بیش از ۴۴۵ نفر در اثر زلزله‌ای که با قدرت ۷.۳ ریشتر شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان استان‌های غربی ایران و اقلیم کردستان عراق را لرزاند، جان خود را از دست دادند. رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که عده زیادی زیر آوارها مانده‌‌اند. مرکز زلزله در شهر ازگله و در عمق ۳۳ کیلومتری زمین گزارش شده است. در عراق ۶ نفر کشته شده‌اند.

دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶، گروهی از زلزله‌زدگان سرپل ذهاب

تعداد کشته‌شدگان و مجروحان در زلزله‌ای که غرب ایران را لرزاند هر دم رو به افزایش است. تا ساعت ۱۸ دوشنبه ۲۲ آبان رسانه‌های داخلی اعلام کرده‌اند که دست‌کم ۴۴۵ نفر در اثر این زمین‌لرزه کشته و ۷۱۰۰ نفر هم مجروح شده‌اند.

زلزله در استان کرمانشاه و به ویژه در سرپل ذهاب شدیدتر بود. تنها در سرپل ذهاب تاکنون بیش از ۲۳۶ نفر کشته شده‌اند.

به گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی بسیاری از روستاهای اطراف سرپل ذهاب تخریب شده است. رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که روستاهای دالاهو ۱۰۰ درصد تخریب شده‌اند.

در کرمانشاه سه روز عزای عمومی اعلام و ارتش برای کمک به زلزله‌زدگان به منطقه اعزام شده است.

تنها بیمارستان سرپل ذهاب تخریب شده و مجروحان در بیمارستان صحرایی و در هوای آزاد و بدون برخورداری از امکانات بیمارستانی تحت مداوا قرار گرفته‌اند.

فرهاد تجری نماینده سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی درباره نحوه مداوای مجروحان به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است:

 «سرپل ذهاب یک بیمارستان دارد که آن هم در این حادثه تخریب شده. بیماران و پرسنل این بیمارستان در زیر آوار ساختمان مدفون شده و امکان ارائه خدمات از جانب این مرکز وجود ندارد.»

دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶، مداوای مجروحان در بیمارستان صحرایی ثلاث باباجانی در غرب ایران

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از همه نهادهای دولتی خواسته است که به یاری زلزله‌زدگان بشتابند.

سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران به کرمانشاه رفته و حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی هم اعلام کرده که سه‌شنبه ۲۳ آبان از مناطق زلزله‌زده دیدن می‌کند.

برق در سرپل ذهاب قطع شده و زلزله‌زدگان با کمبود آب آشامیدنی مواجه شده‌اند.

شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به خبرگزاری‌های داخلی گفته است:

« ۱۳ هزار و ۳۴۰ بطری آب معدنی، ۱۳۰۰ کنسرو، ۶۳۰ کیلوگرم بیسکوئیت خشک، ۴۰۰۰ عدد کیک، ۳۰۰۰ هزار کیلو گرم خرما و ۳۲۰ عدد نوشیدنی بدون گاز به این مناطق ارسال شده.»

خبرگزاری تسنیم گزارش داده که این کمک‌ها از جمله بسته‌های آب آشامیدنی در بین مردم تقسیم شده، اما پاسخگوی نیاز زلزله‌زدگان نیست. مهم‌ترین درخواست زلزله‌زدگان در سرپل ذهاب آب آشامیدنی، جادر و وسایل گرمایشی است.

دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶ سرپل ذهاب: با نزدیک شدن شب، زلزله‌زدگان در معرض سرما هم قرار گرفته‌اند

با نزدیک شدن به شب و با توجه به برودت هوا زلزله‌زدگان در معرض سرما هم قرار گرفته‌اند. فقط در بخش‌هایی از شهر چادرهای اسکان موقت هلال احمر برپا شده است.

آواربرداری نیز مشکل دیگری‌ست.

سگ‌های زنده‌یاب هلال احمر که از ظهر امروز به سرپل‌ذهاب رسیده‌اند در حال جستجو هستند اما وسعت منطقه خسارت‌دیده زیاد است.

بالگردهای متعدد هوانیروز و هلال احمر از صبح امروز تجهیزات مورد نیاز را به شهر سرپل‌ذهاب می‌رسانند و در مسیر بازگشت نیز مصدومان را به بیمارستان‌های مرکز استان انتقال می‌دهند.

سپاه پاسداران امدادرسانی به روستاها را به عهده گرفته، ارتش در شهر سرپل ذهاب مستقر شده و به مردم زلزله‌زده این شهر کمک می‌کند.

به گفته اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با فرارسیدن شب، روند یافتن اجساد یا مصدومان کند شده. میزان خرابی و خسارات نیز گسترده است.

حسین بساطی، مدیرعامل تعاونی مرزنشینان کرمانشاه گفته است که کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان بسیار کند پیش می‌رود به‌طوری که اولین محموله چادر و پتو با گذشت بیش از ۱۲ ساعت پس از زلزله، تازه به شهرستان ثلاث باباجانی رسیده و تا این محموله‌ها به روستاها برسد مدت زیادی سپری می‌شود.

در این میان تلویزیون دولتی «تی آر تی» ترکیه گزارش داده که مركز حوادث اضطراری این کشور همراه با سازمان هلال احمر در حال آماده‌باش است.

بن‌علی ییلدریم، نخست وزیر ترکیه اعلام کرده که آنکارا آماده هر گونه کمک به مناطق مرزی ایران و عراق است. مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، نیز در یک گفت‌وگوی تلفنی با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود، از تلفات بالای زلزله در ایران اظهار تاسف کرده و از آمادگی ترکیه برای کمک به ایران خبر داده است.

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران گفته است فعلاً احتیاجی به کمک‌های خارجی احساس نشده اما در صورت نیاز ایران این کمک‌ها را دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید: