سازمان ديدهبان حقوق بشر به اسنادی در طرابلس دست يافته که نشان میدهد سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا (سيا) و سازمان اطلاعات و امنيت خارجی بريتانيا (امآی شش) با حکومت سرهنگ معمر قذافی، رهبر سرنگون شده ليبی همکاری داشتهاند.
به گزارش روزنامه نيويورکتايمز، سازمان سيا، متهمان «تروريست» را با وجود شهرت ليبی به «شکنجه متهمان» برای بازجويی به ليبی میفرستاده است.
اين روزنامه افزوده سيا دستکم هشت بار به چنين کاری دست زده است.
بر اساس اين اسناد، سازمان «امآی شش» بريتانيا نيز ابراز تمايل کرده تا در رديابی تلفنها به ليبی کمک کند.
يک سخنگوی سازمان سيا در واکنش به اين اسناد گفته جای تعجب نيست که سازمان سيا برای محافظت از آمريکا در برابر تروريسم و تهديدات مرگبار، با دولتهای خارجی همکاری کرده باشد
اين اسناد که توسط خبرنگاران و ديدهبان حقوق بشر بهدست آمده، شامل سه پوشه سند است که بر روی يکی از آنها نام سازمان سيا نوشته شده و بر روی دو پوشه ديگر نام امآی شش نوشته شده است.
اسناد بهدست آمده مربوط به سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ است اما بيشتر آنها به اواخر سال ۲۰۰۳ و سال ۲۰۰۴ مربوط میشود که «موسی کوسا» رئيس سازمان امنيت خارجی ليبی بوده است.
به گزارش نيويورکتايمز، يک سخنگوی سازمان سيا در واکنش به اين اسناد گفته: «جای تعجب نيست که سازمان سيا برای محافظت از آمريکا در برابر تروريسم و تهديدات مرگبار، با دولتهای خارجی همکاری کرده باشد.»
ويليام هيگ، وزير خارجه بريتانيا نيز گفته اين اسناد متعلق به دولت پيشين بريتانيا است. وی همچنين اين اسناد را «کم اهميت» ناميده است.
سرنوشت نامشخص قذافی
با گذشت يک هفته از سقوط طرابلس، پايتخت ليبی و تصرف آن توسط مخالفان قذافی، هنوز مشخص نيست وی به کجا گريخته است.
در تازهترين خبر، شورای ملی انتقالی ليبی اعلام کرده معمر قذافی پس از آنکه تعداد زيادی از اموال و طلاهای خود را به آفريقای جنوبی منتقل کرد، ممکن است قصد داشته باشد از طريق کشور مالی به آفريقای جنوبی فرار کند.
دوشنبه ۲۹ اوت ۲۰۱۱ نيز صفيه همسر قذافی، عايشه دخترش و پسرانش محمد و هانيبال به همراه کودکان خود روز از ليبی فرار کردند و وارد الجزاير شدند.
در همين حال موسی ابراهيم، سخنگوی سيفالاسلام قذافی، پسر معمر قذافی اعلام کرده سيفالاسلام در اطراف طرابلس با رهبران قبايل مختلف ديدار و خود را برای بازپسگيری پايتخت ليبی آماده میکند.
به گفته وی «شورای ملی انتقالی ليبی نمیتواند کشور را مديريت کند. ما همچنان قدرتمند هستيم.»
سخنگوی سيفالاسلام افزوده: «اگر شورای ملی انتقالی ليبی و ناتو با فرصت مذاکره با هواداران قذافی مخالفت کنند، درگيریها ادامه خواهد داشت و کشوری وجود نخواهد داشت تا آنها بر آن حکمرانی کنند.»
وی «شکست» در انجام مذاکرات را باعث شکلگيری «جنگ فراگير» در تمام منطقه دانسته است.
شورای ملی انتقالی ليبی پيش از اين با پيشنهاد مذاکره قذافی مخالفت کرده بود.
پول بی حساب نفت در دست حاکمان ستمکار، بی مهار و افسارگسیخته این پیامدها را هم دارد. جان این گونه حکومتها در کشورهای نفت خیز خاورمیانه بستگی به همین درامدهای نفتی دارد. تا هستند پول مردم را صرف نگهداری از حکومت ضد مردمی خود میکنند و آن گاه که منافع قدرتهای بزرگ ایجاب کند در مدت یک یا چند ماه کلکشان کنده است، بهمین سادگی! بقیه شعارهای مردم فریب است. ایستادگی و سرسختی در برابر مردم و ده ها سال ماندن برسرقدرت بدون باج و امتیاز دادن به قدرتهای بزرگ چگونه ممکن است؟ امتیاز و پول دادن یا به امریکا، یااروپا، اگر نشد روسیه و چین. وای اگر حاکم کشوری خود وکشور را به چنان فلاکتی دچار کند که گرفتار این دوتای آخر ( روسیه و چین ) شود! دیگر چه میتوان گفت؟! تهران ـ بابک
بابک ـ تهران / 05 September 2011
اسناد تازه از پيوند كامل سازمان سيا و MI6 با رژيم قذافي (خبر ويژه)
نقش سرويس هاي جاسوسي انگليس و آمريكا در لو دادن مخالفان رژيم قذافي و شكنجه آنها لو رفت. همزمان خبر مي رسد كه مقامات رژيم هاي غربي نگران به قدرت رسيدن اسلامگرايان در طرابلس هستند.
نشرياتي مانند اينديپندنت، اشپيگل، نيويورك تايمز و وال استريت ژورنال به استناد اسناد لو رفته سازمان امنيت رژيم قذافي فاش كردند كه سازمان سيا و MI6(شاخه خارجي و اينتليجنس سرويس انگليس) رژيم ساقط شده ليبي را در شناسايي و شكنجه مخالفان- به ويژه اسلام گرايان- ياري كرده اند.
براساس گزارش ها، سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس با سازمان امنيت ليبي همكاري تنگاتنگ مي كردند و سازمان سيا حداقل هشت بار از شكنجه گاه هاي ليبي براي اعتراف گرفتن از افراد مظنون به تروريسم استفاده كرد.
طبق اين گزارش سازمان اطلاعات خارجه بريتانيا با سازمان امنيت همكاري تنگاتنگ داشت و اطلاعات مربوط به فعاليت مخالفين را در اختيار آن قرار مي داد.
در گزارش روزنامه «اينديپندنت» آمده: اين اسناد به شكل حيرت آوري نشان مي دهند كه چگونه سازمان امنيت و دولت بريتانيا با سازمان امنيت قذافي همكاري نزديك و تنگاتنگ داشته است.
يادآور مي شود چندي پيش سومي كوسا دست راست قذافي و رئيس تشكيلات امنيتي وي، از لندن سر در آورد و ظاهراً اطلاعات محرمانه اي را با خود به انگليس منتقل كرد.
اين در حالي است كه بنا بر گزارش پرس تي وي، حاكم متواري ليبي با كمك سيستم هاي ارتباطي بسيار پيشرفته و به روز شده اي كه انگليس آن ها را در سال 2007 تدارك ديده، متواري شده است.
براساس اين گزارش سه سال پس از لغو تحريم ها به رهبري آمريكا عليه ليبي، توني بلر نخست وزير وقت انگليس در سال 2007 ميلادي با خنده اي به يادماندني و بسته اي پر از قراردادهاي مختلف از جمله توافقنامه اي با هدف راه اندازي سيستم هاي فراپيشرفته نظارتي و كنترلي ساخت شركت انگليسي جنرال ديناميك و مشابه سيستم هاي مورد استفاده در ارتش انگليس، به ليبي سفر كرد.
خبرنگار كانال 4 انگليس مي گويد: اين فقط يكي از هزاران قراردادهاي نظامي و جنگ افزاري است كه دولت انگليس با رژيم هاي سركوب گر از شمال آفريقا گرفته تا خاورميانه، امضا كرده است.
از سوي ديگر در حالي كه «اليزا مانينگهام» رئيس سابق MI6 در سرويس اطلاعات خارجي انگليس در گفت وگو با بي . بي.سي تاكيد مي كند «بايد با القاعده مصالحه كرد»، بي بي سي به پيروي از جنگ رسانه اي دولت هاي آمريكا و انگليس تلاش كرد تحرك قوي اسلامگرايان ليبي را به «القاعده» نسبت داده و اسلامگرايي را خطري در آينده ليبي توصيف كند.
همزمان هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا درجريان كنفرانس موسوم به دوستان ليبي در پاريس از نقش اسلامگرايان در سرنگون كردن قذافي و سرنوشت زرادخانه تسليحاتي ليبي ابراز نگراني كرد و از رهبران انقلابيون ليبي خواست كه پس از پيروزي در پي آشتي با طرفداران معمر قذافي باشند.
روزنامه فرانسوي لوموند با اشاره به همين مواضع متناقض و فريبكارانه رژيم هاي غربي در قبال تحولات ليبي، به كنفرانس اخير پاريس اشاره مي كند و با كنايه مي نويسد: اين كنفرانس با شركت مخالفان قذافي ، درست در جايي برگزار شد كه در سال 2007، معمر قذافي ، هنگام مسافرت به فرانسه و ديدار با نيكولا ساركوزي، رئيس جمهور اين كشور، خيمه معروف خود را در آنجا برپا كرده بود.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 05 September 2011