سفیر عربستان سعودی در ژنو، در پاسخ به درخواست کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل میگوید شرایط موجود در یمن برای تحقیقات مستقل درباره احتمال وقوع جنایات جنگی در این کشور، مناسب نیست.
عربستان سعودی با ایجاد یک ائتلاف عربی برای مبارزه با شیعیان حوثیِ مورد حمایت ایران، از ماه مارس ۲۰۱۵ در یمن مداخله نظامی کرده است. صنعا، پایتخت یمن در دست حوثیهاست و بیشتر بخشهای شمال غربی یمن نیز در دست دولت این کشور است که در جامعه جهانی بهرسمیت شناخته میشود.
بهگزارش رویترز، هلند و کانادا از تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کردهاند که در آن ایجاد یک کمیسیون تحقیقات بینالمللی درباره وقایع یمن مطرح شده است.
عبدالعزیز واصل، سفیر عربستان سعودی در ژنو با انتقاد از زمان نامناسب چنین تحقیقاتی گفته است یک کمیسیون یمنی برای انجام چنین تحقیقاتی در موقعیت بهتری قرار دارد.
واصل روز چهارشنبه ۱۳ سپتامبر / ۲۲ شهریور با بیان اینکه «ما برای رسیدن به یک توافق همکاری میکنیم»، گفت: «ما بههیچ وجه مخالف کمیسیون تحقیقات نیستیم. بحث ما تنها بر سر زمان این تحقیقات است. برای تعیین اینکه آیا با توجه به مشکلات موجود در محل، زمان خوبی برای ایجاد کمیسیون بینالمللی است.»
زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل مدتهاست که بررسی مستقل در یمن را خواستار شده و معتقد است که یک کمیسیون یمنی نمیتواند از عهده این کار بر آید.
او روز دوشنبه ابراز نگرانی کرد که تلاشهای کمی در این زمینه صورت گرفته است، در حالی که سازمان ملل متحد معتقد است که جنگ یمن اکنون به یک بحران انسانی جدی تبدیل شده است.
روز گذشته، سهشنبه ۱۲ سپتامبر / ۲۱ شهریور، دیدهبان حقوق بشر، عربستان سعودی و متحدانش را متهم کرد که با بمباران یمن مرتکب جنایت جنگی شدهاند. دیدهبان حقوق بشر گفت تنها در دو ماه گذشته در اثر بمبارانهای جنگندههای شکاری عربستان ۳۹ غیرنظامی که ۲۶ نفر از آنها کودک بودند در یمن جان خود را از دست دادند.
نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بارها اتهام جنایت جنگی در یمن را رد کردهاند. آنها میگویند فقط مواضع حوثیها را هدف بمبارانها قرار دادهاند و نه غیرنظامیان یمن را.
بیشتر بخوانید: