سازمان ملل متحد با پرداخت ۲۰۰ میلیون دلار (حدود ۱۷۰ میلیون یورو) کمک شش ماهه به پناهجویان مسلمان روهینگیا که از میانمار به بنگلادش گریختهاند موافقت کرده است.
رابرت دی واتکینز، هماهنگکننده سازمان ملل روز جمعه ۲۲ سپتامبر / ۳۱ شهریور در داکا در اینباره گفت: «ما ۲۰۰ میلیون دلار کمک در نظر گرفتهایم. این رقم هنوز تأیید نشده و بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده تقریبی است.»
نماینده سازمان ملل افزود: «ما این رقم را براساس نیازهای فوری و اینکه شش ماه در اینجا خواهیم ماند درخواست کردهایم.»
او برنامهریزی برای تعیین نیازهای انسانی جمعیت پناهجو در بنگلادش را دشوار خواند و گفت به همین دلیل سازمان ملل نمیخواهد طرحهای بیش از حد بلندمدت را تهیه کند زیرا بهلحاظ سیاسی میتواند این پیام را برساند که این افراد برای مدت طولانی اینجا خواهند ماند، «و ما نمیخواهیم چنین باشد».
بر اساس آمار سازمان ملل از ۲۵ اوت / ۳ شهریور که خشونتها در ایالت راخین میانمار آغاز شد، تاکنون ۴۲۲ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از این کشور گریخته و به بنگلادش پناه بردهاند.
در روز ۹ سپتامبر، سازمان ملل بهطور رسمی کارزاری را برای جمعآوری ۷۸ میلیون دلار راهاندازی کرد، اما هجوم پناهجویان ادامه یافت.
رابرت دی واتکینز میگوید آواره شدن این جمعیت از مسلمانان روهینگیا در یک ماه اخیر بیش از همهی جابهجاییهای جمعیتی ناشی از پاکسازی قومی دهه ۱۹۹۰ در یوگسلاوی سابق است.
شیخ حسینه واجد، نخستوزیر بنگلادش، پنجشنبه شب ۲۱ سپتامبر / ۳۰ شهریور در مجمع عمومی سازمان ملل درخواست کرد که هیئتی از سوی سازمان ملل برای ایجاد مناطق امن به میانمار برود تا مسلمانان روهینگیا بتوانند به خانههای خود بازگردند.
بیشتر بخوانید: