علی عبدالله صالح رئيس جمهور يمن، در نخستين سخنرانی پس از بازگشت به کشورش گفت که به جابهجايی قدرت از راه انتخابات پايبند است.
به گزارش رويترز، صالح که از دیماه سال گذشته با درخواست گروههای مخالف برای کنارهگيری از قدرت روبهروست در سخنرانی روز يکشنبه خود در تلويزيون يمن، آنها را به اجرای انتخابات زودهنگام دعوت کرد. دعوتی که بهعقيده برخی ناظران، باعث رضايت مخالفان نخواهد شد.
در درگيریهای گسترده اخير ميان نيروهای دولتی وابسته به صالح با مخالفان تاکنون بيش از ۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند و دور تازه خشونتها در هفت روز گذشته بر تعداد اين تلفات افزوده است.
صالح از ژانويه گذشته پيشنهادهای زيادی برای پايان خشونت مطرح کرد اما از آنجا که هيچ کدام از پيشنهادهای وی شامل کنارهگيریاش از قدرت نبود، نتوانسته است شعله اعتراضهای ضد حکومتی در اين کشور را خاموش سازد.
صالح گفته است طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس را برای پايان دادن به بحران يمن میپذيرد
رئيس جمهور يمن اکنون و پس از بازگشت از سفر استعلاجی خود به عربستان سعودی گفته است که «طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس را برای پايان دادن به بحران يمن میپذيرد تمام اختيارات را به معاون خود داده تا با معترضان گفتوگو کند و برپايه اين گفتوگوها طرح پيشنهادی امضا شود.»
او در خردادماه گذشته با انفجار بمبی در مسجد کاخ رياست جمهوری زخمی شد و پس از آن برای معالجه به رياض پايتخت عربستان سعودی رفت.
رئيس جمهوری يمن پيشتر سه بار از امضای طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس سر باز زده بود.
به گزارش رويترز، معترضان متحصن در ميدان تغيير صنعا، پايتخت يمن، از شنيدن پيشنهادهای صالح ابراز نااميدی کردند اما هواداران وی پس از پايان سخنرانی او به نشانه خوشحالی تير هوايی شليک کردند.
صالح از ۳۲ سال پيش سمت رياست جمهوری را در يمن به عهده دارد و دولت وی پس از آغاز جنبشهای ضد حکومتی در تونس و مصر در معرض حمله مخالفان قرار گرفت.
عبدی دمت گرم
با یک شرط که عربستان ، بحرین ، سوریه و لیبی ناظر بر برگزاری انتخابات باشند.
کاربر مهمان / 28 September 2011