۱۹۰ نماينده اصول‌گرای مجلس ايران امروز با صدور بيانيه‌ای از مواضع آيت‌الله مهدوی کنی، رئيس مجلس خبرگان برای ايجاد وحدت ميان طيف‌های مختلف جريان اصول‌گرا پشتيبانی کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نمايندگان در بيانيه خود از منشور تهيه‌شده توسط دو تشکل سياسی «جامعه روحانيت مبارز» و «جامعه مدرسين حوزه علميه قم» که به «جامعتين» موسوم است، نيز استقابل کردند.

در اين بيانيه که خطاب به «ملت شريف ايران» نگاشته شده آمده است: «از همه آحاد و جريانات و گروه‌های اصول‌گرا می‌خواهيم ضمن عدم سهم‌خواهی با دورانديشی و آينده‌نگری از سازوکار طراحی شده توسط جامعتين حمايت کنند و در جريان وحدت اصول‌گرايان اخلال ايجاد نکنند.»

اين در حالی است که بامداد امروز محسن غرويان از اعضای جامعه مدرسين حوزه علميه قم و از شاگردان آيت‌الله مصباح يزدی، از استادان پرنفوذ حوزه علميه قم و نظريه‌پرداز اصول‌گرايان، اعلام کرد: «افرادی که جبهه پايداری انقلاب اسلامی را تشکيل داده‌اند، تفکر و انديشه حاکم بر اصول‌گرايان با محوريت جامعتين و حول تفکرات و انديشه‌های آيت‌الله مهدوی کنی را قبول ندارند به همين دليل گروهی ديگر و موازی تشکيل دادند.»

شاگرد آيت‌الله مصباح يزدی انتخابات آينده را «تقابل ميان روحانيان اصول‌گرا» دانست و افزود: «در حال حاضر نگاه بيرونی تقابل روحانيون بزرگ طيف اصول‌گراست. به همين دليل هم عده زيادی از روحانيون راضی به تشکيل جبهه پايداری نبودند و نيستند و آن را به‌گونه‌ای تقابل روحانيت می‌دانند.»

محسن غرويان: برداشت عمومی مردم هم اين است که دو شخصيت روحانی سطح بالا با يکديگر اختلاف دارند و اين اختلافات منجر به انشعاب شده است

محسن غرويان افزود: «از سوی ديگر برداشت عمومی مردم هم اين است که دو شخصيت روحانی سطح بالا با يکديگر اختلاف دارند و اين اختلافات منجر به انشعاب شده است.»

غرويان ادامه داد: «البته جامعه مدرسين حوزه علميه و جامعه روحانيت مبارز که با همديگر مشکلی ندارند و سال‌ها با يکديگر کار کرده‌اند و ليست انتخاباتی مشترک داده‌اند. جريان جدا از جامعتين، انشعاب کرده و تصور بيرونی اين است که اختلافات بالا گرفته است. البته اين اختلافات قابل کتمان هم نيست.»

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم تفکر حاکم بر اعضای ائتلاف تازه‌تأسيس «چبهه پايداری انقلاب اسلامی» را «پارادوکسيکال» و «معماگونه» دانست و افزود: «جبهه پايداری خود را طرفدار احمدی‌نژاد می‌داند و در عين حال می‌خواهد با جريان انحرافی هم مقابله کند. در صورتی که آقای احمدی‌نژاد از حاميان و مدافعان جريان انحرافی است. بنابراين چنين موضع‌گيری کاملاً پارادوکسی و معماگونه است.»

غرويان با تأکيد بر نگرانی‌های برخی مقامات نظامی نزديک به آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی «نسبت به دخالت دولت و مسئولان اجرايی در انتخابات و سوء استفاده دولت از امکاناتی مانند پرداخت نقدی يارانه‌ها و سهام عدالت» سخن گفت و افزود: «اين واقعيت در ميان صاحب‌نظران کاملاً مسلم شده است که جريان انحرافی منتسب به دولت می‌خواهد با هزينه کردن و خرج کردن پول، افرادی را بخرد و آن‌ها را وادار کند که در انتخابات شرکت و اين افراد را وارد مجلس کند تا به قدرت برسد و در اين راه از اهرم پول استفاده می‌کند.»

تشکيل «جبهه پايداری انقلاب اسلامی» و اعلام موجوديت رسمی آن در هفته گذشته موج جديدی از انتقادهای طيف‌های مختلف جريان اصول‌گرا عليه اعضای اين جبهه که عمدتاً متشکل از حاميان سرسخت محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران و منتقدان و مخالفان جريان موسوم به انحرافی هستند را به دنبال داشت.

اين جبهه حول محور و با مرکزيت آيت‌الله مصباح يزدی اعلام موجوديت کرده و قرار است برای انتخابات مجلس فعاليت نمايد.

اعضای اين جبهه از وحدت با ساير اصول‌گرايان و لزوم همبستگی گروه‌های مختلف اصول‌گرا سخن می‌گويند اما به نظر می‌رسد تشکيل اين جبهه گره اختلافات و تقابل ميان طيف‌های مختلف در اردوگاه اصول‌گرا را کورتر کرده است.

در همين حال کميته موسوم به ۸+۷ اصول‌گرايان با هدايت آيت‌الله مهدوی کنی، برای حضور در انتخابات مجلس تلاش می‌کند تا از انشعاب و پراکندگی بيشتر اصول‌گرايان جلوگيری کند، با اين حال حاضر به قبول نماينده‌ای از سوی جبهه پايداری انقلاب اسلامی نشده است و از سوی ديگر افراد حامی محمود احمدی‌نژاد نيز حاضر به قبول محوريت آيت الله مهدوی کنی نيستند.

انتخابات آينده مجلس بيش از پيش به موضوع مهم محافل سياسی ايران، چه در ميان اصول‌گرايان و چه هواداران دولت و اصلاح‌طلبان تبديل می‌شود.

از سويی شرکت يا عدم شرکت اصلاح‌طلبان، با پشت سر گذاشتن رويدادهای انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، موضوع بحث‌هاست و از سوی ديگر پراکندگی ميان اصول‌گرايان مسائل تازه‌ای را ايجاد کرده است.

نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار می‌شود.