دميتری مدودف گفت اگر حکومت بشار اسد اصلاحات قول دادهشده را به اجرا نگذارد بايد کنار برود اما آن را به تصميم مردم سوريه واگذار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از انتقادات بسيار کشورهای غربی از رأی منفی روسيه به قطعنامه شورای امنيت عليه حکومت بشار اسد، مسکو با پافشاری بر موضع خود، از رژيم سوريه خواست که اصلاحات را به اجرا گذارد.
دميتری مدودف، رئيس جمهور روسيه امروز جمعه ۱۵ مهرماه (هفتم اکتبر) بار ديگر بر موضع مسکو تأکيد کرد و گفت “با تلاش در شورای امنيت سازمان ملل برای تغيير يک رژيم از طريق اعمال تحريم عليه آن” مخالف است.
رئيس جمهور روسيه تأکيد کرد: “ما از کانالهای خود با رهبران سوريه بهشکل فعال در تماس هستيم و از آنها میخواهيم که اصلاحات لازم را عملی سازند.”
دميتری مدودف افزود: “اگر رهبران سوريه نتوانند چنين اصلاحاتی را به پيش ببرند بايد کنار بروند اما اين تصميم در مرکز ناتو و چند کشور اروپايی گرفته نمیشود؛ مردم سوريه بايد چنين تصميمی بگيرند.”
به گزارش ديدهبان حقوق بشر در سوريه در تظاهرات امروز مخالفان عليه حکومت که با شرکت هزاران نفر برگزار شد، دستکم هفت نفر با شليک مأموران حکومتی کشته شدند
مدودف يک بار پيش از اين نيز از حکومت سوريه خواسته بود تا اصلاحات را عملی سازد.
روسيه و چين شامگاه سهشنبه چهارم اکتبر ۲۰۱۱ (۱۲ مهر ۱۳۹۰) قطعنامه مورد پشتيبانی آمريکا و کشورهای اروپايی را که خواهان تشديد تحريمها عليه حکومت سوريه بود، وتو کردند.
ويتالی چورکين، نماينده روسيه در سازمان ملل روز سهشنبه رويکرد “مقابله” با سوريه را که به نظر وی از سوی کشورهای غربی در شورای امنيت تجويز میشود؛ مورد انتقاد قرار داد. چورکين پس از رأیگيری در شورای امنيت گفته بود: “تهديد تحريم غيرقابل قبول است.”
مسکو طرح خود مبنی بر لزوم گفتوگوی سياسی با سوريه را به سازمان ملل ارائه داد و تأکيد خود را بيشتر بر فشار روی اپوزيسيون حکومت سوريه قرار داد تا حکومت بشار اسد.
هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا، روز چهارشنبه پنجم اکتبر ۲۰۱۱ (۱۱ مهر) گفت: “روسيه و چين که از حق وتو استفاده کردهاند بايد دلايل خود را به ملت سوريه ارائه کنند.”
وی شورای امنيت سازمان ملل را در برابر رويدادهای سوريه به “بیمسئوليتی” متهم کرد.
سوزان رايس، نماينده ايالات متحده در سازمان ملل پس از وتوشدن اين سند توسط روسيه و چين گفت: “مردم شجاع سوريه هماکنون میتوانيد آشکارا ببينيد چه کسی در اين شورا، از آرزوی شما برای آزادی و حقوق بشر پشتيبانی نمیکند.”
فرانسوا فيون، نخستوزير فرانسه نيز امروز اعلام کرد از وتوی روسيه و چين در شورای امنيت “شگفتزده” شده است.
فيون گفت بهار عربی “بايد به تمام حکومتهايی که حقوق بنيادی شهروندان خود را پايمال میکنند درس داده باشد.”
امروز از سوی مخالفان حکومت سوريه مردم برای تظاهرات زير شعار “شورای ملی سوريه نماينده ما است” دعوت شدند.
شورای ملی سوريه که گفته میشود در آن همه گرايشهای سياسی مخالف حکومت حضور دارند روز يکشنبه دهم مهرماه، طی بيانيهای در شهر استانبول ترکيه اعلام موجوديت کرد.
به گزارش ديدهبان حقوق بشر در سوريه در تظاهرات امروز مخالفان عليه حکومت که با شرکت هزاران نفر برگزار شد، دستکم هفت نفر با شليک مأموران حکومتی کشته شدند.
بنا به اين گزارش سه شهروند با شليک تکتيراندازان در دو شهر دوما و زبادانی کشته شدند.
ديدهبان حقوق بشر در سوريه میافزايد در تظاهرات گستردهای در شهر حمص نيز چهار شهروند از جمله دو مرد سالمند کشته و دستکم ۲۵ تن ديگر زخمی شدند.
از سوی ديگر در منطقه ادلب نيروهای امنيتی برای پراکنده ساختن تظاهرکنندگان به روی آنان شليک کردند که در نتيجه آن پنج نفر زخمی شدند.
تظاهرات مخالفان بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه از ميانه ماه مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده است. بنا بر آخرين آمار سازمان ملل، شمار افرادی که در جريان اعتراضات ضد حکومتی در سوريه تاکنون کشته شدهاند به بيش از ۲۹۰۰ نفر رسيده است.