وزیر خارجه ایران از وعدههای حکومت سوریه برای انجام انتخابات پارلمانی و صدور اجازه تأسیس چند حزب بهعنوان اصلاحات لازم در این کشور پشتيبانی کرد.
علیاکبر صالحی در گفتوگو با رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی ايران گفت: “متأسفانه کشورهایی که در پی فشار بر دولت سوریه هستند به این اصلاحات بسنده نمیکنند و با تقاضاهای جدید، خواستار ادامه فشار بر این کشور هستند.”
صالحی افزود که سوریه “از حلقههای اصلی زنجیره مقاومت در منطقه است که باید جایگاه مهم آن حفظ شود.”
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تیرماه گذشته دولت آمریکا را متهم کرده بود که با “شبیهسازی” قیامهای مردمی اخیر برخی از کشورهای عربی و شمال آفریقا در سوریه، میخواهد دولت این کشور را “دچار مشکل” کند.
او گفته بود: “سوریه در خط مقاومت قرار دارد و ماهیت حوادث آن با ماهیت حوادث دیگر کشورهای منطقه متفاوت است.”
وليد معلم: تحریمهای اعمالشده بهوسیله ایالات متحده و اتحادیه اروپا تأمین نیازهای روزمره شهروندان عادی را مشکل کرده است
در همين حال، ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه نیز روز دوشنبه، ۲۶ سپتامبر کشورهای غربی را متهم به ایجاد بحران در این کشور کرد.
او که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، دخالت بیگانگان را عامل ناآرامیهای چند ماه گذشته در کشورش عنوان کرد.
به گفته وی، ناآرامیها در سوریه باعث به عقب افتادن اجرای اصلاحات سیاسی وعده داده شده بهوسیله بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور شده است.
معلم همچنین گفت تحریمهای اعمالشده بهوسیله ایالات متحده و اتحادیه اروپا تأمین نیازهای روزمره شهروندان عادی را مشکل کرده است.
تظاهرات اعتراضی علیه حکومت خانواده اسد در سوریه از اواسط ماه مارس با درخواست مبارزه با فساد و فضای باز سیاسی آغاز شد و در پی برخورد خشونتآمیز ارتش و نیروهای امنیتی آن کشور، که حدود سه هزار کشته بر جای گذاشته، به درخواست سرنگونی حکومت بشار اسد منجر شده است.