اسپنسر تانيک، عکاس معروف آمريکايی که پيکر انبوه زنان و مردان برهنه را در برابر دوربين خود قرار می‌دهد برای اجرای طرح جديد خود در اسرائيل با مخالفت‌هايی روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اسپنسر تانيک برای اجرای طرح جديد خود بيش از هزار مرد و زن برهنه را در ساحل دريای مرده گرد آورد.

دريای مرده يا بحر الميت، درياچه نمک است که در مرز اردن و اسرائيل و در کرانه باختری رود اردن قرار دارد و گفته می‌شود سواحل اطراف آن پست‌ترين نقطه خشکی‌های زمين است.

اين اقدام عکاس نيويورکی که در آن ۱۲۰۰ داوطلب برهنه از ۱۸ تا ۷۷ ساله به ميل خود در يک ساحل خصوصی حضور يافته بودند انتقادات شديدی را در اسرائيل به‌همراه آورد.

خاخام‌های ارتدوکس و سياستمداران در «سُدوم و گومورا»، مکان مقدس دين يهود واقع در جنوب دريای مرده، در رابطه با فعاليت هنری اسپنسر تانيک هشدار داده و او را تهديد به مجازات قضائی کردند تا مانع از کار او شوند.

طرح عکاسی در ساحل دريای مرده، بخشی از يک پروژه بزرگ است که قرار است به‌منظور معرفی دريای مرده به‌عنوان شگفتی طبيعت به اجرا درآيد

تانيک ۴۴ ساله يهودی در اين‌باره می‌گويد: «پذيرش اين طرح ميزان باز بودن و مدارای يک کشور را نشان می‌دهد.»

تانيک ادامه داد: «اگر کشوری اجازه کار به هنر برهنه بدهد، توسعه و تعهد و باز بودن خود را به اثبات می‌رساند.»

اسپنسر تانيک در سال‌های گذشته طرح‌های عکاسی مشابهی را در شهرهايی چون سيدنی، مکزيکوسيتی، نيويورک، لندن، بارسلون، وين و دوسلدورف به اجرا گذاشته است. بيشترين داوطلب شرکت‌کننده ۱۸ هزار نفر زن و مرد برهنه بودند که در سال ۲۰۰۷ در ميدان زوکالو مکزيکوسيتی گردآمدند.

او همچنين با همکاری گروه صلح سبز از افراد برهنه بر روی برف در کوه‌های آلپ سوئيس عکس گرفت تا نظر مردم را به مشکل گرمايش زمين جلب کند.

تانيک خود طرح عکاسی از توده برهنه را «منظره پيکرها» می‌نامد.

طرح عکاسی در ساحل دريای مرده، بخشی از يک پروژه بزرگ است که قرار است به‌منظور معرفی دريای مرده به‌عنوان شگفتی طبيعت به اجرا درآيد.

با توجه به استفاده روزافزون از آب‌های رود اردن برای آبياری زمين‌های زراعی، سطح آب دريای مرده از سال‌ها پيش رو به کاهش دارد و در صورت عدم رسيدگی به آن گفته می‌شود تا سال ۲۰۵۰ اين درياچه نمک نابود خواهد شد. مشکل مشابهی که هم‌اکنون درياچه اروميه ايران با آن روبه‌روست.

راف گُلد، ۲۵ ساله و يکی از شرکت‌کنندگان در اين پروژه عکاسی معتقد است که اين طرح جنبه سياسی نيز دارد. وی می‌گويد: «شرکت من در اين طرح برای آن است که نشان دهم اسرائيل کشور دمکراتی است.»

وی می‌افزايد: «من می‌خواهم ثابت کنم که اسرائيل تنها کشوری در خاورميانه است که در آن می‌توان از توده‌های برهنه عکس گرفت.»

اسپنسر تانيک در سال ۱۹۶۷ در نيويورک به‌دنيا آمده و در رشته کاردانی هنر در دانشگاه امرسون تحصيل کرده است. او گاهی برای انجام طرح عکس از توده‌های برهنه، چندين سال وقت صرف می‌کند و تاکنون چيدمان‌هايی را در فضاهای اطراف شهر يا ساحل انجام داده است.

همچنين سه فيلم مستند نيز از کارهای اين عکاس ساخته شده است.

صاحب‌نظران، عکس‌های اسپنسر تانيک را به‌ دليل نورپردازی و کادربندی‌های آن‌ها نه تنها به آثار پورنو (هرزه‌نگار) شبيه نمی‌دانند بلکه آن‌ها را آثاری تکان‌دهنده عنوان می‌کنند.