در حالی‌که وزیر بهداشت گفته بود حال کروبی بهتر شده، حزب اعتماد ملی از انتقال او به بخش مراقبت‌های ویژه خبر داده است. اعتصاب غذای مهدی کروبی بازتاب گسترده‌ای داشته. از یک سو گروهی از نمایندگان خواهان رسیدگی به وضعیت کروبی شده‌اند و حسن خمینی نیز از وضعیت او ابراز نگرانی کرده، و از سوی دیگر مخالفان اصولگرا اعتصاب کروبی را توطئه تازه‌ای می‌بینند.

مهدی کروبی از دوم تا ۱۹ مرداد به دلیل شمار پایین ضربان قلب در بیمارستان بستری بود و نهایتاً پزشکان برای رساندن ضربان به ۶۰ در قلب او باطری گذاشتند.
مهدی کروبی از دوم تا ۱۹ مرداد به دلیل شمار پایین ضربان قلب در بیمارستان بستری بود و نهایتاً پزشکان برای رساندن ضربان به ۶۰ در قلب او باطری گذاشتند.

صفحه توئیتر حزب اعتماد ملی، صبح پنج‌شنبه ۲۶ مرداد نوشت مهدی کروبی در پی اعتصاب غذا به بخش مراقبت‌های ویژه انتقال یافته است. این در حالی است که به‌گفته فاطمه سعیدی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت گفته است دیشب حال کروبی خوب نبوده اما اکنون وضعیت او خوب است.

مهدی کروبی، از رهبران محصور جنبش سبز سحرگاه چهارشنبه ۲۵ مرداد، کمی پس از انجام عمل قلب در اعتراض به حصر خانگی دست به اعتصاب غذای خشک زد. او شبانه بر اثر این اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد.

کروبی از بهمن ۱۳۸۹ همراه با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، دیگر رهبران جنبش سبز در حصر به‌سر می‌برد و اکنون در بیمارستان قلب رجایی حضور دارد.

او از دوم تا ۱۹ مرداد به دلیل شمار پایین ضربان قلب در بیمارستان بستری بود و نهایتاً پزشکان برای رساندن ضربان به ۶۰ در قلب او باطری گذاشتند.

حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران پنج‌شنبه ۲۶ مرداد در کنگره حزب مجمع ایثارگران به‌شکل تلویحی به اعتصاب غذای مهدی کروبی اشاره و نسبت به وضعیت او ابراز نگرانی کرد.

حسن خمینی ضمن آرزوی «سلامت و صحت ایشان» گفت: «البته امیدهایی هم برای این مسأله (رفع حصر) وجود دارد که انشاالله تلاش‌ها در این زمینه به نتیجه برسد.»

مطهری: کروبی حاضر به کرنش نیست

خبر اعتصاب غذای کروبی در میان نمایندگان مجلس نیز بازتاب گسترده‌ای داشت. علی مطهری، نایب ‌رئیس مجلس  در یادداشتی که در اینستاگرام خود منتشر کرد اعتصاب کروبی را «هشدار»ی برای کسانی دانست که بر ادامه حصر خانگی کروبی اصرار می‌ورزند.

علی مطهری همچنین به درخواست برگزاری دادگاه علنی که از سوی کروبی و خانواده‌اش مطرح شده نیز پرداخت و نوشت: «منطق آقای کروبی منطق درستی است، می‌گوید طبق قانون تکلیف من را مشخص کنید. اگر جرمی مرتکب شده‌ام دادگاه صالح علنی تشکیل دهید، حکم آن هر چه باشد می‌پذیرم.»

او در مقابل، منطق برخی مسئولان امنیتی و اطلاعاتی که به‌گفته مطهری «می‌گویند باید توبه کنی تا آزاد شوی» را بدون «مبنای عقلی و شرعی» دانسته و نوشته است: «اگر وی جرم بزرگی مرتکب شده و حقوق ملت را ضایع کرده است چرا باید با توبه بخشیده شود؟!»، (…) اسلام نمی‌گوید هر جرمی با توبه بخشیده می‌شود.»

او تأکید کرده که «طرف مقابل فقط خضوع و خشوع و تعظیم و زانو زدن می‌خواهد… کروبی هم حاضر به کرنش و تعظیم نیست.»

علی مطهری به مسئولان پیشنهاد داده تا هم مقدمات دادگاه علنی صالح برای حصرشدگان را فراهم کنند و هم «به‌طور همزمان دادگاه متهمان طرف مقابل نیز که زمینه فتنه ۸۸ را فراهم کردند تشکیل شود».

او در پایان هشدار داده که بهتر است مسئولان مصالح کشور را در نظر بگیرند، «ممکن است فردا دیر باشد».

