علی مطهری، نماينده مجلس در اعتراض به هیأت رئيسه مجلس در عدم اعلام دريافت طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد، استعفای خود را تقديم هیأت رئيسه مجلس کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی مطهری از نمايندگان اصول‌گرای مجلس ايران و يکی از طراحان اصلی سئوال از محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران، در اعتراض به عدم اعلام وصول اين طرح از سوی هیأت رئيسه مجلس استعفا کرد.

طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد با ۱۰۰ امضا، روز يکشنبه پنجم تيرماه به هيأت رئيسه مجلس تحويل داده شد.

اصلی‌ترين محورهای طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد “تخلفات قانونی دولت”، از جمله عدم اجرای قانون مترو و عدم معرفی وزير ورزش در مهلت قانونی و همچنين مسائل مربوط به امور فرهنگی از جمله اجرای قانون حجاب در کشور است.

اين طرح برپايه آئين‌نامه داخلی مجلس ايران با امضای يک چهارم نمايندگان يعنی ۷۳ نفر قابل طرح است. گفته می‌شود ۱۴ نفر از ۱۰۰ امضاکننده طرح، امضای خود را پس گرفته‌اند.

علی مطهری پيش از اين در نامه‌ای به هیأت رئيسه مجلس گفته بود در صورت فشار اعضای هیأت رئيسه مجلس بر نمايندگان برای پس گرفتن امضاهای خود وی از نمايندگی مجلس استعفا خواهد داد

علی مطهری پيش از اين در نامه‌ای به هیأت رئيسه مجلس گفته بود در صورت فشار اعضای هیأت رئيسه مجلس بر نمايندگان برای پس گرفتن امضاهای خود وی از نمايندگی مجلس استعفا خواهد داد.

مطهری در اين نامه که در تيرماه سال جاری نوشته شد، تأکيد کرد که اسامی امضاکنندگان بايد محرمانه بماند و نبايد به‌گونه‌ای رفتار شود که زمينه اعمال فشار به امضاکنندگان با انتشار اسامی آنان فراهم شود.

طرح سئوال از رئيس‌جمهور نخستين بار است که در تاريخ جمهوری اسلامی، از سوی نمايندگان مجلس مطرح شده است.

هيأت رئيسه مجلس ايران روز چهارم مهرماه جاری اعلام کرد طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد را به “مصلحت” کشور نمی‌داند.

محمد دهقان، عضو هيأت رئيسه مجلس در اين‌باره گفته بود هيأت رئيسه تصميم گرفته است با علی مطهری گفت‌وگو کند تا طرح سئوال از رئيس‌جمهور در دستور کار مجلس قرار نگيرد.

به گفته دهقان هر اقدامی که باعث “تضعيف و سستی” رابطه مجلس و دولت شود، “به نفع کشور نيست.”

پيش از اين نيز، شماری از نمايندگان مجلس نسبت به پيامدهای اين طرح هشدار داده بودند.

رضا اکرمی يکی از نمايندگان مجلس ايران، ارديبهشت ٨٩ گفته بود در حال حاضر که علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس درباره سئوال از رئيس‌جمهور حرف می‌زند، می‌خواهند “پوستش را بکنند چه برسد به اين‌که بخواهيم اين کار را اجرا کنيم.”

درنظر گرفتن “مصلحت نظام” زمانی مطرح شد که آيت‌االه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا “وحدت” خود را حفظ کنند.

احمدی‌نژاد تاکنون دو بار از مجلس کارت زرد دريافت کرده است.

احمدی‌نژاد پيش‌تر به دليل معرفی نکردن سرپرست وزارت نفت يک کارت زرد از مجلس دريافت کرده بود. در جلسه روز يکشنبه پنجم تير نيز پس از قرائت گزارش کميسيون اصل ۹۰ مجلس درباره تخلفات رئيس‌جمهور، نمايندگان به اين گزارش رأی مثبت دادند و به اين ترتيب احمدی‌نژاد دومين کارت زرد را از مجلس دريافت کرد.

سومين گزارش مجلس درباره تخلف رئيس‌جمهور درباره عقب‌انداختن تشکيل وزارت ورزش و جوانان بود اما اين گزارش به رأی گذاشته نشد.

فشارها بر احمدی‌نژاد پس از آشکارشدن اختلافات وی با آيت‌الله خامنه‌ای بر سر شماری از انتصاب‌های دولتی افزايش يافته است.

شماری از نمايندگان مجلس می‌گويند احمدی‌نژاد به دليل “تخلف از قانون” بايد به محروميت از داشتن شغل دولتی محکوم و انتخابات زودرس رياست‌جمهوری برگزار شود.

اما محمدرضا باهنر، نايب‌رئيس مجلس می‌گويد دوره دولت احمدی‌نژاد بايد به صورت “طبيعی” به پايان برسد.