رئيس اتحاديه کارگران قراردادی ايران گفت بيش از ۴۰ درصد از کارگران قراردادی حداقل دستمزد را دريافت میکنند.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، فتحالله بيات، رئيس اتحاديه کارگران قراردادی و پيمانی ايران ضمن اعلام اين خبر وضعيت واحدهای توليدی کشور را بحرانی عنوان کرد.
فتحالله بيات گفت: “در حال حاضر اکثر کارخانجات کشور به خاطر حذف حاملهای انرژی با مشکلاتی از قبيل کمبود نقدينگی مواجه شدهاند.”
اين در حالی است که در ايران سالانه به تعداد کارگران قراردادی و پيمانی افزوده میشود.
رئيس اتحاديه کارگران قراردادی هشتم شهريورماه سال جاری به ايلنا گفته بود تعداد كارگران قراردادی به طور میانگین سالیانه پنج درصد افزایش مییابد.
وی همچنين اعلام کرده بود که در حال حاضر ۸۵ درصد از كارگران فعال در واحدهای تولیدی كشور را كارگران قراردادی و پیمانی تشكیل میدهند.
فتحالله بيات، رئيس اتحاديه کارگران قراردادی، نرخ بيکاری اعلامشده از سوی مرکز آمار ايران را منطبق با واقعيتهای بازار ايران ندانست و نرخ بيکاری در ايران را “بيش از ۱۵ درصد” عنوان کرد
فتحالله بيات همچنين چهارم مهرماه نيز به ايلنا گفته بود هماکنون ۸۰ درصد از کارگران پيمانی با پايينتر از ۴۰۰ هزار تومان دستمزد زير خط فقر زندگی میکنند.
بيات در سخنان امروز خود نرخ بيکاری اعلامشده از سوی مرکز آمار ايران را منطبق با واقعيتهای بازار ايران ندانست و نرخ بيکاری در ايران را “بيش از ۱۵ درصد” عنوان کرد.
عادل آذر، رئيس مرکز آمار ايران روز دوشنبه ۱۱ مهرماه بيکاری در تابستان سال جاری را ۱۱ و يک دهم درصد اعلام کرد.
مسئولان دولتی در يک سال گذشته تلاش کردهاند تا نرخ بيکاری را پنهان نگاه دارند. سکوت يک ساله اعلام وضعيت نرخ بيکاری و جلوگيری از ارائه گزارش توسط مرکز آمار ايران بسياری از نمايندگان مجلس را به واکنش وادار کرد.
مرکز آمار ايران در سالهای گذشته برای تعيين نرخ بيکاری يک تا دو ساعت کار در هفته را مبنای شاغل بودن بهشمار میآورد اما با اعتراضاتی که صورت گرفت مبنا را دو روز کاری در هفته قرار داد و آن را استاندارد جهانی عنوان نمود.
حميد حاجاسماعيلی، نماينده سابق کارگران در هيأت حل اختلاف کارگران و کارفرمايان در اينباره به ايلنا گفت: “به دليل بالا بودن تعداد بيکاران، تعريف بيکار و شاغل محل چالش شده است.”
وی افزود: “اينکه مرکز آمار بگويد از استاندارد جهانی برای تعيين نرخ بيکاری استفاده میکند نمیتواند درست باشد چرا که اين مرکز بايد بر اساس واقعيتهای جامعه سخن بگويد.”
حاجاسماعيلی همچنين تأکيد کرد: “هم اکنون نرخ بيکاری در برخی استانها بالا است و به نظر نمیرسد نرخ بيکاری کمتر از ۱۴ درصد باشد.”