اميرسرتيپ فرزاد اسماعيلی از طراحی سامانه‌ دفاع موشکی «بهتر و با قابليت بسيار بالاتر» از سامانه‌های دفاع موشکی اس ۳۰۰ خبر داد.

اميرسرتيپ فرزاد اسماعيلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوايی خاتم‌الانبياء، در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) از گسترش تجهيزات موشکی پدافند هوايی ايران سخن گفت.

فرزاد اسماعيلی گفت: «ما اعتقادی به خريد نداريم. قرارگاه پدافند هوايی اصلأ قائل به اين نيست که در کوچک‌ترين و يا استراتژيک‌ترين سامانه‌ها به خريد از خارج فکر کند ما اصلأ از تحريم‌ها استقبال می‌کنيم.»

وی افزود: «با همين تحريم توليد علم شده است و مراکز دانشگاهی ما به حدی فعال شده‌اند که ديگر فرار مغزها را نمی‌بينيم ما هر چه اعتبارات داريم در دانشگاه‌های خود هزينه می‌کنيم در اين زمينه هم به جاهای خوبی رسيده‌ايم.»

فرمانده قرارگاه پدافند هوايی خاتم‌الانبياء گفت: «در بحث اس ۳۰۰ که موفق نشديم اين را به کشور وارد کنيم اصلأ نگران نيستيم، چون سامانه‌ای بهتر با قابليت بسيار بالاتر با همکاری مراکز دانشگاهی و صنعتی‌مان و توان علمی داخل قرارگاه توانسته‌ايم طراحی کنيم که روند ساخت آن به نقاط مثبتی رسيده است.»

اميرسرتيپ فرزاد اسماعيلی: ما اعتقادی به خريد نداريم. قرارگاه پدافند هوايی اصلأ قائل به اين نيست که در کوچک‌ترين و يا استراتژيک‌ترين سامانه‌ها به خريد از خارج فکر کند ما اصلأ از تحريم‌ها استقبال می‌کنيم

اسماعيلی اظهار اميدواری کرد که اين سامانه به شبکه پدافند هوايی جمهوری اسلامی ايران افزوده شود.

اميرسرتيپ فرزاد اسماعيلی در ادامه سخنان خود گفت ايران در مورد «سامانه‌های کشف» به نقاط خوبی «بالای هشتاد درصد» رسيده ‌است و در زمينه «درگيری و ره‌گيری هوايی» افزون بر اين که هواپيماهای طرح پدافندی بهينه شده‌اند از سامانه‌های دفاعی نوينی که در دست سپاه پاسداران است نيز استفاده می‌کند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوايی خاتم‌الانبياء با بيان اين‌که «سامانه اس ۲۰۰ خودمان را هم بهينه کرده‌ايم»، افزود: «سامانه مرصاد ما ديگر همان هاگ قبلی نيست هم موشک آن عوض شده هم رادار آن تغيير کرده است که دو برابر کشف را دارد و ديگر همان هاگ نيست که ارتفاع متوسط را پوشش می‌دهد بلکه بالاتر از ارتفاع متوسط را نيز پوشش می‌دهد.»

خريد و ساخت سامانه‌های پدافند هوايی در ايران در سال‌های گذشته گسترش بی‌سابقه‌ای داشته است.

ايران قرارداد سامانه‌های دفاع موشکی اس۳۰۰ را در سال ۲۰۰۵ با روسيه به تصويب رساند که طی آن روسيه در سال ۲۰۰۷ با تحويل پنج بخش از اين سامانه ۸۰۰ ميليون دلار دريافت می‌کرد که اين وعده بارها به تأخير افتاد.

در قطعنامه سال گذشته شورای امنيت سازمان ملل متحد، فروش ادوات سنگين نظامی از جمله سيستم‌های ضد هوايی موشکی مندرج در فهرست سلاح‌های متعارف سازمان ملل، به ايران ممنوع اعلام شد.

به همين خاطر نيکلای ماکاروف، رئيس ستاد کل نيروهای مسلح روسيه در شهريور ماه سال گذشته اعلام کرد که روسيه سامانه‌های دفاع موشکی اس۳۰۰ را به ايران عرضه نخواهد کرد.

رئيس ستاد کل نيروهای مسلح روسيه گفت: «اين تصميم رئيس دولت بود که عرضه اين سامانه به ايران متوقف شود و ما نيز از اين تصميم پيروی کرديم.»

سرتيپ احمد وحيدی، وزير دفاع جمهوری اسلامی ايران نيز مردادماه سال گذشته خبر داده بود که تأمين موشک‌های اس ٣٠٠ در دستور کار است.