کاخ سفيد گفت با دولت مستقل فلسطين موافق است اما با طرح اين موضوع در نشست سازمان ملل مخالف است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت آمريکا، روز پنجشنبه ۲۴ شهريورماه اطمينان داد که به فلسطينیها در راه دستيابی به دولت مستقل خود ياری خواهد رساند اما تأکيد کرد که مطرح ساختن آن برای رسميت بخشيدن به اين موضوع در سازمان ملل معادلات منطقه را پيچيدهتر خواهد کرد.
محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين، قصد دارد در هفته آينده طرح دولت مستقل فلسطين را به نشست سازمان ملل ارائه دهد.
عباس، خواستار به رسميتشناختن دولت فلسطين با مرزهای پيش از جنگ ششروزه ۱۹۶۷ است.
در جنگ ششروزه ۱۹۶۷ ميان اسرائيل و کشورهای مصر، سوريه، اردن و عراق، اسرائيل نوار غزه، صحرای سينا، کناره باختری رود اردن شامل بيتالمقدس (اورشليم) شرقی را تصرّف کرد و مساحتاش سه برابر شد.
بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل، پيش از اين مخالفت قاطع خود با اين اقدام فلسطينیها را اعلام کرد و آن را «تأسفبار» خواند.
هيلاری کلينتون: ما اعتقاد داريم راهی که به صلح و زندگی صلحآميز دو دولت در کنار هم منتهی میشود نه از نيويورک که از اورشليم و رامالله میگذرد
نتانياهو در مردادماه گذشته با بيان اينکه «توافقها فقط از مسير مذاکره میتوانند بهدست آيند» ابراز اطمينان کرده بود که آمريکا در اين زمينه از موضع اسرائيل پشتيبانی میکند.
باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا تأکيد میکند که طرح دولت مستقل فلسطين در نشست سازمان ملل اقدامی «انحرافی»در برقراری صلح است و مناقشات خاورميانه را حل نمیکند.
دولت آمريکا پيشاپيش گفته است که از حق وتوی خود در شورای امنيت در اين زمينه استفاده خواهد کرد.
جی کرنی، سخنگوی کاخ سفيد روز گذشته در نشست رسانهای خود گفت موضع دولت آمريکا در اينباره روشن است. وی افزود اين روش فلسطينیها در سازمان ملل «به نظر ما به سود روند صلح در خاورميانه نيست.»
سخنگوی کاخ سفيد افزود: «اين اقدام دو طرف مناقشات را به هم نزديک نمیکند و فلسطينیها را از دستيابی به دولت مستقل دور میسازد.»
جی کرنی گفت: «رويکرد ما کمک به فلسطينیها برای رسيدن به هدف دولت مستقل است و تنها راه دستيابی به اين هدف گفتوگو و مذاکره با اسرائيلیهاست.»
هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا نيز روز گذشته همين مواضع را اتخاذ کرد.
به نظر هيلاری کلينتون چه در خاورميانه و چه خارج از آن، ديدگاهی که معتقد است همه منافع فلسطين در درخواست عضويت دولت آن در سازمان ملل است «بيش از پيش پراکنده شده است.»
وزير امور خارجه آمريکا گفت: «ما اعتقاد داريم راهی که به صلح و زندگی صلحآميز دو دولت در کنار هم منتهی میشود نه از نيويورک که از اورشليم و رامالله میگذرد.»
آخرين دور مذاکرات صلح اسرائيل و فلسطين سپتامبر ۲۰۱۰ آغاز شد که با ادامه شهرکسازیهای اسرائيل در کرانه باختری رود اردن متوقف گرديد. نمايندگان فلسطين اعلام کرده بودند که در صورت ادامه شهرکسازیهای اسرائيل مذاکرات صلح را ترک خواهند کرد.