علی عبدالله صالح، رئيس جمهور يمن اعلام کرد تا چند روز آينده از قدرت کنار میرود.
به گزارش رويترز، عبدالله صالح روز شنبه هشتم اکتبر ۲۰۱۱ (۱۶ مهر ۱۳۹۰) در يک سخنرانی تلويزيونی گفت: “من قصد دارم در روزهای نزديک از قدرت کنار بروم.”
صالح به تازگی از عربستان به يمن بازگشته است.
در جريان اعترضات در کشورهای عربی تاکنون رهبران تونس و مصر از قدرت کنارهگيری کردهاند. معمر قذافی، رهبر فراری ليبی نيز از هنگام سقوط طربلس ناپديد شده است.
عبدالله صالح، سومين رهبر يک کشور عربی است که میگويد میخواهد از قدرت کنارهگيری کند. وی پيشتر نيز وعده داده بود از قدرت کنارهگيری میکند اما آنها را عملی نکرد.
علی عبدالله صالح، سومين رهبر يک کشور عربی است که میگويد میخواهد از قدرت کنارهگيری کند
علی عبدالله صالح ۳۴ سال است که در يمن حکومت میکند. صالح ابتدا اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۱۳، پايان دوران رياست جمهوریاش، در قدرت باقی خواهد ماند. با ادامه تظاهرات مخالفان، وی گفت که تا پايان سال جاری در قدرت میماند و سپس با ارائه توافقنامههای مختلف برای کنارهگيری وی از قدرت تاکنون سه بار از امضای آنها سر باز زده است.
مخالفان اميدوار بودند علی عبدالله صالح که پيشتر در يک حمله زخمی شده بود و برای درمان به عربستان سفر کرده بود، از قدرت کنارهگيری کند.
رئيس جمهوری يمن روز شنبه، ۱۴خرداد سال جاری برای آنچه “درمان صدمات ناشی از انفجار در کاخ رياست جمهوری” اعلام شده، يمن را به مقصد عربستان سعودی ترک کرده بود.
مخالفان صالح از فوريه ۲۰۱۱ با برپايی تظاهرات خواهان برکناری صالح از قدرت هستند. نظاميان يمنی تاکنون صدها نفر در جريان اعترضات ضددولتی کشتهاند.
در آخرين دور حمله به معترضان در يمن در شهريور سال جاری حدود ۵۰ نفر کشته شدند. تنها در روز يکشنبه ۲۷ شهريور سال جاری ۲۶ نفر از معترضان توسط نيروهای نظامی اين کشور کشته شدند.
این کشتارها “مرگبارترين” حمله عليه معترضان يمنی توصيف شده است.
نيروهای نظامی يمن برای حمله به معترضان از خمپاره، اسلحه ضدهوايی و تک تيراندازها استفاده میکنند.
با افزايش خشونتها، بان کی مون، دبير کل سازمان ملل “استفاده بيش از حد از زور” توسط نيروهای امنيتی دولت يمن را عليه تظاهرکنندگان محکوم کرد.