ایالات متحده آمریکا، بریتانیا فرانسه و آلمان چهارشنبه، ۲ اوت به سازمان ملل متحد هشدار دادهاند که ایران با پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ» دست به اقدامی «تحریکآمیز» و «تهدیدکننده» زده است.
چهار کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان گزارشی درباره برنامه موشکی ایران به کمیته تحریم شورای امنیت و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل ارائه دادهاند و اعلام کردهاند که به نظر آنها پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ» ناقض قطعنامه سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران است.
بیشتر تحریمهای سازمان ملل علیه ایران بعد از برجام لغو شده است اما تحریمهای صنایع نظامی و صدور اسلحه به ایران همچنان پا برجاست. دبیر کل سازمان ملل موظف است هر شش ماه یک بار گزارشی درباره این تحریمها به شورای امنیت ارائه دهد.
در گزارشی که چهار قدرت جهانی به کمیته تحریم شورای امنیت و به دبیر کل سازمان ملل تسلیم کردهاند، آمده است:
«فن آوری لازم برای طراحی و ساخت یک موشک ماهوارهبر با طراحی و فنآوری لازم برای ساخت موشکهای بالستیک، به ویژه موشکهای بالستیک قارهپیما در ارتباط تنگاتنگ قرار دارد. به همین جهت، پرتاب موشک ماهوارهبر یک گام تهدیدآمیز و تهدیدکننده از سوی ایران تلقی میشود و نه تنها برخلاف قطعنامه سازمان ملل است، بلکه اثری بیثباتکننده بر منطقه خاورمیانه دارد.»
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گزارش چهار قدرت جهانی را به کمیته تحریم شورای امنیت و به دبیر کل سازمان ملل تقدیم کرده است.
۲۸ ژوئیه/ ۶ مرداد وزارت خزانهداری آمریکا بعد از پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ»، ۶ شرکت از زیرمجموعههای گروه صنعتی «شهید همت» را به سبب نقش و اهمیت آنها در توسعه برنامه موشکی سپاه پاسداران تحت تحریم قرار داد. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته اعلام کرد که ایران از آمریکا به خاطر نقض برجام به شورای نظارت بر توافق هستهای شکایت کرده است. ایران در این شکایتنامه مدعی شده که تحریمهایی که آمریکا در ماه ژوئیه، بعد از پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ» علیه ایران وضع کرده، توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی را نقض میکند.
اکنون کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان قصد دارند در جلسه بعدی شورای امنیت سازمان ملل، برنامه موشکی ایران را به بحث بگذارند. قطعنامه سازمان ملل ایران را ملزم کرده که از طراحی و ساخت موشکهایی که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند بپرهیزد. معلوم نیست که تا چه حد ماهوارهبر سیمرغ در این چارچوب بگنجد.
پیش از تصویب قانون «مبارزه با اقدامات بیثباتکننده ایران» در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، کاخ سفید اعلام کرده بود که توسعه برنامه موشکهای بالستیک ایران، حمایت ایران از تروریسم و پیکارجویی، همدستی با دولت بشار اسد، دشمنی با اسرائیل و حملات سایبری به آمریکا، اسرائیل و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس از عوامل تضعیف برجام توسط ایران است. رئیس جمهور آمریکا به ایران هشدار داده که روح توافق هستهای را نقض نکند.
بیشتر بخوانید:
ماهواره بر «سیمرغ»:
- وزیر دفاع: پرتاب ماهوارهبر «سیمرغ» ناموفق نبود
- اگر برجام پاره شود، چه کسی مسئول است؟
- فرانسه، بریتانیا و آلمان در کنار آمریکا: ایران برنامه موشکی را متوقف کند
- آمریکا شش شرکت ایرانی دیگر را تحریم کرد
- روحانی: پرتاب موشک ماهوارهبر «سیمرغ» فرصتی بود که برجام فراهم کرد
- وزارت خارجه آمریکا: موشک ماهوارهبر «سیمرغ» ناقض برجام است
بروید بمب و موشک بسازید و ولایت فقیه را صادر کنید تا ببینید سرانجامش چه خواهد بود!!
naseem / 03 August 2017
نیویورک پست:” دان داناوان” نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا گفت دستگاه های نظارتی آمریکا باید فعالیت های “بنیاد علوی” را در دانشگاه های آمریکا زیر نظارت بگیرند. بنا به ادعای این نماینده این بنیاد خیریه مظنون به ارتباطات مشکوک با حکومت ایران است.
بنا به ادعای این نماینده جموریخواه، بنیاد علوی میلیون ها دلار در دانشگاه های معتبری چون هاروارد، کلمبیا و پرینستون پول پخش می کند و پول بابت هزینه های تحصیلی اساتید و دانشجویان حامی حکومت ایران و منتقد اسراییل در دانشگاه های معتبر آمریکا پرداخت می کنند.
او گفت: من به زودی با وزیر آموزش در این باره تماس خواهم گرفت.
faryad / 03 August 2017