مجمع عمومی سازمان ملل برسد و سپس برای تأييد نهايی، شورای امنيت بايد آن را تصويب کند.

با اين حال آمريکا اعلام کرده اگر پيشنهاد تشکيل کشور فلسطين در شورای امنيت رأی بياورد آن را وتو می‌کند.