در حالی که کشورهای غربی خواهان کنارهگيری بشار اسد از قدرت سياسی شده و تحريمهای تازهای را عليه سوريه اعلام کردهاند، کرملين در برابر اين خواسته غرب مقاومت میکند.
به گزارش منابع خبری، کشورهای غربی بار ديگر از سازمان ملل خواستهاند تا در برابر بشار اسد تدابير اساسی اتخاذ کند.
فيليپ پارهام، نماينده بريتانيا در سازمان ملل پس از نشست غيررسمی شورای امنيت در نيويورک گفت: «زمان آن فرارسيده است که فشارهای بيشتری بر سوريه وارد آوريم.»
وی افزود بشار اسد میبايست «به خشونت و کشتار پايان دهد، زندانيان را آزاد سازد و اجازه دهد سازمانهای حقوق بشری به سوريه بروند.»
فيليپ پارهام در مورد اظهارات بشار اسد در تماس تلفنی با بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل مبنی بر پايان عمليات نظامی عليه مخالفان و در پيش گرفتن اصلاحات؛ گفت: «مثل هميشه شکاف عميقی ميان وعدهها و واقعيت وجود دارد.»
کشورهای غربی در نظر دارند تحريمها عليه سوريه را از طريق سازمان ملل پيش ببرند.
بشار جعفری، سفير سوريه در سازمان ملل، آمريکا و ديگر کشورهای شورای امنيت را به «جنگ ديپلماتيک» عليه کشورش متهم ساخت
ميگوئل برگر، معاون سفير آلمان در سازمان ملل در اينباره گفت: «ما خيلی سريع بر روی قطعنامهای عليه سوريه کار خواهيم کرد و در آن تحريمهايی به تصويب خواهد رسيد.»
وی گفت کشورهای اروپايی همراه با ديگر اعضای شورای امنيت «در روزهای آينده» چنين قطعنامهای را آماده خواهند کرد.
رزماری دیکارلو، جانشين سفير آمريکا در سازمان ملل نيز اعلام کرد که آمريکا از اقدامات بيشتر عليه سوريه پشتيبانی خواهد کرد.
در همين حال خبرگزاری اينترفاکس از وزارت امور خارجه روسيه خبر داد که اين کشور از طرح «برکناری بشار اسد» حمايت نخواهد کرد.
روسيه، عضو ثابت شورای امنيت سازمان ملل، معتقد است که به بشار اسد بايد زمان بيشتری داد تا اصلاحاتی را که اعلام کرده به پيش برد.
بشار جعفری، سفير سوريه در سازمان ملل، آمريکا و ديگر کشورهای شورای امنيت را به «جنگ ديپلماتيک» عليه کشورش متهم ساخت.
وی با بيان اينکه کشورهای غربی در مسائل داخلی سوريه دخالت میکنند، افزود اين کشورها میخواهند «حسابهای کهنه» خود با سوريه را تسويه کنند.
بشار جعفری گفت: «اين قدرتها تنها احساس نفرت به مردم و کشور من را دامن میزنند.»
روز گذشته آمريکا و اتحاديه اروپا برای نخستين بار بهشکل رسمی خواهان کنارهگيری بشار اسد از قدرت شدند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی فهرست طولانی نقض حقوق بشر توسط حکومت بشار اسد را منتشر ساخت و صحبت از «جرايم عليه بشريت» کرد.
بر پايه اين گزارش دستکم ۱۹۰۰ نفر غيرنظامی در سوريه کشته شدهاند که در ميان آنان کودکان نيز وجود دارند.
در برخی سندها آمده است که سربازان زخمیشدگان در راهپيمايیها را بهطور متناوب با چاقو مثله کردهاند.
اعتراضات مردمی در سوريه پنج ماه است که آغاز شده و در طول اين مدت همواره حکومت سوريه در برابر مخالفان با خشونت رفتار کرده است.
خشونت نيروهای حکومتی با آغاز ماه رمضان گسترش کمسابقهای يافت و نيروهای ارتش به چندين شهر حملهور شدند.
حکومت سوريه اين اعتراضات را ناديده میگيرد و آن را به «خرابکاران مسلح وابسته به بيگانگان» نسبت میدهد.
Russia is not in love with Syria or Iran , it only uses Syria as a pawn to get points and deals from us.
Ahwazi / 19 August 2011
بیاین همه دعا کنیم بساط دیکتاتوری این بشار اسد احمق زودتر برچیده بشه چون با این اتفاق دست آخوندها از لبنان کوتاه میشه و شرایط بین المللی برای نابودی دیکتاتورهای ایران و عواملشون توی منطقه فراهم میشه
ایرانی / 19 August 2011
نزدیک به چهار دهه حکومت حزب بعث تحت خانواده آدمکش اسد برای سوریه کافی نبوده است که حالا دیکتاتورهای نو کیسه کرملین به رهبری جاسوس ک.جی.بی آقای پوتین که روی حزب کمونیست شوروی سابق را هم سفید کرده بناگاه طرفدار دیکتتورهای در حال مرگی نظیر قذافی، اسد و خامنه ای میشود. زهی بی شرمی برای کشوری که این شانس تاریخی را داشت به یکبار سردمدار آزادی خواهی و دموکراسی گردد.
پیروز / 19 August 2011
با سلام
اینگونه کارهای روسیه در قبال کشتارها در ایران و لیبی و سوریه فقط موقعیت روسیه را در اذهان مردم ایران و دنیا به خوبی ترسیم میکند. لطفا به جمله زیر توچه کنید:
“روسيه، عضو ثابت شورای امنيت سازمان ملل، معتقد است که به بشار اسد بايد زمان بيشتری داد تا اصلاحاتی را که اعلام کرده به پيش برد.”
این جناب روسیه به چه دلیل خواهان تمدید وقت برای بشار اسد است؟ آیا روسیه نمیداند که مردم سوریه وی را نمیخواهند!؟ به قول شعاردهندگان ایرانی “ما میگیم شاه نمی خوایم نحست وزیر عوض می شه”
این زمان بیشتر در قبال جنایات علیه بشریت که حکومت اسد در سوریه به راه انداخته دیگر جایی برای وقت اضافی باقی نگذاشته است.
روسیه شاید بهتر باشد کمی از مردم دنیا به حصوص مردم ستمدیده سوریه خجالت بکشد.
کاربر مهمان / 19 August 2011
اين مواضع روسيه فقط باعث مي شود به فهرست آرزوهاي آزاديخواهان جهان يكي اضافه شود: سقوط رژيم كرملين. از زخم هايي كه فقط ما ايراني ها در اين 150 سال از روسيه خورده ايم هنوز خون مي طراود. حس گنگي دارم كه اميدوارم از خودبيني و ميهن پرستي افراطي نباشد. غرب نشان داده به تنهايي حريف روسيه نخواهد شد. شايد در آينده دور روزي كه يك ايران قدرتمند و پيشرفته از خاكستر ناكامي هاي امروز سر برآورد، دنياي آزاد بتواند براي هميشه روسيه را سرجايش بنشاند.
کاربر مهمان / 19 August 2011
مشکل امریکا و غرب وجود دیکتاتوری چون بشار اسد نیست.امریکا و غرب متحد اصلی خود در مصر را از دست داده اند و موقعیت رژیم نژاد پرست صهیونیستی را در خطر کامل می بینند.لذا تلاش برای بدست اوردن متحدی دیگر در دستور کار است.همچنین هدف از سرنگونی و یا تضعیف دولت سوریه،سنگ اندازی غرب برای جلوگیری از اتحاد مردم مسلمان منطقه و دّول در حال جنگ با رژیم نژادپرست صهیونیستی است.مطمعنا سرنگونی اسد،جبهه مقاومت فلسطین را متلاشی خواهد کرد و در سرکوب مردم مسلمان مصر توسط نظامیان و احتمالا وقوع کودتای نظامی تاثیر زیادی خواهد گذاشت.اما در رابطه با دولت روسیه و حمایتش از بشار اسد و یا قذافی و ج.ا.ا. باید خدمت هموطنان عرض کنم که روسیه هم منافع ملی خود را دنبال میکند.اگر توجه کنید ان سه کشور نامبرده با روسیه روابط دارند و دولت امریکا در امور تمام کشورهای دوست با روسیه دخالت کرده و تلاش در سرنگونی انان و جایگذین کردن یک دولت متحد و یا وابسته به خود را میکند.فرق اساسی سیاست خارجی دولت روسیه با دولت امریکا در حال حاضر این است که دولت روسیه اقدامات تروریستی و یا نظامی در کشورهای دیگر جز چیچن و قفقاز(استثناعا و اجبارا) ندارد ولی امریکائیان از هر بهانه ای جهت اشغالگری و ایجاد اشوب و انقلاب مخملی و کودتا،از امکانات نظامی خود در تمام قاره ها استفاده کرده و میکنند.چرا امریکا خواهان برکناری شیخ بحرین و یا پادشاه اردن و یا عربستان نیست؟ایا مردم این کشورها خونشان کم ارزش تر از خون مردم ایران و سوریه لیبی است؟ضمنا فراموش نکنید روسیه همسایه ماست و روابط دوّل و مردم ایران و روسیه باید در سطح خوبی باشد و منافع دو طرف در نظر گرفته شود.مخصوصا پیمان صلح و همکاری نظامی دو کشور ضروری و لازم است.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 20 August 2011