سام محمودی سرابی، روزنامه‌نگار که از ۱۰ اسفند ۱۳۸۹ بازداشت شده بود، ۲۲ مرداد ۱۳۹۰ از زندان آزاد شد.

به گزارش تارنمای کلمه، وی با وثيقه ۳۰۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شده است.

سام محمودی، دبير گروه انديشه و تاريخ روزنامه شرق ۱۰ اسفند ماه ۱۳۸۹ در پی احضار شعبه هشت دادگاه انقلاب تهران بازداشت شده بود.

این روزنامه‌نگار در مدتی که در زندان بود از ملاقات حضوری محروم بود و تنها چند بار توانسته با خانواده‌اش تماس تلفنی بگيرد.

«تبليغ عليه نظام و توهين به رهبری و سرودن ترانه من اعتراف می‌کنم» از جمله اتهامات وی اعلام شده است.

به گزارش کلمه وی پيش از اين هم در زمستان ۱۳۸۸ به مدت ۴۴ روز زندانی بود و پس از آنکه درباره‌ سرودن شعر اعتراف‌ برای زندانيان دربند (محمدعلی ابطحی، محمد عطريانفر) و نوشتن نامه‌ سرگشاده‌ای برای ميرحسين موسوی مورد بازجويی قرار گرفت، ۲۱ بهمن آزاد شد.

«تبليغ عليه نظام و توهين به رهبری و سرودن ترانه من اعتراف می‌کنم» از جمله اتهامات وی اعلام شده است. 

پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸، ده‌ها خبرنگار و روزنامه‌نگار در ايران بازداشت شدند.

بنا به گزارش مخالفان حکومت ايران در دو سال گذشته ۱۰۸ روزنامه‌نگار در ايران بازداشت شده‌اند که شماری از آن‌ها پس از مدتی آزاد شدند اما برخی ديگر هنوز در زندان به‌سر می‌برند.

سازمان گزارشگران بدون مرز از ايران به‌عنوان «بزرگ‌ترين» زندان روزنامه‌نگاران در خاورميانه نام می‌برد.

در آخرين جدول رده‌بندی کشورها در جهان از نظر آزادی مطبوعات که توسط سازمان گزارشگران بدون مرز تهيه شده، ايران ميان ۱۷۸ کشور حاضر در اين رده‌بندی در رتبه ۱۷۵ جای گرفته است.

طبق اين گزارش که به بررسی وضعيت آزادی رسانه‌ها در جهان از اول سپتامبر ۲۰۰۹ تا اول سپتامبر ۲۰۱۰ (۱۰ شهريور ۱۳۸۸ تا ۱۰ شهريور ۱۳۸۹) پرداخته، ايران پس از ترکمنستان، کره شمالی و اريتره در پايين‌ترين مکان جدول رده‌بندی کشورها قرار گرفته است.