سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بيانيهای موج تازه دستگيری روزنامهنگاران در ايران و فشار بر خانوادههای کارکنان شبکه فارسی بیبیسی را محکوم کرد.
اين سازمان پشتيبان حقوق روزنامهنگاران و خبرنگاران جهان در بيانيه خود به بازداشت روز گذشته ١٣ مهرماه مهدی افشارنيک، روزنامهنگار روزنامه اعتماد، علی اکرمی همکار بسياری از روزنامههای تهران و محمد حيدری روزنامهنگار باسابقه از سوی نيروهای امنيتی حکومت ايران پرداخته است.
اين سازمان گفته است که همزمان با اين دستگيریها احضار و بازجويی بسياری از روزنامهنگاران در سراسر ايران ادامه دارد.
روز گذشته علی اکرمی و مهدی افشارنيک، دو روزنامهنگار، همزمان در منزل خود بازداشت شدند و خانه آنها نيز مورد تفتيش قرار گرفت.
بهفاصله چند ساعت از انتشار اين گزارش، خبر بازداشت محمد حيدری، روزنامهنگار و محسن حکيمی از کارشناسان اينترنت و فعالان رسانهای نيز منتشر شد.
گزارشگران بدون مرز: جمهوری اسلامی گرفتار فساد و بحران گسترده در درون حاکميت، از همه ابزارها برای به سکوت وادار کردن روزنامهنگاران منتقد استفاده میکند
در بيانيه گزارشگران بدون مرز آمده است: “جمهوری اسلامی گرفتار فساد و بحران گسترده در درون حاکميت، از همه ابزارها برای به سکوت وادار کردن روزنامهنگاران منتقد استفاده میکند. از سانسور و کنترل مقالات روزنامهها و محتوای وب تا بازداشت روزنامهنگاران و به گروگان گرفتن خانوادههای آنها در ايران.”
سازمان گزارشگران بدون مرز در بيانيه خود به فشار بر خويشاوندان کارکنان ايرانی شبکه خبری بیبیسی اشاره کرده و از قول پيتر هاروکس، مدير سرويس جهانی بیبیسی نوشته است که در پی پخش مستندی از بیبیسی فارسی در باره زندگی آيتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، مأموران حکومتی در ماههای اخير به بازداشت، بازجويی و ارعاب خانوادههای کارکنان ايرانی بیبیسی دست زده، گذرنامههای برخی از آنان را توقيف و خانههایشان را تفتيش کرده است.
در مستند “خط و نشان رهبر” که از تلويزيون فارسی بیبیسی پخش شد، به کارنامه سياسی آيتالله خامنهای پرداخته شده بود. هنگام پخش اين مستند بهدليل ارسال امواج پارازيت روی همه فرکانسهای شبکه بیبیسی فارسی، ايرانيان نتوانستند آن را از تلويزيون ببينند.
گزارشگران بدون مرز: تنها از سال ١٣٨٤ تا امروز گزارشگران بدون مرز بيش از ۵۰ مورد تهديد، بازداشت و ارعاب خانوادههای روزنامهنگاران تبعيدی را بازشماری کرده است
نهادهای خبری مرجع آمريکا و بريتانيا جمعه گذشته در بيانيه مشترکی از سازمان ملل خواستند رفتار ايران در ارسال پارازيت بر شبکههای ماهوارهای را محکوم کند.
پيتر هاروکس گفته است: “از خويشان کارکنان ما خواسته شده است که از کارکنان بیبیسی بخواهند از حضور در برنامههای تلويزيون بیبیسی فارسی خودداری کنند، به ايران بازگردند و يا بهطور مخفيانه، اطلاعاتی را در مورد بیبیسی در اختيار مأموران دولت ايران قرار دهند.”
سازمان گزارشگران بدون مرز با بيان اينکه “اين نخستين بار نيست که رژيم ايران خانوادههای روزنامهنگاران تبعيدی را برای تحميل خواستهای خود بر رسانههای خارج از کشور به گروگان میگيرد”، مینويسد: “تنها از سال ١٣٨٤ تا امروز گزارشگران بدون مرز بيش از ۵۰ مورد تهديد، بازداشت و ارعاب خانوادههای روزنامهنگاران تبعيدی را بازشماری کرده است.”
بيانيه میافزايد در پی رويدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران بيش از ۲۰۰ روزنامهنگار و وبنگار مجبور به ترک ايران شدهاند.
اين سازمان ضمن اعلام ادامه موج خروج روزنامهنگاران از ايران؛ میگويد: “بسياری از روزنامهنگاران تبعيدی هماکنون با رسانههای مستقل در خارج از کشور همکاری میکنند، برخی از آنها و خانوادههایشان از سوی نهادهای امنيتی رژيم تحت فشار و تهديد قرار گرفتهاند.”
گزارشگران بدون مرز، ايران را “بزرگترين” زندان روزنامهنگاران در خاورميانه میداند و آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران و محمود احمدینژاد، رئيس جمهور اين کشور را “دشمن آزادی مطبوعات” مینامد.