آمريکا ضمن استقبال از امضای پيمان استراتژيک افغانستان و هند از پاکستان خواست تا در مورد اين پيمان نگران نباشد.
ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت که امضای اين پيمان در راستای طرح راه ابريشم جديد است که قرار بود هند در آن شرکت داشته باشد و ما از آن استقبال میکنيم.
روابط هند و پاکستان دو قدرت اتمی منطقه، از زمان استقلال دو کشور در سال ۱۹۴۷، همواره همراه با بدبينی و تنش بوده است و حتی اين دو کشور تاکنون چندين بار با يکديگر جنگيدهاند.
هند پس از سقوط رژيم طالبان، روابط نزديکی با دولت افغانستان داشته است و به تازگی اعلام کرده است که دو ميليارد دلار را برای بازسازی امور زيربنايی افغانستان کمک میکند.
اما بهتازگی تنشها ميان آمريکا و افغانستان با پاکستان شدت گرفته است و اين دو کشور پاکستان را متهم کردهاند که از شورشگری در افغانستان پشتيبانی میکند.
روابط افغانستان و هند در بخشهای مختلف بهويژه امنيتی توسعه میيابد و هند پليس و ارتش افغانستان را آموزش میدهد
ماه گذشته آمريکا سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را به حمايت از شبکه حقانی، متهم نمود و اعلام کرد که حملات اين شبکه در افغانستان با پشتيبانی پاکستان صورت میگيرد.
دولت افغانستان نيز پاکستان را متهم کرده است که با پناه دادن به گروههای تروريستی، از آنان در راستای هدفهای خود استفاده میکند.
در اوج تنشهای اخير با پاکستان، حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان روز سهشنبه ۱۲ مهر، به دهلی نو رفت و ضمن اعلام توسعه روابط با هند، سند همکاری استراتژيک را با مان موهان سينگ، نخستوزير هند به امضاء رساند.
رئيس جمهور افغانستان پس از عقد اين پيمان با هند در يک نشست مشترک خبری با نخستوزير هند به صورت تلويحی پاکستان را مورد خطاب قرار داد و گفت که در حال حاضر از تروريسم و بنيادگرايی بهعنوان يک وسيله سياسی در مقابل شهروندان افغانستان استفاده میشود.
حامد کرزی در همين حال تأکيد کرد: “افغانستان خواهان صلح و دوستی با همسايگان خود است و اين پيمانی که امضاء شد بر کشور برادر ما پاکستان اثر نخواهد گذاشت بلکه افغانستان را نيرومند خواهد ساخت.”
برپايه اين پيمان؛ روابط افغانستان و هند در بخشهای مختلف بهويژه امنيتی توسعه میيابد و هند پليس و ارتش افغانستان را آموزش میدهد.
مان موهان سينگ، نخستوزير هند نيز در نشست خبری مشترک با حامد کرزی گفت که هند با افغانستان پيوندهای ديرينه تمدنی دارد و مصمم است تا اين پيوند را ادامه دهد.
سينگ گفت: “در حالی که افغانستان برای گرفتن مسئوليتهای امنيتی و حکومتداری آماده میشود، هند پس از خروج کامل سربازان خارجی از افغانستان در کنار اين کشور خواهد ماند.”
بر اساس توافق افغانستان و ناتو، نظاميان خارجی مستقر در اين کشور ضمن واگذاری تدريجی امنيت مناطق مختلف افغانستان تا پايان سال ۲۰۱۴ از افغانستان خارج خواهند شد.