پس از گذشت ۱۰ سال از سقوط رژيم طالبان با حمله ائتلاف بين‌المللی به رهبری آمريکا و نبردهای خونين با اين گروه، قرار است نمايندگی سياسی طالبان در قطر ايجاد گردد.

روزنامه بريتانيايی تايمز گفته است ايالات متحده آمريکا از راه‌اندازی نمايندگی سياسی طالبان که قرار است تا پايان سال جاری ميلادی صورت گيرد،‌ پشتيبانی کرده است.

واشنگتن که از حضور رهبران طالبان در پاکستان و نفوذ اين کشور بر اين گروه نگران است،‌ اميدوار است با عملی شدن اين برنامه زمينه برای گفت‌وگو با طالبان و پايان نبرد سنگين کنونی در افغانستان فراهم شود.

طالبان اما در مورد ايجاد اين نمايندگی از اظهار نظر قطعی خودداری کردند.

ذبيح‌الله مجاهد،‌ از سخنگويان طالبان گفت که تاکنون با آنان از جانب کشور خاصی در مورد ايجاد اين نمايندگی سياسی تماس گرفته نشده است.

وکيل احمد متوکل،‌ وزير خارجه پيشين رژيم طالبان گفت که اگر چنين دفتری ايجاد شود برای مذاکرات صلح با طالبان و ديگر موضوعات داخلی افغانستان مناسب خواهد بود

مجاهد گفت: «در صورتی که اين درخواست صورت گيرد، طالبان تصميم خود را در مورد آن اعلام خواهند کرد.»

وکيل احمد متوکل،‌ وزير خارجه پيشين رژيم طالبان گفت که اگر چنين دفتری ايجاد شود برای مذاکرات صلح با طالبان و ديگر موضوعات داخلی افغانستان مناسب خواهد بود.

وی گفت:« افزون بر آن راه‌اندازی اين نمايندگی می‌تواند زمينه گفت‌وگوی طالبان با جامعه جهانی در مورد آزادی زندانيان اين گروه را فراهم سازد و شرايط را برای تعامل طالبان با کشورهای مختلف فراهم سازد.»

اسماعيل قاسم يار، مشاورامور بين‌المللی شورای عالی صلح افغانستان، شورايی که از سوی دولت افغانستان برای تشويق طالبان به صلح و مذاکره با اين گروه ايجاد گرديده است؛ گفت که راه‌اندازی اين نمايندگی سبب تقويت تلاش‌های صلح در افغانستان خواهد شد.

دولت افغانستان از حدود دو سال پيش با ايجاد شورای عالی صلح بارها از شورشيان مسلح، به‌ويژه طالبان، دعوت کرده است تا به‌منظور پايان جنگ و برقراری ثبات در اين کشور به برنامه صلح بپيوندند.

اما طالبان تاکنون پاسخ مثبتی به اين دعوت‌ها نداده است و هر گونه مذاکره با دولت افغانستان را تا زمانی که نيروهای خارجی از اين کشور خارج نشده‌اند‌ غير ممکن خوانده است.

آمريکا و کشورهای هم‌پيمان آن اعلام کرده‌اند با آموزش و تجهيز نيروهای امنيتی افغانستان،‌ نظاميان‌شان را تا پايان سال ۱۳۹۳ خورشيدی (۲۰۱۴ ميلادی) به صورت تدريجی از افغانستان خارج خواهند ساخت.