احزاب جدایی‌طلب کاتالونیا که دولت ائتلافی سابق را در دست داشتند در انتخابات محلی این منطقه از اکثریت خود در پارلمان دفاع کردند.

احزاب جدایی‌طلب کاتالونیا موفق شدند که ۷۰ کرسی از ۱۳۵ کرسی پارلمان کاتالونیا را به‌دست آورند.
احزاب جدایی‌طلب کاتالونیا موفق شدند که ۷۰ کرسی از ۱۳۵ کرسی پارلمان کاتالونیا را به‌دست آورند.

بر اساس شمارش تقریباً کامل آراء ریخته‌شده به صندوق‌های رأی احزاب جدایی‌طلب کاتالونیا موفق شدند که ۷۰ کرسی از ۱۳۵ کرسی پارلمان کاتالونیا را به‌دست آورند.

با این حال، در این انتخابات، قوی‌ترین حزب در پارلمان، حزب «سیودادانوس»، با گرایش شهروندی و لیبرال شد که متعهد به یکپارچگی کاتالونیا با اسپانیا و اتحادیه اروپا است.

انتخابات پارلمان محلی کاتالونیا، روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۱ دسامبر / ۳۰ آذر در ۲۶۸۰ حوزه رأی‌گیری برگزار شد و ۵،۵ میلیون نفر از مردم این منطقه شرایط شرکت در آن را داشتند.

میزان شرکت مردم در این انتخابات ۸۲ درصد بود. برگزاری این انتخابات ضروری بود زیرا دولت مرکزی اسپانیا در پایان ماه اکتبر گذشته دولت محلی کاتالونیا را برکنار کرد. دولت پیشین کاتالونیا به‌رغم مخالفت دولت مرکزی همه‌پرسی استقلال این منطقه را برگزار کرده بود که در پی آن ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا این دولت را از کار برکنار کرد.

همه‌پرسی استقلال کاتالونیا در تاریخ یکم اکتبر / ۹ مهرماه جاری برگزار شد. ۹۰ درصد مردم منطقه کاتالونیا در این همه‌پرسی به استقلال رأی دادند. مشارکت انتخاباتی ۴۲ درصد بود، اما حوزه‌های رأی‌گیری بسیاری توسط پلیس اسپانیا بسته شد و نزدیک به ۹۰۰ نفر در جریان درگیری‌ با پلیس و نیروهای امنیتی زخمی شدند. این همه‌پرسی اسپانیا را وارد یک بحران عمیق سیاسی کرد.

این همه‌پرسی از سوی دولت مرکزی به‌رسمیت شناخته نشد و برای سیاستمداران جدایی‌طلب کاتالونیا حکم بازداشت صادر شد. دو عضو سابق دولت کاتالونیا هنوز در زندان هستند و کارلس پوجدمون، رئیس دولت محلی کاتالونیا نیز در حال حاضر در بلژیک به‌سر می‌برد.

پوجدمون شب گذشته در بروکسل گفت جمهوری کاتالونیا بر دولت اسپانیا پیروز شد. پیروزی جدایی‌طلبان برای راخوی گران تمام شده است. اکنون اتحادیه اروپا باید شکست سیاست نخست‌وزیر اسپانیا را به‌رسمیت بشناسد. یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا تأکید کرده است که اتحادیه اروپا نگرش خود را تغییر نخواهد داد و در این ماجرا همچنان دخالت نخواهد کرد.

با پیروزی جدایی‌طلبان کاتالونیا اکنون دولت مرکزی می‌بایست سیاست خود را در قبال این منطقه تغییر دهد. بدین ترتیب مادرید که تا پیش از انتخابات محلی کاتالونیا حاضر نبود با جدایی‌طلبان پای میز مذاکره بنشیند اکنون ممکن است این پیشنهاد را بپذیرد.

بیشتر بخوانید: