سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت کشورهای غربی در مسائل داخلی سوريه آشکارا دخالت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که اين کشور آرام بگيرد.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران، رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران امروز، ۱۱ مردادماه در نشست رسانه‌ای خود گفت: «شواهد در سوريه حاکی از دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای و فعاليت گروه‌های مسلح بين تظاهرکنندگان است و غرب دخالت آشکار می‌کند که نمونه آن حضور سفير آمريکا در بين تظاهرکنندگان است که با هيچ قاعده ديپلماتيک سازگاری ندارد و آشکارا دخالت اين کشور را نشان می‌دهد.»

پيش از اين در روز هشتم مردادماه جاری نيز حسين اميرعبداللهيان، مديرکل خليج‌فارس و خاورميانه وزارت امور خارجه ايران «حضور سفير آمريکا در تظاهرات شهر حماه» سوريه را يکی از نشانه‌های دخالت آمريکا در امور اين کشور دانسته بود.

رابرت فورد، سفير آمريکا در سوريه، ماه گذشته به‌منظور «اعلام همبستگی» با معترضان شهر حماه دو روز به اين شهر سفر کرده بود.

شهر حماه که در شمال دمشق واقع است، در ماه‌های اخير صحنه بزرگ‌ترين اعتراضات عليه حکومت بشار اسد بود و افزون بر محاصره نظامی توسط حکومت، گفته می‌شود از ارسال مواد مورد نياز مردم به اين شهر نيز جلوگيری می‌شود.

رامين مهمان‌پرست: اصلاحات سوريه خيلی از مطالبات را پوشش می‌دهد و اگر قدرت‌ها اجازه دهند سوريه به سمت آرامش پيش می‌رود

حماه در سال ۱۹۸۲ نيز شاهد سرکوب خونين هواداران اخوان‌المسلمين توسط حافظ اسد، رئيس جمهور وقت سوريه و پدر بشار اسد، بود که در جريان آن هزاران نفر جان خود را از دست دادند.

رئوف شيبانی، معاون خاورميانه وزارت امور خارجه ايران نيز در تيرماه گذشته حضور سفير آمريکا در شهر حماه را دخالت در امور داخلی سوريه عنوان کرده بود.

رامين مهمان‌پرست در ادامه سخنان خود بدون اشاره به کشتارهای دو روز اخير حکومت سوريه به اصلاحات در اين کشور اشاره کرد و افزود: «اين اصلاحات خيلی از مطالبات را پوشش می‌دهد و اگر قدرت‌ها اجازه دهند سوريه به سمت آرامش پيش می‌رود اما به نظر نمی‌آيد آرامش سوريه مطلوب آمريکا، متحدانش و رژيم صهيونيستی باشد.»

اين در حالی است که در حملات نيروهای امنيتی، ارتش و طرفداران بشار اسد در روز يکشنبه ۹ مردادماه بيش از ۱۳۰ نفر از مخالفان در سراسر اين کشور کشته شدند.

به همين خاطر و با بالا رفتن آمار کشته‌ها، شورای امنيت سازمان ملل متحد عصر دوشنبه به وقت آمريکا جلسه ويژه‌ای تشکيل داد.

به گفته منابع ديپلماتيک، کشورهای عضو شورای امنيت نگرانی خود را از افزايش خشونت‌های دولتی در سوريه ابراز داشتند. اما آن‌ها در پايان نشست خود تنها تصميم به ادامه رايزنی‌ها برای حل بحران اين کشور گرفتند.

از سوی ديگر اتحاديه اروپا تحريم‌ها عليه مقامات سوريه‌ای را افزايش داد.

رامين مهمان‌پرست با بيان اين‌که هرگونه مداخله خارجی در تحولات منطقه «مشروعيت ندارد»، افزود: «مداخله خارجی نمی‌تواند کمکی به حل مسايل داخلی کشورها کند و راه حل تحقق مطالبات مردم منطقه گفت‌وگوی مستقيم به صورت داخلی است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنين گفت: «متأسفانه برخی قدرت‌های خارجی به دنبال پی‌گيری اهداف خاص تهديدآميزند و تلاش می‌کنند تنش در داخل کشورها و بين کشورهای مختلف را دنبال کنند.»

سوريه يکی از متحدان اصلی جمهوری اسلامی ايران در منطقه به‌شمار می‌رود و از آغاز اعتراضات مردمی در اين کشور، ايران نيز همچون حکومت سوريه اين اعتراضات را به نيروهای خارجی و «خرابکاران مسلح» نسبت می‌دهد.

تظاهرات اعتراضی عليه حکومت بشار اسد از اواخر اسفندماه سال گذشته (ميانه ماه مارس) آغاز شد.
به گزارش فعالان و نهادهای حقوق بشر، از آغاز اعتراضات تا کنون دست‌کم ۱۶۰۰ نفر کشته‌ و نزديک به ۱۲ هزار نفر بازداشت شده‌اند. هزاران نفر نيز از شهرهای خود آواره و به ترکيه پناه برده‌اند.