خبر اعتصاب غذای کروبی عصر روز چهارشنبه و در شرایطی که مجلس در حال بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم بود به مجلس رسید و برخی از نمایندگان مجلس هم پیگیری‌هایی در مورد وضعیت کروبی داشتند. مصطفی کواکبیان، نماینده تهران از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواست تا آن را پیگیری کند و «وزیر بهداشت یا وزیر اطلاعات را بفرستند که این بحث را پیگیری و موضوع نیروهای امنیتی داخل خانه را حل کنند».

مشورت‌های شخصی نمایندگان مجلس
مشورت‌های شخصی نمایندگان مجلس

الیاس حضرتی، نماینده دیگر تهران در مجلس هم در صفحه توئیتر خود نوشت در این‌باره با رئیس مجلس، معاون روحانی، وزیر بهداشت و وزیر اطلاعات صحبت کرده و از وزیر بهداشت خواسته تا به کروبی سر بزند.

بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید از پیگیری‌های این فراکسیون در ارتباط با اعتصاب غذای مهدی کروبی خبر داد و گفت: «اعضای فراکسیون و اعضای کمیته حصر و دیگر اعضای فراکسیون پیگیر موضوع حصر هستند و قطعاً قضیه را تا حل اصل موضوع پیگیری خواهیم کرد.»

فراکسیون امید به‌تازگی کمیته‌ای به نام «کمیته پیگیری رفع حصر» به‌منظور پیگیری موضوع حصر خانگی رهبران جنبش سبز تشکیل داده است.

در سومین روز بررسی وزرای پیشنهادی حسن روحانی، نمایندگان فراکسیون امید گفت‌وگوهای شخصی در مورد اعتصاب غذای کروبی با برخی از مسئولان دولتی داشتند.

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید نیز پیام‌هایی برای روحانی و صادق آملی لاریجانی، رئیس‌ قوه ‌قضائیه فرستاده تا نسبت به رسیدگی به وضعیت کروبی تدبیری بیندیشند. عارف با مراجع دینی شیعه نیز برای حل مسئله اعتصاب غذای کروبی تماس گرفته است.

هشتگ #کروبی ترند نخست ایران شد

همزمان با این رویدادها، بسیاری از شهروندان ایرانی با انتشار توئیت‌هایی حمایت خود را از مهدی کروبی اعلام کردند.

سحام‌نیوز گزارش داده که کاربران ایرانی با هشتگ #کروبی ضمن نقد حصر رهبران جنبش سبز خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات کروبی شدند و هشتگ #کروبی بلافاصله ترند اول ایران شد و در بین ۲۰ ترند نخست جهانی قرار گرفت.

سحام‌نیوز این اقدام را «خودجوش و بدون قرار قبلی کاربران توئیتر» عنوان کرده و نوشته است: «بسیاری از کاربران خطاب به روحانی در صفحه توئیتر وی خواستار عمل به وعده انتخاباتی رئیس‌جمهوری شدند.»

مخالفان اصولگرا: اعتصاب غذای کروبی توطئه هماهنگ است

در جبهه مقابل، اعتصاب غذای مهدی کروبی به‌عنوان توطئه تازه «فتنه‌گران» ارزیابی شده است. روزنامه کیهان در این‌باره نوشته است: «کروبی اخیراً برای عمل قلب در بیمارستان بستری بود و به همین دلیل برخی عناصر گروهکی وابسته به نهضت آزادی و گروهک ملی‌- مذهبی و همچنین حزب منحله مشارکت به بیمارستان مراجعه کردند. بنابر برخی قرائن، وسوسه کروبی به اعتصاب غذا در همین آمد‌وشدها صورت گرفته است.»

وب‌سایت محافظه‌کار جهان‌نیوز هم تحلیلی از سردبیر خود، مهدی جهان‌تیغی، درباره اعتصاب غذای کروبی منتشر کرده و آن را یک «پروژه جدید سیاسی» و «فتنه جدید» دانسته است.

جهان‌نیوز گفته که این اعتصاب نتیجه ملاقات «عوامل فتنه» با کروبی در دوران بستری بودن او در بیمارستان است و آن‌ها او را تحریک کرده‌اند.

تحلیلگر جهان‌نیوز همچنین گفته است این اعتصاب برای شلوغ کردن «فضای آرام سیاسی» پس از انتخابات ملتهب اردبیهشت‌ماه است که با «مدیریت عالی نظام» مهار شد.

«فشار اصلاح‌طلبان به دولت، پس از ناکامی در چینش برخی نیروهای مدنظر در کابینه دولت دوازدهم» از دیگر دلایل این اعتصاب عنوان شده است.

جهان‌نیوز با اشاره به مرگ آیت‌الله حسینعلی منتظری در سال ۸۸ که به‌گفته این وب‌سایت «مدبرانه تمام شد»، افزوده است که حتی اگر کروبی فوت کند چیزی نصیب اصلاح‌طلبان نخواهد شد و نیازی نیست که اعتصاب غذای مهدی کروبی را «چندان جدی گرفت».

بیشتر بخوانید: