هفت تن از مسئولان و استادان دانشگاه مجازی بهائیان ایران (BIHE) در مجموع به ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
بنا به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، کامران مرتضایی و وحید محمودی هر یک به پنج سال حبس تعزیری و ریاض سبحانی، محمود بادوام، رامین زیبایی، فرهاد صدقی و خانم نوشین خادم هر یک به چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند.
این افراد در دو روز گذشته، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه محکوم گردیدند و این حکمها به صورت حضوری و در دادگاه انقلاب به آنان ابلاغ شد.
همچنين بنا به اين گزارش اين حکمها مورد اعتراض متهمان و وکلای پرونده قرار گرفته است.
محاکمه این افراد طی سه هفته به اتهام “عضویت در گروههای غیرقانونی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت ملی کشور (عضویت در جامعه بهائیان ایران)” صورت گرفته است.
شش تن از بهائيان محاکمهشده در تاریخ يکم خردادماه سال جاری و پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل بیش از ۴۰ نفر از مسئولان، اساتادان و دانشجویان دستگیر و ریاض سبحانی نيز در روز ۲۳ خردادماه بازداشت شد.
دانشگاه مجازی بهائیان مؤسسهای علمی است که در پی محرومیت جوانان بهائی از تحصیلات دانشگاهی در ايران، توسط بهائیان بنياد گذاشته شد
تمامی این افراد به جز نوشین خادم، هفته پيش به زندان رجائیشهر کرج منتقل شدند. در تاریخ ۲۳ مهرماه نيز نوشین خادم به بند نسوان زندان اوین منتقل گرديد.
يورش مأموران امنيتی به خانههای مسئولان و مرتبطان با دانشگاه مجازی بهائیان (BIHE) در خردادماه امسال صورت گرفت که شش نفر از آنها در روز يکشنبه يکم خرداد (۲۲ ماه مه) دستگير شدند و رياض سبحانی نيز چهارشنبه ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) بازداشت شد.
اين يورش گسترده بهويژه در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و مازندران، صورت گرفت و از آن زمان ۲۰ نفر از کسانی که با دانشگاه آنلاين بهائیان ارتباط داشتند دستگير و بيش از ۵۰ نفر از مسئولان، استادان و دانشجويان اين دانشگاه در شهرهای مختلف به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار شدند و تحت فشار برای امضای تعهد بر عدم همکاری با اين دانشگاه قرار گرفتهاند.
وزارت علوم، تحقيقات و فنآوری ايران در روز ۱۵ خردادماه سال جاری فعاليت دانشگاه مجازی بهائيان را “غيرقانونی” اعلام کرده بود.
دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم اعلام کرده بود: “دانشگاه مجازی BIHE هيچگونه مجوزی از اين دفتر اخذ نکرده و هرگونه فعاليت آن غيرقانونی است.”
وزارت علوم مدارک اين دانشگاه را “فاقد ارزش قانونی” دانسته بود.
همچنين چندين مکان مربوط به اين دانشگاه پلمپ و سايت درسی آن نيز چندين بار فيلتر شده است.
دانشگاه آنلاين بهائیان مؤسسهای علمی است که در پی محرومیت جوانان بهائی از تحصیلات دانشگاهی در ايران، توسط بهائیان بنياد گذاشته شد.
این مؤسسه در سال ۱۳۶۶ با دو رشته علوم پایه و مهندسی عمران کار خود را آغاز کرد اما در ادامه توانست رشتههای بیشتری را برای تحصيل جوانان بهائی راهاندازی کند.
دانشگاه آنلاين بهائیان پیشتر نیز در هفتم مهرماه ۱۳۷۷ توسط نیروهای امنیتی مورد یورش قرار گرفت و ۵۰۰ منزل بهائیان در سراسر ایران بازرسی شد.
در قانون اساسی ايران بهائيان به عنوان اقليت مذهبی به رسميت شناخته نشدهاند و در طول ۳۰ سال اخير مورد تبعيضهای سياسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گوناگون بودهاند.
بنا بر آمار کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، ۲۰۰ نفر از بهائيان از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون اعدام شدهاند.
بهائيان پس از انقلاب ايران از حق تحصيل در دانشگاهها و مشاغل دولتی محروم بوده، مجامع آنها غيرقانونی اعلام شده و قبرستانهای آنان در مناطق مختلف تخريب شده است.
اگر جمهوری اسلامی هیچ لکه سیاه دیگری هم در کارنامه نداشت فقط رفتارش با بهاییان برای اثبات ماهیت ظالم و ریاکارش کافی بود. باورکردنی نیست که این همه انسان مطلقا بدون هیچ دلیلی هدف این همه ظلم واقع شوند.
بخت النصر خراسانی / 19 October 2011