مخالفان بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه میگويند نيروهای نظامی اين کشور با تيراندازی به سمت تظاهراتی که بعد از نماز عيدفطر برپا شده بود، دستکم هفته نفر را کشتهاند.
امروز سهشنبه ۳۰ اوت ۲۰۱۱ (هشت شهريور ۱۳۹۰) در سوريه عيدفطر است. عيدفطر، عيد مسلمانان پس از پايان ماه رمضان است.
به گزارش رويترز، در جریان تیراندازی نیروهای نظامی سوریه به تظاهرات عید فطر، چهار نفر در آل حرا، دو نفر در درعا و يک نفر نيز در حمص کشته شدهاند.
تظاهرات مخالفان بشار اسد از ميانه مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده است. دولت سوريه با نسبت دادن اين اعتراضات به «خرابکاران مسلح وابسته به بيگانگان» آنها را سرکوب میکند.
در جریان تیراندازی نیروهای نظامی سوریه به تظاهرات عید فطر، چهار نفر در آل حرا، دو نفر در درعا و يک نفر نيز در حمص کشته شدهاند
بنا به آمار سازمان ملل سرکوب مخالفان حکومت از آغاز جنبش اعتراضی در سوريه تاکنون ۲۲۰۰ نفر کشته داشته است.
در همين حال يک هفته پيش نيز مخالفان بشار اسد، از تشکيل شورای ملی سوريه بهعنوان نهاد اپوزيسيون در اين کشور خبر دادند.
شورای ملی سوريه خواهان کنارهگيری بشار اسد از قدرت است. اما روسيه که عضو شورای امنيت سازمان ملل و از مخالفان تحريم بشار اسد و مقامهای دولتی اين کشور است، از مخالفان خواسته تا از گفتوگو با دولت سوريه خودداری نکنند.
به گزارش ريانووستی، ميخاييل باگدانوف، معاون وزير خارجه و فرستاده ديميتری مدودف، رييس جمهور روسيه به روسيه روز گذشته با بشار اسد ديدار کرد.
باگدانوف در اين ديدار خواهان توقف «فوری و کامل» خشونت از هر دو طرف شده است.
وی همچنين از دولت سوريه خواسته تا برای اجرای اصلاحات وعده داده شده، گامهای فوری بردارد.
معاون وزير خارجه روسيه، از مخالفان خواسته تا با دولت وارد گفتوگو شوند. وی گفتوگو را «تنها راه موجود» برای «احيای صلح مدنی و وفاق و پيشرفت تدريجی سوريه در راه تحولات دموکراسی» دانسته است.
روسيه پيشتر نيز گفته بود بايد به بشار اسد زمان بيشتری داد تا اصلاحاتی را که اعلام کرده، پيش ببرد.
با اين حال مخالفان رئيسجمهوری سوريه با رد سخنان او میگويند اعتماد خود را به وعدههای اصلاحطلبانه اسد، به دليل سرکوب تجمعات مسالمتآميز از دست دادهاند.
چندی پيش نيز آمريکا و اتحاديه اروپا خواهان کنار رفتن بشار اسد از قدرت شدند اما روسيه با برکناری وی مخالفت کرد.