نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، یک فوریت لایحهای که به موجب آن تعطیلات عید فطر بیشتر میشود را تصویب کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در صورت تصویب این لایحه که دو فوریت آن با مخالفت نمایندگان مواجه شد، یک روز به تعطیلی عید فطر اضافه خواهد شد.
نمایندگان موافق تصویب دو فوریت برای این لایحه در نظر داشتند که با رای موافق مجلس، تعطیلات عید فطر از امسال به دو روز افزایش یابد. احترام به مناسک و سنتهای عیدفطر در برخی نقاط ایران و «احترام به مقدسات ملت» از جمله دلائل موافقان این لایحه بود. در برخی از شهرهای سنینشین ایران، عیدفطر از جمله اعیاد اصلی در طول سال است و برنامههای مختلفی برای آن تدارک دیده میشود.
مخالفان این لایحه اما اعتقاد دارند که در حال حاضر نیز تعطیلات رسمی در ایران زیاد است و آنها در صورت حذف یکی دیگر از روزهای تعطیل موافق این لایحه خواهند بود.
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود که از مخالفان دو فوریت این لایحه بود، با اشاره به کاهش ساعات کار ادارات در ماه رمضان، گفت که در ماه رمضان با تعیین ساعت کاری ۹صبح تا ۱بعدازظهر عملا ۵۰درصد راندمان کاری کاهش داده شده و در واقع ۱۵روز به تعطیلی ۲۵روزه سالانه اضافه شده است.
مصطفی کواکبیان میگوید، حتی اگر مجلس به این لایحه رای ندهد نیز «دولت کار خود را خواهد کرد» و یک روز به تعطیلات امسال عید فطر اضافه میکند
مصطفی کواکبیان، نماینده مردم سمنان نیز با اشاره به اینکه ارائه دوفوریتی طرحها به خاطر ضرورت جلوگیری از وقوع خسارت احتمالی یا فوت فرصت است، گفت که بررسی عادی لایحه افزایش تعطیلی عید فطر، «هیچ خسارت احتمالی» ایجاد نمیکند، بلکه بر اساس آمار دولت بالغ بر سه هزار میلیارد تومان خسارت ایجاد میکند.
با رای نیاوردن دو فوریت برای این لایحه، مذاکرات درباره آن دستکم یک ماه زمان لازم دارد و با توجه به اینکه کمتر از ۲۰روز از ماه رمضان باقی مانده است، در صورت تصویب نیز نمیتوان آن را در رابطه با عیدفطر سال جاری اعمال کرد.
این در حالی است که مصطفی کواکبیان میگوید، حتی اگر مجلس به این لایحه رای ندهد نیز «دولت کار خود را خواهد کرد» و یک روز به تعطیلات امسال عید فطر اضافه میکند.
عید فطر امسال روز چهارشنبه است و چنانچه نماینده مردم لنگرود میگوید روز پنجشنبه نیز عملا تعطیل خواهد بود. دولت محمود احمدینژاد سال گذشته نیز در ماه رمضان لایحه افزایش تعطیلی عید فطر را ارائه کرده بود که با رای مخالف مجلس مواجه شد.