علیرضا تاجیکی، نوجوانی که در ۱۵ سالگی به اتهام قتل دستگیر شده بود فردا پنجشنبه ۱۹ مرداد اعدام میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی نوجوان چهارشنبه ۱۸ مرداد به سلول انفرادی منتقل شد تا سحرگاه پنجشنبه حکم اعدام او در زندان عادلآباد شیراز بهاجرا در آید.
علیرضا تاجیکی که اکنون حدود ۲۰ سال سن دارد، در سال ۱۳۹۱ در شهرستان فسا، واقع در استان فارس به اتهام قتل نوجوان ۱۶ سالهای به نام احسان نیساری دستگیر شد. او ۱۵ روز را در انفرادی و بدون امکان ارتباط با خانوادهاش گذراند. پس از مدتی حکم اعدام تاجیکی در دادگاه جنایی استان فارس به اتهام قتل و تجاوز (لواط) صادر شد اما او هیچکدام از اتهامات را قبول ندارد و میگوید که بارها مورد شکنجه قرار گرفته است.
خانواده علیرضا تاجیکی نیز تاکنون چند بار تقاضای اعاده دادرسی و بررسی دوباره پرونده او را دادهاند، اما پاسخی به درخواست آنها داده نشد.
تاجیکی پیش از این قرار بود در اردیبهشت و سپس مرداد ۹۵ اعدام شود که حکمش متوقف شد.
سازمان عفو بینالملل در دو بار قبلی با انتشار بیانیههایی ضمن ابراز نگرانی از احتمال اجرای حکم اعدام تاجیکی، از دستگاه قضایی ایران خواسته بود تا روند اجرای حکم را متوقف کند.
نسرین ستوده، فعال مدنی و وکیل دادگستری که سال گذشته پیگیر پرونده علیرضا تاجیکی بود، خرداد ماه ۹۵ در صفحه فیسبوک خود درباره این پرونده نوشت که در این پرونده نقاط ابهام بسیاری وجود دارد که صدور حکم اعدام را با شبهات زیادی مواجه میسازد، اما در بدترین فرض، علیرضا تاجیکی در زمان ارتکاب موارد اتهامی ۱۵ سال بیشتر نداشته است.
بر اساس پیماننامه جهانی حقوق کودک، ایران متعهد است با تمام افراد زیر ۱۸ سال به عنوان کودک برخورد کند و تضمین کند که هرگز برای آنها حکم اعدام صادر نمیشود و به حبس ابد محکوم نمیشوند.
عفو بینالملل بر اساس اطلاعات سازمان ملل میگوید دستکم ۱۶۰ مجرم نوجوان در ایران در صف اعدام هستند و عدد واقعی این افراد به دلیل پنهانکاریها در ارائه اطلاعات احتمالا بیشتر از اینهاست.
این سازمان معتقد است که ایران همچنان از معدود کشورهایی است که افراد را بهخاطر جرمی که قبل از ۱۸ سالگی مرتکب شدهاند، اعدام میکند.
بیشتر بخوانید:
ا ولا هر کس که در ۱۵ سالگی مرتکب قتل شود، چون از نظر عقلی به حدی بالغ بوده که خود را درگیر یک درگیری کند و سپس طرف خود را به قتل برساند، کاملا مسول است و باید اعدام شود. چنین فردی وقتی بزرگتر شود بدتر میکند. دوما هر کس در ایران به زندان میرود ادعای شکنجه شدن میکند. من طرفدار اجرای حکم تعدام برای کلیه قاتلین بالای ۱۴ سال هستم. چرا ۱۸ سالگی را سن عقلی حساب بکنیم؟ مثلا فرق ۱۸ با ۱۷.۵ یا ۱۹ سالگی چیست؟
اکثر افراد از حدود ۱۳ یا ۱۴ سالگی کاملا با اگاهی رفتار میکنند. هر چند نه با پختگی.
علی / 09 August 2017
دوست محترم حالا شما بگید فرق ۱۲ با ۱۳ چی هست ؟ یا مثلا ۱۲ سال و ۹ ماه با ۱۳ سال و الی آخر !!
در ضمن اعدام مجازات نیست بلکه انتقام هست
ریسی / 09 August 2017
من نمیفهمم چطور فردی که قادر به برقراری رابطه جنسی و در اینجا تجاوز و لواط هست رو باید کودک فرض کنیم؟
قاتل ستایش هم همینطور،این شخص به بلوغ جنسی رسیده و دنبال رفع نیازش به خودش حق میده تجاوز کنه و بکشه، چرا باید کودک فرض بشه؟
نازی / 10 August 2017
اتفاقا اگه خيلي زودتر از اينا ، مجرمين متهم به تجاوز و قتل رو اعدام ميكردن ، امروز شاهد اينهمه بي امنيتي و جرم و تجاوز و آزار جنسي و قتل نبوديم ! قاتل ستايش، قاتل اتنا ، قاتل پريا ، قاتلين اون خانوم كه در خيايبان اتدرزگو كشته شد و هزاران مورد ديگه كه بي اطلاع هستيم … بي فرهنگي و وحشي گري بيداد ميكنه.. روز به روز هم بدتر ميشه.. اگه نميتونن فرهنگ سازي كنن و جلو جرم رو بگيرن، پس همون بهتره مجرمين اعدام بشن تا به كارشون ادامه ندن .. قاتل اتنا كسي بوده كه دو سال قبل هم تجاوز و قتل كرده بوده !!!!!
نسرين / 11 August 2017
واقعا حرف اين ارگانهاي بين المللي شرم آوره،طرف هر جنايتي بكنه چون سنش كمتر از١٨ساله، مجازات نشه،؟!
علي / 11 August 2017
جالبه. ولی موضوع قتل و تجاوز نیست. موضوع اینه که یک مسئول در راس این کار بوده و متهم اصلا اعتراف نکرده. بخاطر همین عفو بینالملل نگران شدن.وگرنه خطرناکترین آدمها هم به جنایتهاشون اعتراف کردن و میکنن. اون فردی که بخاطر اینکه این نوجوان رو قاتل جلوه بده و به او گفته اعتراف کن بعد نجاتت میدیم اون چه جونوری بوده.اون رو باید اعدام کرد
کبری / 13 March 2019