شمسالرحمان فروتن، نماينده وزارت معارف افغانستان در ايران میگويد مدارس ايران از ثبت نام دانشآموزان افغانی سر باز میزنند.
به گزارش روزنامه اعتماد در حالی که هفت ماه از بخشنامه محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران مبنی بر رفع هرگونه ممنوعيت برای تحصيل تمام دانشآموزان خارجی که به صورت غيرمجاز در ايران سکونت دارند؛ ۱۴۰ هزار دانشآموز افغانی فاقد مدرک اقامت در ايران، همچنان مشکل تحصيل دارند.
نماينده وزارت معارف افغانستان در اينباره گفت: «هيچ يک از دانشآموزان افغان که خطاب اين مصوبه بودهاند تاکنون اجازه تحصيل در مدارس رسمی ايران را پيدا نکردهاند و هماکنون هم که ثبتنام سال تحصيلی جديد در مدارس رسمی ايران آغاز شده، اين دانشآموزان حق ثبتنام ندارند.»
شمسالرحمان فروتن افزود: «سال قبل متأسفانه دانشآموزان غيرمجاز افغان نتوانستند از تحصيل استفاده کنند و در واقع يک سال از اعتبار اين بخشنامه از دست رفت و برای سال تحصيلی جديد هم تا امروز که نيمه دوم تير است، هنوز اجرايی نشده و هر روز مراجعان زيادی داريم که میگويند فرزندان آنها را ثبتنام نمیکنند.»
فروتن گفت: «برخی مدارس هم، شرط ثبتنام از فرزند آنها را پايان يافتن ثبتنام دانشآموزان ايرانی اعلام کردهاند و دبيرستانها هم بچههای افغان را ثبتنام نمیکنند در حالی که برداشت ما از اين بخشنامه، مجوز تحصيل در هر سه مقطع تحصيلی است.»
ممنوعيت تحصيل تمام دانشآموزان افغان در مدارس نمونه دولتی، هنرستانها، استعدادهای درخشان و کار و دانش نيز اعمال میشود
در بخشنامه ۳۰ آذر سال ۱۳۸۹ محمود احمدینژاد خطاب به وزارت آموزش و پرورش آمده است: «دانشآموزان و سوادآموزان تبعه کشورهای افغانستان و عراق که به هر نحو در ايران سکونت دارند، میتوانند در مراکز آموزش عمومی ثبتنام کرده يا ادامه تحصيل دهند.»
اعتبار اين بخشنامه از زمان تصويب، به مدت دو سال اعلام شد و میبايست دو سال تحصيلی ۹۰-۸۹ و ۹۱-۹۰ را در برگيرد.
شمسالرحمان فروتن با بيان اينکه بخشنامه احمدینژاد به مدارس ايران ابلاغ نشده است، افزود: «علاوه بر دانشآموزان غيرمجاز، افغانهايی که دارای مدارک معتبر اقامت هستند هم هنوز اجازه ثبتنام ندارند و مدارس آنها را نمیپذيرند.»
در همين حال علیاصغر يزدانی، رئيس مرکز امور بينالملل وزارت آموزش و پرورش گفته است اين بخشنامه شامل سال تحصيلی ۹۰-۸۹ نمیشود و برای سال تحصيلی ۹۱-۹۰ در نظر گرفته شده است.
يزدانی گفت: «تا امروز هم آن تعداد از مدارسی که موظف به ثبتنام از دانشآموزان افغان غيرمجاز بودهاند، ابلاغ ثبتنام را دريافت کردهاند و اين دانشآموزان هم هيچ مشکلی برای ادامه تحصيل در مقطع راهنمايی و ابتدايی ندارند.»
با وجود رايگان بودن دورههای نهضت سوادآموزی، اتباع افغان سوادآموز در ايران موظف به پرداخت شهريه هستند
وی افزود: «از آنجا که تا امروز، هيچ شکايتی دريافت نکردهايم معلوم است که ثبتنام آنها هم با مشکلی مواجه نشده است.»
يزدانی همچنين گفت: «سه هفته قبل که وزير معارف افغانستان به ايران آمد و با وزير آموزش و پرورش ديدار کرد، اين بخشنامه برای اجرا به مدارس مورد نظر ابلاغ شد و بخشنامه هم ادامه تحصيل در مراکز آموزش عمومی را مدنظر داشته که آموزش عمومی هم، مقاطع ابتدايی و راهنمايی است و برای ادامه تحصيل در مقطع دبيرستان، بايد ساز و کارهای ديگری اجرا شود و مسأله الزام بازگشت آنها به افغانستان هم مدنظر قرار بگيرد.»
بر پايه اين گزارش، ممنوعيت تحصيل تمام دانشآموزان افغان در مدارس نمونه دولتی، هنرستانها، استعدادهای درخشان و کار و دانش نيز اعمال میشود.
همچنين با وجود رايگان بودن دورههای نهضت سوادآموزی، اتباع افغان سوادآموز در ايران موظف به پرداخت شهريه هستند.
ارائه مدارک اقامتی معتبر از شرطهای ثبتنام دانشآموزان افغان است و بايد در دوره ابتدايی ۷۰ هزار تومان، راهنمايی ۹۰ هزار تومان، متوسطه و پيشدانشگاهی صد هزار تومان و برای نهضت سوادآموزی هم ۷۰ هزار تومان شهريه بپردازند.
همچنين علیاصغر يزدانی روز دوشنبه گذشته به خبرگزاری فارس گفت: «شرکت تمام دانشآموزان اتباع خارجی مقيم جمهوری اسلامی ايران در مسابقات رسمی ورزشی و علمی (المپيادها و فرهنگی اعم از داخلی و بينالمللی ممنوع است.»
روزنامه اعتماد نوشته است که در ۹ سال گذشته همواره دولت افغانستان محروميت تحصيلی دانشآموزان افغان غيرمجاز در ايران را مورد اعتراض قرار داده است.
اداره امور اتباع بيگانه و مهاجرين خارجی وزارت کشور آخرين آمار دانشآموزان افغان دارای برگه اقامت مجاز در ايران را حدود ۳۰۰ هزار نفر برآورد کرده است.
اینقدر این تصمیم نژادپرستانه، غیرانسانی و کریه است که لغت عاجز از بیان است
کاربر مهمان / 23 July 2011
«برخی مدارس هم، شرط ثبتنام از فرزند آنها را پايان يافتن ثبتنام دانشآموزان ايرانی اعلام کردهاند.»
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. کجای دنیا مهاجر غیر قانونی به شهروند و تبعه رسمی ارجحیت دارد؟
کاربر مهمان / 23 July 2011
بابا قوانین ایران که مثل غرب نیست که مراحل ارایه و بحث و تصویب و اجرا داشته باشد. هر ایت الدجالی صبح که از خواب بیدار میشود دست در لیفه تنبانش می کند و قانونی را از یک حدیث راست و دروغ در می اورد و با صدای بلند ابلاغ میکند. حال اگر این قانون توسط رییس جمهور هم ابلاغ شده باشد وجهه قانونی ان با امام عایب و در غیاب وی با حضرت ایت الله رهبری است. هرکدام که صدای بلندتر و بلیغ تری دارد قانونش رساتر و گسترده تر است.
دلم به خال این افغانی های زبان بسته هم میسوزد که امدنشان به ایران مصداق از دیگ اب جوش در امدن و در ماهیتابه روعن داغ افتادن است. بابا به خدا برگردید بروید اقغانستان را اباد کنید و منت این نژادثرستان ارذل-پذیر را نکشید.
خدا یار شما ست.
کاربر مهمان / 23 July 2011