ریاض و بغداد قصد دارند گذرگاه مرزی «عرعر» در شمال عربستان سعودی را که از ۲۷ سال پیش بسته شده بود بازگشایی کنند. روزنامه سعودی «مکه» نوشته است که این اقدام بهمنظور آسانتر شدن مبادلات تجاری انجام میشود.
بهگزارش رویترز، مقامات عراق و عربستان سعودی روز دوشنبه ۱۴ اوت / ۲۳ مرداد به گذرگاه مرزی «عرعر» که سالی یک بار برای زائران مکه باز میشود رفتند و در همان روز دولت سعودی اعلام کرد که در نظر دارد یک کمیسیون مشترک تجاری با عراق تشکیل دهد.
صهیب الراوی، فرماندار استان انبار در جنوب غربی عراق بازگشایی این گذرگاه را یک «تصمیم مهم» در جهت تقویت روابط با ریاض خواند.
الراوی گفت: «این آغاز خوبی برای همکاریهای مشترک آینده بین عراق و عربستان سعودی است.»
روابط عراق و عربستان سعودی در سال ۱۹۹۰ که صدام حسین به کویت حمله کرد بهتیرگی گرایید و سفارتخانههای دو کشور تعطیل شدند. پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ روابط دو کشور بهبود چندانی نیافت و منازعات سیاسی بین طرفین ادامه داشت. با این حال نزدیکی بیشتر دو کشور از سال ۲۰۱۵، زمانی که عربستان سعودی پس از ۲۵ سال سفارت خود در بغداد را گشود شکل گرفت.
عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در ماه فوریه سال جاری به بغداد سفر کرد و حیدر مالکی، نخستوزیر عراق نیز در ماه ژوئن از عربستان سعودی دیدن کرد. سفر مقتدی صدر، از روحانیان بانفوذ شیعه در عراق، در پایان ماه ژوئیه به عربستان سعودی، گامی دیگر بهسوی نزدیک شدن هر چه بیشتر دو کشور بود.
مقتدی صدر، روز یکشنبه نیز به امارات متحده عربی رفت و با شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد این کشور و شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان دیدار کرد.
ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق گفته است: «این سفرها ارتباطی با ایران ندارد. عراق خود را کشوری عربی و اسلامی میداند، بنا بر این در صدد گسترش ارتباط خود با کشورهای حوزه عربی است و تلاش میکند که رابطهای منطقی و دو طرفه در راستای منافعش با این کشورها داشته باشد.»
عراق و عربستان سعودی بهتازگی بهمنظور جلوگیری از سقوط قیمت نفت نیز توافق کردند که سقف تولیدشان را کاهش دهند.
عربستان سعودی و امارات امیدوارند که با نزدیکی بیشتر به عراق از گسترش نفوذ ایران در منطقه بکاهند.
بیشتر بخوانید: