طرح تابعیت ایرانی فرزندانی که نتیجه ازدواج زن ایرانی با یک مرد خارجی هستند، در کمسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ایران تصویب نشد.

عبدالرضا مرادی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، امروز یکشنبه ششم شهریورماه به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت که اعضای این کمسیون در نشست امروز خود به این طرح رای منفی داده‌اند.
 
به گفته وی قانون تابعیت این افراد به‌‌ همان قانون سابق بازگشت و فرزندان زنانی که با یک مرد خارجی ازدواج می‌کنند، تبعه ایران محسوب نخواهند شد.

فرهاد تجری، نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی دلیل مخالفت نمایندگان با این طرح را «مولفه‌های امنیتی» عنوان کرد و گفت که این طرح از «جهات مختلفی بارهای اضافی از بعد اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی» برای ایران به دنبال خواهد داشت.

نیره اخوان، عضو فراکسیون زنان مجلس نیز با اشاره به نگرانی «حاکمیت» از به وجود آمدن «مسائل و مشکلات اطلاعاتی و مذهبی»، گفت: «نگرانیم با تصویب این طرح یک فردی که ایرانی نیست شناسنامه‌دار شود ودر آینده با حضور در پست‌های حاکمیتی و سیاسی بر اوضاع و احوال ما مسلط شود.»

نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی دلیل مخالفت نمایندگان با این طرح را «مولفه‌های امنیتی» عنوان کرد و گفت که این طرح از «جهات مختلفی بارهای اضافی از بعد اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی» برای ایران به دنبال خواهد داشت

طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مصوب ۱۳۸۵، با ۶۸ امضا تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد ویک فوریت آن در جلسه علنی۱۱ مرداد ماه جاری با ۱۵۰ رای موافق، ۱۸ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع تصویب شده بود.

موسی قربانی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ۲۲ مرداد ماه جاری از اضافه شدن حق تابعیت مادری به لایحه حمایت از خانواده خبر داده بود و گفته بود در صورت تصویب ماده تابعیت در لایحه حمایت از خانواده، آن طرح یک فوریتی حذف خواهد شد.

حق انتقال تابعیت از طریق مادر یکی از خواسته‌هایی است که در سال‌های اخیر از سوی فعالان کمپین «یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز» و کمپین «مادر من، وطن من» دنبال شده است.

 در سال‌های اخیر بسیاری از زنان ایرانی که با مردان افغانی ازدواج کرده بودند، با مشکلات زیادی در رابطه با تابعیت فرزندان‌ حاصل از این ازدواج مواجه بوده‌اند.