دو جوان که برای امرار معاش ضایعات جنگ ایران و عراق را جمع‌آوری می‌کردند و می‌فروختند، هنگام بازکردن چاشنی مین جان‌شان را از دست دادند.

مرگ دو جوان که چاشنی مین جمع می‌کردند و می‌فروختند

روزنامه «ایران» یکم مرداد در گزارشی به مرگ این دو جوان ۱۸ ساله و ۳۲ ساله بر اثر انفجار مین در مرز دهلران پرداخته است. تاریخ دقیق این حادثه منتشر نشده است.

این دو تن از جمله کسانی بودند که با حفاری مناطق مرزی ایران و عراق ضایعات جنگی همچون فشنگ، سیم خاردار و چاشنی مین را جمع‌آوری و این قراضه‌های جنگ هشت‌ساله را با قیمتی ناچیز می‌فروشند. در کیسه همراه آنها پس از مرگ‌شان چهار فشنگ و مقداری ضایعات جنگی یافتند.

به ادعای این گزارش، قیمت فروش هر چاشنی مین تنها پنج‌هزار تومان است.

جمع‌آوری ضایعات جنگی یکی از کارهای مرسوم تهی‌دستان در مناطق مرزی ایران و عراق است. به گزارش روزنامه ایران، «گاهی حتی خانوادگی برای حفر زمین می‌روند.»

دو جوانی که بر اثر انفجار مین هنگام بازکردن چاشنی آن جان سپردند، برای جستجوی قراضه‌های حنگ از دهلران یک کیلومتر داخل خاک عراق شده بودند. به ادعای این گزارش، مناطق مرزی داخل ایران پاکسازی شده‌است.

در چندماه گذشته سه تن در خاک عراق بر اثر انفجار مین در حال جمع‌آوری این ضایعات جان داده‌اند.

تمام خانواده‌های مهران قربانی مین دارند

با این حال انفجار مین در ایران نیز در جبهه‌های سابق جنگ با عراق هنوز قربانی می‌گیرد.

بنابر این گزارش، «در هر خانه را که در مهران بزنید، می‌توانید سراغی از قربانیان انفجار مین پیدا کنید. خودشان می‌گویند، اگر خانه‌ای مجروح یا شهید انفجار مین نداشت، حتماً خانه کناری‌اش دارد.»

ایران تاکنون پیمان اتاوا را امضا نکرده است. طبق پیمان اتاوا دولت‌ها پس از گذشت ۱۰ سال از پایان جنگ موظفند کشتزار و مزارع را از مواد منفجره و مین پاکسازی کنند.

بر اساس آمار‌ها، شش میلیون هکتار از خاک ایران به مین آلوده است و بیش از ٢٠ میلیون مین در سراسر ایران وجود دارد.


در همین زمینه