فقط چند روز بعد از برکناری فرماندهان سهگانه ارتش ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به یگانهای مدافع خلق در شمال سوریه هشدار داد. اردوغان شمال سوریه را با «مرداب» مقایسه کرد و گفت تا وقتی این مرداب نخشکیده، نمیتوان آرام گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در یک سخنرانی به پیشمرگههای کرد در عراق و یگانهای مدافع خلق در شمال سوریه اعلام جنگ داد. او گفت:
«ما سازمانهای تجزیهطلب را در عراق و سوریه راحت نمیگذاریم. ما میدانیم که تا وقتی مرداب نخشکیده، پشهها ما را راحت نمیگذارند.»
هفته گذشته شورای عالی نظامی ترکیه به ریاست بنعلی ییلدریم، نخست وزیر این کشور، فرماندهان نیروهای سهگانه ارتش ترکیه را برکنار کرد.
ابراهیم کالین، سخنگوی رجب طیب اردوغان، چهارشنبه ۲ اوت/ در یک نشست خبری در آنکارا گفت، فرماندهان نیروهای سهگانه ارتش ترکیه بعد از به پایان رسیدن قراردادشان جای خود را به فرماندهان تازه خواهند داد. برخی از ناظران گفتهاند تغییر فرماندهان ارتش ترکیه نشانهای است از اراده دولت اسلامگرای این کشور برای مقابله نظامی با کردهای شمال عراق و سوریه.
ارتش ترکیه یک ماه پیش در منطقه عفرین با یگانهای مدافع خلق درگیر شد. این درگیری فقط چند ساعت بعد از اظهارات وزیر دفاع آمریکا اتفاق افتاد که اعلام کرد آمریکا قصد ندارد بعد از آزادسازی رقه کردهای شمال سوریه را خلع سلاح کند.
در روزهای گذشته هم درگیریهای پراکندهای بین ارتش ترکیه و یگانهای مدافع خلق کرد در تلرفعت و در حوالی عفرین اتفاق افتاده است. سال گذشته هم ارتش ترکیه به این مناطق در شمال سوریه حمله کرده بود. اردوغان در سخنانی که در ضرورت مقابله با کردهای شمال سوریه و عراق ایراد کرد، ادعا کرد که حمله سال گذشته ارتش ترکیه برای مقابله با «پروژههای تروریستی» اتفاق افتاد و یک موفقیت نظامی بود.
اردوغان گفت: «ما به زودی تحرکات تازه و مهمی انجام خواهیم داد.»
ارتش ترکیه بزرگترین ارتش ناتو بعد از ارتش آمریکاست.
نیروهای دموکراتیک سوریه متشکل از کردها و ارتش آزاد سوریه برای بازپسگیری رقه با گروه دولت اسلامی (داعش) میجنگند و از حمایت آمریکا برخوردارند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در آغاز ماه مه سال جاری ارسال سلاح برای کردهای سوریه را تأیید کرد. دولت ترکیه از این موضوع خشنود نیست و بارها به عنوان یکی از اعضای پیمان ناتو به دولت آمریکا اعتراض کرده است.
رادیو زمانه دست از تفرقه انگیزی و تخریب ترکیه بردار…..اخه این تیتر خبره که انتخاب کردی……اردوغان توی سخنرانی گفت که با گروهای تروریستی خواهیم جنگید و سپر فرات خنجری به سینه های آنها بود……..کم تحریف واقعیت بکن ،کسی در ترکیه با کردها مشکل نداره ….ما با کردها روابط خانوادگی و خونی داریم شما باید بین پ ک ک و کردها مرز قایل بشوید…..در ترکیه 90 درصد کردها با پ ک ک مخالف هستند…….ولی شما یک بار در گزارشاتون این موضوع رو ذکر نکردید…..خجالت هم خوب چیزی است…..سخن من را منتشر کن
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
ویراستار: ما نکته اصلی در سخن اردوغان را تیتر کردهایم. انتقاد شما باید متوجه کسی باشد که آن حرف را زده، نه رسانهای که آن را منعکس کرده.
عامر / 08 August 2017
سالهاست که مردم مظلوم کورد از سوی دولتهای زورگوی منطقه مورد حق کشی و ستم هستند. دولت ترکیه حتی نسبت به زبان کوردی موضعی نامعقول و سرکوبگر دارد. اردوغان تلاش میکند تا هر صدایی غیر از پان تورکیسم آمیخته با اسلامگرایی مزخرف مورد نظرش را خفه کند. از حمله به اساتید دانشگاه و روزنامه نگاران و اهل فرهنگ گرفته تا دستگیری و زندانی کردن کارمندان و بستن احزاب. تا وقتی که کوردها در سرزمین خودشان مورد تبعیض اقتصادی و فرهنگی باشند، دست از مبارزه بر نمیدارند.
ابراهیم / 08 August 2017
آقاى عامر، شما اين نود درصد رو از كجا آوردى؟ به قول شما خجالت هم خوب چيزيه، در ضمن شما به اردوغان بگيد دست از تخريب تركيه بردار! هر چند خيلى دير شده
زانكو / 08 August 2017
ویراستار عزیز همگی میدونیم که رسانه ها به هیچ عنوان بی طرف نمیشن و اگر کسی اشنا به ادبیات رسانه ها باشه بخوبی میفهمه که چگونه در پی جهت دهی افکار هستند.تفاوت جهت دهی و سانسور از اینجا شروع میشود.نخست سانسور به طور کلی در پی حذف خبر است همانگونه که در بعضی حکومتهای دیکتاتوری مشاهده میکنیم ولی امروز رسانه های همچون شما در پی جهت دهی هستند….در جهت دهی نحوه ی ادبیات یک رسانه نشان دهنده ی جهت دادن است.به طور مثال فرکلاف با استفاده از تحلیل گفتمان نشان میدهد که رسانه ها چگونه با مجهول کردن به طور ادبی به طور مثال در پی جهت دادن هستند…….رسانه شما را بنده در طول یکسال در حال بازدید هستم و در این یکسال میتوانم صدها تیتر خبری بیاورم که شما در جهت گروههای تروریستی خبر منتشر میکنید…..بنده در پی انکار مسئله ی کرد در ترکیه نیستم….کردها دارای حق انسانی و شهروندی میباشند ولی شما جوری خبررسانی میکنید که انگار مسئله ی کرد و آنهم پ ک ک تنها مسئله ی ترکیه است……همانگونه که گفتم 90 درصد کردها پ ک ک را قبول ندارن و من نمیدونم شما چه تصوری درباره ی ترکیه دارید…….
عامر / 08 August 2017