رئيس سازمان زندانهای ايران از ساخت پنج زندان تازه برای مجرمان مواد مخدر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين اسماعيلی، رئيس سازمان زندانها و اقدامات تأمينی و تربيتی ايران در سخنانی در بندرعباس اعلام کرد که اين پنج زندان بزرگ در استانهای تهران، خراسان رضوی، سيستان و بلوچستان، کرمان و اصفهان داير میشوند.
وی همچنين گفت اين پنج زندان تا پايان سال جاری به بهرهبرداری میرسند.
رئيس سازمان زندانها گفت: “با توجه به رشد محکومان موادمخدر فضای موجود زندانها با جمعيت کيفری متناسب نيست و از اقدامات قوه قضائيه و سازمان زندانها ساخت اردوگاههای ويژه برای نگهداری محکومان مواد مخدر است.”
به گفته غلامحسين اسماعيلی با بهرهبرداری از اين بازداشتگاهها و خروج زندانيان مواد مخدر از زندانها افزون بر “طبقهبندی بهتر زندانيان” فضای بيشتری برای زندانيان ديگر جرايم بهوجود میآيد.
مقامات جمهوری اسلامی همواره از اعدام بهعنوان عامل کاهش جرم در جامعه و “عبرت” مجرمان ياد میکنند اما افزايش چند برابری آمار زندانيان نشان میدهد که چنين راهحلی برای کاهش جرم در ايران کارساز نبوده است
غلامحسين اسماعيلی همچنين گفت: “در سال ۱۳۸۰ قانون انتقال زندانها به خارج از شهرها در مجلس تصويب شد که اجرای آن به وزارت مسکن و شهرسازی محول گرديد.”
وی با بيان اينکه تاکنون وزارت مسکن و شهرسازی در اين راستا اقدامی انجام نداده است، افزود: “سياست سازمان زندانها خروج همه زندانها به خارج از شهرها است و با هماهنگی وزارت مسکن و شهرسازی همه زندانها به مرور به خارج از شهرها منتقل میشوند.”
رئيس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی ايران ۳۰ بهمنماه سال گذشته از ساخت ۴۷ زندان تا سه سال ديگر در کشور خبر داده بود.
وی گفته بودعمليات ساخت برخی از اين زندانها در حال انجام است.
مهرماه سال گذشته محمدعلی زنجيرهای، معاون توسعه مديريت و منابع سازمان زندانها از افزايش ۳۵ درصدی آمار کل زندانيان در ايران، نسبت به سال گذشته خبر داد.
وی اعلام کرد که در دنيا متوسط زندانی به ازای هر يکصد هزار نفر، ۱۴۸ نفر است که اين ميزان در ايران به ازای هر يکصد هزار نفر، ۲۷۱ نفر است که اين ميزان تقريبأ دو برابر متوسط جهانی است.
خبرگزاری مهر در مردادماه سال جاری در گزارشی از زندانيان جرايم عادی در ايران نوشته بود آمار زندانيان نسبت به دهههای گذشته رشدی ۱۷ برابری داشته است.
بنا به اين گزارش بر پايه آمارها تعداد زندانيان پيش از انقلاب با توجه به جمعيت ۳۶ ميليون نفری نزديک به ۱۰ هزار نفر بود. با در نظر گرفتن آمار رشد زندانيان بر اساس جمعيت کشور، بايد ميزان زندانيان ايران نسبت به دو برابر شدن جمعيت به حدود ۲۰ هزار نفر میرسيد. در حالی که تعداد زندانيان نزديک به ۱۷۰ هزار نفر شده است.
افزايش جرايم مربوط به مواد مخدر، تجاوز و قتل در ايران در حالی است که جمهوری اسلامی بهشدت با مجرمان برخورد میکند و در دو سال اخير اعدام اين زندانيان افزايش کمسابقهای يافته است.
مقامات جمهوری اسلامی همواره از اعدام بهعنوان عامل کاهش جرم در جامعه و “عبرت” مجرمان ياد میکنند اما افزايش چند برابری آمار زندانيان نشان میدهد که چنين راهحلی برای کاهش جرم در ايران کارساز نبوده است.
دزدان ميلياردي داراي پست و مقام هستند و سارقي که براي گرسنگي سرقت ميکند بزندان ميفرستند…..
کاربر مهمان / 04 October 2011
باید دید که با توجه به افزایش جمعیت چرا میزان جرم و جنایت به جای 2 برابر شدن 170 برابر شده است؟ آیا فقر و تشویق نظام به خشونت ریشه اصلی است یا مهاجرت از روستا و حاشیه نشینیی در شهر ها؟
حکومت اسلامی با ادعای ترویج معنویت و نفی مادی گرائی جا سفت کرد و حالا هر بار به عذری دست به اعدامها و خونریزی ها زد. نتیجه این شد که شما در یک جمع خانوادگی نیز تامین ندارید و ممکن است از در و ذیوار ادم بریزد و مورد حمله واقع شوید. این بساط را اول بار کمیته ها باب کردند وخب این وسط بل هم گرفته میشود. جالب اینجاست که مقام های مسئولی چون نیروی انتظامی نیر سعی در ریختن آب توبه بر سر مهاجمان داشتند و از دق اصلی ج.ا.یعنی حجاب نام میبرند که در محفل های فامیلی و دوستانه چندان هم مطابق میل آقایان نبوده است.
در جهان بیسابقه بوده است که حکومتی بخواهد مردم را به زور دگنک وجبر به بهشت راهنمون شود.
کاربر مهمان / 04 October 2011