در دومين مرحله از برنامه انتقال مسئوليتهای امنيتی از نظاميان خارجی به نيروهای افغانستان؛ امنيت ۱۷ ولايت به نيروهای امنيتی اين کشور سپرده خواهد شد.
عبدالخالق فراهی، رئيس اداره مستقل نهادهای محلی افغانستان امروز چهارشنبه چهارم آبانماه در يک نشست خبری در کابل گفت که آمادگی لازم از سوی نيروهای امنيتی افغانستان برای برعهده گرفتن مسئوليت تأمين امنيت اين ولايتها گرفته شده است.
وی گفت که در اين مرحله امنيت تمام ولايتهای ديکندی، نيمروز، پروان، سمنگان، سرپل، تخار و بلخ و برخی از شهرها و شهرکهای ولايات بدخشان، بادغيس، غزنی، هلمند، هرات، کابل، غور، لغمان، ميدان وردک و ننگرهار به نيروهای امنيت داخلی واگذار میشود.
عبدالخالق فراهی، رئيس اداره مستقل نهادهای محلی افغانستان: فهرست نهايی ولايتها شامل مرحله دوم انتقال مسئوليتهای امنيتی روز ۱۱ آبانماه جاری از سوی حامد کرزی، راعلام خواهد شد
به گفته فراهی فهرست نهايی ولايتها شامل مرحله دوم انتقال مسئوليتهای امنيتی روز ۱۱ آبانماه جاری از سوی حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان در نشست بينالمللی استانبول اعلام خواهد شد.
اما رئيس اداره نهادهای محلی افغانستان خاطرنشان ساخت که احتمال دارد در فهرست نهايی نام شماری از شهرها حذف و يا اضافه گردد.
فهرست ولايتهای شامل مرحله دوم انتقال مسئوليتهای امنيتی در حالی اعلام میگردد که هماکنون شماری از والیهای ولايتهای مختلف برای رايزنی در مورد اين برنامه در کابل بهسر میبرند.
مقامات دولت افغانستان و ناتو اجرای نخستين مرحله را با وجود اين که شاهد موج جديدی از حملات شورشيان، بهويژه طالبان بوده است، موفقيتآميز خواندهاند.
مرحله نخست برنامه انتقال امنيت در افغانستان ۲۶ تيرماه سال جاری آغاز شد و طی آن امنيت سه ولايت و چهار شهر به نيروهای افغانستان سپرده شد.
حامد کرزی در فروردينماه سال جاری اعلام کرد که با آغاز اين روند، نيروهای خارجی نيز مطابق با توافق رسمی با دولت افغانستان بهتدريج تا پايان سال ۱۳۹۳ خورشيدی از اين کشور خارج خواهند شد.
همزمان با شروع اين برنامه، شماری از کشورهای جهان بهويژه آمريکا که بيشترين نظامی را در افغانستان مستقر کرده است، خروج نيروهایشان را آغاز کردهاند.
در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار نظامی خارجی که زير فرماندهی ناتو فعاليت میکنند در ولايتهای مختلف افغانستان بهويژه جنوب و شرق افغانستان که با پاکستان هممرز است مستقر هستند.
پاکستان از سوی آمريکا و ناتو متهم شده است که از طالبان و شبکه حقانی پشتيبانی میکند و پناهگاههای امن را برای اين تندروان مسلح فراهم میکند.
با وجودی که پاکستان اين اتهامات را رد کرده است اما تأييد رسمی پشتيبانی از طالبان توسط پاکستان بر نگرانیها در افغانستان، پس از خروج نظاميان خارجی، افزوده است.
اما سازمان ناتو تأکيد کرد است که خروج نظاميان خارجی طی سه سال آينده بهمفهوم پايان حضور اين سازمان در افغانستان نيست و ناتو پس از آن همچنان عمليات پشتيبانی از افغانستان را ادامه خواهد داد.
آمريکا و بريتانيا که بيشترين نظامی و پشتيبانی مالی را تاکنون از افغانستان داشتهاند نيز اعلام کردهاند که با افغانستان بر سر بستن يک پيمان استراتژيک در حال گفتوگو و مذاکره هستند.