شهردار پاریس در بیانیه‌ای از جمهوری اسلامی ایران خواسته‌ از پیگرد قضایی پرستو فروهر، هنرمند ایرانی دست بردارد. این بیانیه که از سوی نیکلا بونه – اولاج، رافائل پریمه و نمایندگان منتخب گروه کمونیست‌ها تسلیم شهرداری پاریس شده بود، به امضای آنه ایدالگو  شهردار پاریس رسیده است.

پرستو فروهر، هنرمند ایرانی

پرستو فروهر که در ۱۹ امین سالگرد قتل‌های زنجیره‌ای برای برگزاری مراسم یادبود پدر و مادرش داریوش و پروانه فروهر به تهران رفته، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقدسات» مواجه شده است. او شنبه گذشته اعلام کرد که با شکایت وزارت اطلاعات برای پاسخگویی درباره این اتهامات به دادگاه می‌رود. این هنرمند ایرانی در وب‌سایت شخصی‌اش خبر داده که در بدو ورود به ایران، گذرنامه‌اش را ضبط کرده‌اند.

در بیانیه‌ای که به امضای آنه ایدالگو، شهردار پاریس رسیده، شهرداری پاریس با حمایت از پرستو فروهر، از دولت ایران خواسته است که از این هنرمند ایرانی حمایت و حفاظت کند:

«نظر به اینکه پرستو فروهر، هنرمند نقاش ایرانی ساکن آلمان است؛

نظر به اینکه حکومت ایران او را تهدیدی علیه خود می‌داند

نظر به اینکه آثار هنری پرستو فروهر، بازتابی از انتقادهای او به حکومت ایران و بنیادگرایی اسلامی، و نیز دفاع از حقوق زنان است

نظر به اینکه این آثار از قتل سیاسی پدر و مادر او نیز الهام گرفته است؛

نظر به اینکه آثار پرستو فروهر در کشورهای گوناگون جهان، از جمله در ایران، آلمان، روسیه، ترکیه، انگلستان، امریکا و… به نمایش گذاشته شده

نظر به اینکه نمایشگاهی از او هم اکنون در انستیتوی فرهنگ اسلامی در پاریس دایر است

نظر به اینکه در ایران او را به صرف کارهای هنری اش به کفرگویی و توهین به مقدسات متهم کرده‌اند و محاکمه او در همین روزها در جریان است

شهردار پاریس حمایت خود را از هنرمند پرستو فروهر اعلام می‌دارد و خواهان منع تعقیب اوست.

شهردار پاریس از دولت ایران می‌خواهد که از پرستو فروهر حمایت و محافظت کند.»

علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز همزمان با برگزاری دادگاه پرستو فروهر، تشکیل پرونده قضایی برای این هنرمند ایرانی را «مایه تعجب» خوانده است:

«مایه تعجب است که برای دختر آن دو مقتول مظلوم، به خاطر پیگیری برگزاری مراسم یادبود پدر و مادرش در سال‌های گذشته، پرونده قضایی تشکیل شده است. به جای دلجویی از او بابت مصیبت و خسارت روحی و مادی که بر وی وارد کرده‌ایم.»

در سپتامبر سال جاری نمایشگاهی از آثار پرستو فروهر با عنوان «اتاق مکتوب ۲۱» در مرکز فرهنگ‌های اسلامی پاریس به نمایش درآمد و با استقبال مواجه شد.

«اتاق مکتوب ۲۱» از قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین مجموعه‌های پرستو فروهر درباره اهمیت زبان مادری و مکان در زندگی مهاجران و تبعیدیان ایرانی بارها در شهرهای مختلف جهان به نمایش گذاشته شده است.

«هزار و یک روز»، «نشانی خانه»، «رنگ‌های نام من»، «پروانه»، «اسلیمی» و «پاییز ایران» از دیگر آثار این هنرمند شناخته‌شده ایرانی‌ست.

پرستو فروهر پس از برگزاری جلسه دادگاه در گفت‌و‌گوی اختصاصی با رادیو زمانه گفت: «دادگاه نکته تازه‌ای نداشت. با توجه به محتویات پرونده بیشتر شامل پرونده‌سازی بدون سند و مدرک می‌شد. مطالب داخل پرونده حالت تبلیغی و شعاری داشت و بیشتر به کار روزنامه‌هایی از جنس کیهان می‌آمد.»

بیشتر بخوانید: