محمود عباس، رئيس تشکلات خودگردان فلسطين گفته هفته آينده درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطين را در سازمان ملل مطرح می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، عباس روز جمعه ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۵ شهريور ۱۳۹۰) گفت: «هنگامی که سخنرانی من در مجمع عمومی سازمان ملل به پايان رسيد، درخواست تشکيل کشور فلسطين را به بان کی مون، دبير کل سازمان ملل تحويل می‌دهم.»
عباس گفته از شورای امنيت سازمان ملل می‌خواهد تا کشور فلسطين را در حدود مرزهای سال ۱۹۶۷ ميلادی به مرکزيت بيت المقدس شرقی به رسميت بشناسند.
منظور از مرزهای ۱۹۶۷، مرزهای پيش از جنگ کشورهای عربی و اسرائيل در سال ۱۹۶۷ يعنی «کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و قدس شرقی» است.

محمود عباس گفته از شورای امنيت سازمان ملل می‌خواهد تا کشور فلسطين را در حدود مرزهای سال ۱۹۶۷ ميلادی به مرکزيت بيت‌المقدس شرقی به رسميت بشناسند

بر اساس اين مرزها، ساخت و ساز شهرک‌های اسرائيلی در کرانه باختری از نظر مقامات فلسطينی «غيرقانونی» است.
اسرائيل همچنين با پيشنهاد فلسطين برای تقسيم بيت‌المقدس به دو قسمت قدس شرقی (پايتخت کشور مستقل فلسطين) و قدس غربی (پايتخت کشور اسرائيل) مخالف است و بر «تقسيم‌ناپذيربودن» اين شهر به عنوان پايتخت خود تأکيد می‌کند.
درخواست تشکيل کشور فلطسين در حالی قرار است در سازمان ملل مطرح شود که آمريکا و اسرائيل با آن مخالف هستند و ايالات متحده نيز ممکن است در صورت رأی مثبت مجمع عمومی به تشکيل اين کشور، آن را وتو کند.

چندی پيش نیز کاترين اشتون، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت مطمئن نيست سازمان ملل در حمايت از تشکيل يک کشور مستقل فلسطين رأی بدهد.
آويگدور ليبرمن، وزير امور خارجه اسرائيل نيز اعلام کرده به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطين، يک اقدام يک‌جانبه است و «پيامدهای خطرناکی» دارد.
اما رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطين را نه يک «گزينه» بلکه «يک وظيفه» توصيف کرده است.

تاکنون حدود ۱۳۰ کشور، تشکيل کشور مستقل فلسطين را به رسميت شناخته‌اند. مقامات فلسطينی  اميدوارند شمار کشورهای موافق تشکيل اين کشور به عدد ۱۶۰ افزاش پيدا کند.