يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گفته به‌طور فزاينده نگران فعاليت‌های احتمالی ايران در زمينه توسعه «موشک هسته‌ای» است.

به گزارش رويترز، آمانو دوشنبه ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۱ شهريور ۱۳۹۰) گفت جزييات بيشتری درباره نگرانی‌های آژانس بين‌المللی انرژی اتمی از برنامه هسته‌ای ايران منتشر می‌شود تا ۳۵ کشور عضو شورای حکام آژانس از اين نگرانی‌ها به‌طور کامل مطلع شوند.

آمانو افزود: «ايران در خصوص فعاليت‌های هسته‌ای اعلام نشده، همکاری نمی‌کند.»
مديرکل آژانس همچنين تأييد کرده ايران در هنگام سفر يک مقام ارشد آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به تهران، «شفافيت بيشتری» در برنامه هسته‌ای نشان داده اما به گفته وی اين «شفافيت بيشتر» برای رفع نگرانی‌ها «کافی نبوده است.»

اين سخنان مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در حالی بيان شده که ايران روز گذشته طی نامه‌ای به کاترين اشتون، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا اعلام کرد برای مذاکره هسته‌ای با قدرت‌های بزرگ آماده است.

یوکیا آمانو تأييد کرده ايران در هنگام سفر يک مقام ارشد آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به تهران، «شفافيت بيشتری» در برنامه هسته‌ای نشان داده اما به گفته وی اين «شفافيت بيشتر» برای رفع نگرانی‌ها کافی نبوده است

همچنین ايران و روسيه در ماه گذشته مذاکراتی را آغاز کردند تا به حل مناقشه اتمی کمک کند. روسيه در همين خصوص طرح «گام به گام» را به ايران ارائه کرده و مقامات جمهوری اسلامی نيز می‌گويند در حال بررسی جزييات اين طرح هستند.
در طرح گام به گام، ايران در هر مرحله که به سئوالات و نگرانی‌های آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پاسخ دهد، گام‌های متقابلی از سوی جامعه جهانی مانند کوتاه شدن دوره برخی تحريم‌ها يا تعليق آن‌ها برداشته خواهد شد.
جمهوری اسلامی همچنين در هفته‌های اخير اعلام کرده تمايل دارد درباره مناقشه اتمی‌اش با آژانس همکاری کند اما ديپلمات‌های غربی اين اقدام ايران را ديپلماسی «خريد زمان» توصيف می‌کنند.

ايران به تازگی اجازه داده تا بازرسان آژانس از تأسيسات هسته‌ای اين کشور بازديد کنند اما ديپلمات‌ها اين تصميم را «تبليغاتی» ناميدند.

مدير کل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی دوم سپتامبر ۲۰۱۱ نيز (۱۱ شهريور ۱۳۹۰) در گزارشی که در اختيار ۳۵ عضو شورای حکام آژانس قرار داد، گفته بود آژانس به‌طور «فزاينده»، نگران فعاليت‌های احتمالی نظامی و پنهانی اتمی در ايران است که توسط نهادهای زيرمجموعه ارگان‌های نظامی ايران در گذشته و حال در جريان است.

آمانو يکی از اين فعاليت‌ها را «توليد کلاهک اتمی» برای نصب روی موشک اعلام کرده بود.

اما ايران اين اتهامات را «جعلی و بی‌اساس» می‌نامد و می‌گويد برنامه اتمی‌اش برای توليد برق و اهداف پزشکی و کشاورزی است.

اما غرب که همچنان نگران برنامه اتمی ايران است در چند سال گذشته تحريم‌های يک‌جانبه‌ای را عليه ايران به اجرا گذاشته است. شورای امنيت سازمان ملل نيز در چند مرحله، تحريم‌هایی را عليه صنايع نظامی، موشکی و اتمی ايران و افراد مرتبط با آن تصويب کرده است.