فاطمه آليا، نماينده مجلس ايران اهدای جايزه هلمن-همت به بهمن احمدیامويی، روزنامهنگار زندانی در ايران را «اهانت» به مردم اين کشور توصيف کرده است.
آليا به تارنمای جامجم آنلاين گفته: «مجلس اهدای اينگونه جايزهها را که با اهداف سياسی و دخالت در امور داخلی ايران صورت میگيرد، پيگيری میکند.»
بهمن احمدی امويی از سوی سازمان جهانی ديدهبان حقوق بشر، برنده جايزه جهانی هلمن -همت سال ۲۰۱۱ شده است.
آليا افزوده: «فتنهگران و اغتشاشگران سال ۸۸ طبق قانون محاکمه و به زندان محکوم شدهاند و اگر نهاد يا سازمانی بخواهد بدون در نظر گرفتن قوانين، در امور داخلی کشورمان دخالت کند ما از آن چشمپوشی نخواهيم کرد.»
حکومت ايران از معترضان به نتيجه انتخابات سوالبرانگيز رياستجمهوری سال ۱۳۸۸ به عنوان «فتنهگر» نام میبرد.
فاطمه آلیا: فتنهگران و اغتشاشگران سال ۸۸ طبق قانون محاکمه و به زندان محکوم شدهاند و اگر نهاد يا سازمانی بخواهد بدون در نظر گرفتن قوانين، در امور داخلی کشورمان دخالت کند ما از آن چشمپوشی نخواهيم کرد
فاطمه آليا گفته است: «متأسفانه اين ديدهبان (حقوق بشر) در اقدامی مداخلهجويانه از بعضی از اغتشاشگران فتنه سال ۸۸ حمايت کرده و به آنها جايزه اهدا میکند.»
جايزه بينالمللی «هلمن- همت» از سال ۱۹۹۰ تا کنون هر سال به نويسندگانی که به خاطر نوشتههایشان زير فشار حکومتها قرار دارند، اهدا میشود. اين جايزه برای گرامیداشت ليليان هلمن، نمايشنامهنويس آمريکايی و دشيل همت، رماننويس آمريکايی به نام «هلمن-همت» نامگذاری شده است.
بهمن احمدیامويی روزنامهنگار حوزه اقتصادی ۳۰ خرداد ماه سال ۱۳۸۸در پی وقايع پس از انتخابات رياست جمهوری به همراه همسرش، ژيلا بنی يعقوب در منزل مسکونیاش بازداشت شد. وی از سوی دادگاه به پنج سال حبس تعزيری محکوم شده و از زمان بازداشت تا کنون در زندان اوين به سرمیبرد.
اين روزنامهنگار منتقد در طول مدت بازداشتش فقط يک بار به مرخصی آمده و در ۱۶ ماه گذشته اجازه استفاده از حق مرخصی به او داده نشده است. وی همچنين بيش از يک سال است که هيچگونه ملاقات حضوری با خانوادهاش نداشته است.
بهمن احمدیامويی با بسياری از روزنامههای اصلاحطلب همکاری کرده است، دبيری سرويس اقتصادی روزنامه سرمايه و سردبيری وب سايت خرداد نو از آخرين فعاليتهای وی پيش از بازداشت است.
جايزه هلمن -همت هر سال به دهها نفر از نويسندگان و روزنامهنگاران کشورهای مختلف اهدا میشود. بنا به گزارشهای رسيده چند فهرست امسال برندگان اين جايزه نام چند نويسنده ايرانی وجود دارد که هنوز اسامی آنها اعلام نشده است.
سال گذشته پروين اردلان، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان و آذين ايزدیفر، نويسنده و شاعر از جمله برندگان ايرانی اين جايزه بودند.
هوشنگ گلشيری، تقی رحمانی، علیاشرف درويشيان، شهرام رفيعزاده، محمد صديقکبودوند، آرش سيگارچی، آسيه امينی و يوسف عزيزی بنیطرف از جمله نويسندگان ايرانی هستند که تا کنون برنده اين جايزه شدهاند.
با سلام و عرض ادب به سرکار خانم آلیا
اگر چنین فانونی در ایران وجودداشته باشد که پس از انتخابات برنده دروغین با پرونده سازی و گرفتن اعترافات آنچنانی مخالفین خودرا شکنجه کند و به زندان افکند بایستی ان را اهانیت به مردم ایران نامید. وگرنه اگر در ایران ازادی بیان بود که دیگر احتیاجی به این جوایز نبود. این جوایز را به این افراد داده اند تا دولتمردان ایران به خود ایند و بدانند که سر زیر برف کردن و میمون وار از فردی به نام مجتهد تقلید کردن عین توهین به مقام شامخ انسان است. خداوند بدنه هایش را ازاد افریده و اینکه یکننفر از ترس یا خودخواهی به خود اجازه دهد بندگان خدا اینجنین ازار دهد خود عین توهین به همه ایرانیان است. در واقع با دادن جایزه به امویی به جل رده اند که صاحب جل شاید بفهمد که دارد ظلم میکند و این قابل قبول نیست.
به یادمان باشد که شما ها مجلس نشینان اگر نماینده مردم ایران بودید و معنی اهانت را میفهمیدید زیر بار احکام حکومتی نمیرفتید و قانون گزاری را به معنی واقعی کلمه به کار میبستید.
به امید بیداری شما.
کاربر مهمان / 06 August 2011